Eterna KonTiki Bronze Manufacture

  • Rada hodiniek KonTiki od Eterny je pomenovaná po nórskej expedícii, ktorú viedol Thor Heyerdahl. Spolu s malou posádkou preplávali na plavidle postavenom za použitia primitívnych techník tisícky kilometrov skrz Pacifik. Ich cieľom bolo dokázať, že staroveké civilizácie boli schopné prekonávať obrovské vzdialenosti na otvorenom oceáne. Na zápästí Thora Heyeblablabla... ( :D ) vraj boli práve hodinky od Eterny.

    Na počesť 70- tého výročia tejto výpravy Eterna vyrobila limitovanú edíciu hodiniek KonTiki a to KonTiki Bronze Manufacture. Rozmery 44mm, hrúbka 14.5mm, WR 200m, bronzové púzdro, keramická luneta, strojovňa Eterna 3902A. Vyrobia sa v limitovanom počte 300 kusov a cena je 2,650 dolárov.

    KonTiki_Bronze_Manufacture-2.jpgKonTiki_Bronze_Manufacture.jpg

  • Bronzové hodinky ma doteraz obchádzali a ako tak pozerám, tak ešte dlho ma budú <X

  • Ja bronzové hodinky veľmi môžem, preto ma aj tieto zaujali. Aj keď sa akosi neviem rozhodnúť či sa mi páčia. Je toho na nich dosť a človek to až nevie spracovať. Páči sa mi ten štrukturovaný ciferník, teda aspoň tak vyzerá. Luneta a ten font čísiel na nej hm neviem.

  • Som na tom podobné, páči alebo nepáči. Ale je to zaujímavý kúsok.

    Chyba mi ochrana korunky, logo natlačili do 12 indexu, celkom zaujímavé.

    Luneta je sialena, ručičky sa na diver moc nehodia, vlastne sa tam nehodia vôbec.

    Ale hej, asi veru páčia :)

  • Chybí mi tu odkaz, možná blbě koukám. Takto indexovanou lunetu vidím poprvé. Jak se s ní pracuje?

    Hodinky jsou bombový i když na první pohled nesplňují podmínky pro označení diver. Takže potápky to nejsou, což mi výjimečně nevadí.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Čitam čítam a súhlasím z každým názorom. Ja mam Eternu rád už z toho co som čítal v H&Š časopise o jej histórii, aj o kontiki výprave atď, ale presne na tento kúsok by som chcel inú farbu(materiál) púzdra, ochranu korunky, hm tie ručičky skôr diver. Ale ta luneta je skvelá a možno len farba to rozbíja, takže asi by boli krajšie v inej.

  • Možno je to blbina, ale k tej lunete - tie čísla - nie je to náhodou hĺbka ponoru v metroch? ˇOdpočet času by potom mohol súvisieť s bezpečným návratom na hladinu.:]:]:]

  • unidirectional rotating bezel frames the dial with a decompression
    gauge. The decompression function provides divers with a useful backup
    to their diving computers as it indicates how long they can stay under
    water without needing to decompress.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • watchesfan to si mohol aj maďarsky napísať :mrgreen:

    s chybama, neumim ani slovo, leda: tuhoškemping, seredmed a neseredmed a podobně:

    egyirányú forgó keret keretek a tárcsát egy dekompressziós


    nyomtáv. A dekompressziós funkció búvárok számára hasznos biztonsági


    azok búvárkomputerekhez mivel azt jelzi, hogy mennyi ideig maradhat alatt


    víz anélkül, hogy nyomást.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • watchesfan zabijem ťa :mrgreen: však to vysvetli a nepíš kraviny, ktorým nikto nerozumie a ešte maďarsky :pan3:

    mas to presne ako si chcel, po madarsky:].

    Je tam napisane nasledovne:

    Jednostranne otocna luneta s udajmi o dekompresii. Moze byt uzitocnou zalohou potapacskeho pocitaca. Udaje na lunete hovoria u tom, ako dlhomoze byt potapac pod vodou, aby nemusel absolvovat dekompresiu. To je preklad anglickeho textu. Madarsky si netrufam prekladat.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • Tak ja som teda napísal kravinu. Ale tipol som si. Už som našiel aj nemecký text, vysvetľujúci tú počmáranú lunetu, no je rovnako mätúci, ako ten anglický. Preložil som si ho rovnako, ako Watch tú englijštinu. No a pretože nie som potápač, je mi to lautr jedno. Kormóc aj preto, lebo bronz nie je v mojom uhle záujmu. Na začiatku je pekný, potom, ako začne oxidovať špiní paprču a zle sa to umýva. Navyše sú tie oxidy jedovaté a tzv. patina vyzerá niekedy strašne. Ako zberateľ mincí mám rehot z termínov "ušľachtilá patina", "ušľachtilá oceľ". Sú to somariny na oblbnutie ľudí neznalých veci. Korózia vždy zostane tým, čím je odjakživa - deštrukčným procesom. A oceľ? Tá je rozdelená do tried, podľa jej použitia vo výrobe. Možno so mnou mnohí súhlasiť nebudete, ale podľa môjho názoru je bronz tým najnevhodnejším materiálom na výrobu hodinkových puzdier. A na záver pre niekoho možno blbá otázka - jedli by ste denne s bronzovou lyžicou? :]

  • Jo a furt bych do těla dostával míň jedů než z toho co na tý lžíci je.

    Bronz, mosaz, měď a td mám od dětství fixlý jako jedovatý matroše, takže bych si takový hodinky taky nekoupil. I v oceli musíš vybírat, stačí vyšší obsah niklu a alergie je na světě. A k tomu kašlíček, průdušky a je z Tebe chodící mrtvola. A k patyně...doma si taky plísně nepjestuju.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • To nič Watchi, ja som myslel, reku, chlapec je Valach, tak nebolo čo....:]