Foto hodiniek z " webu "

  • Inak, zaujímalo by ma ako vy, čo tým žijete už dlhšie, vnímate značky ako také. Nejaké rozdelenie do skupín, v ktorých by sa potom vedeli orientovať aj nováčikovia. Pretože u mňa bol dosť boj zo začiatku, keď som videl napr. Casio za 500e a nejaké Certina tiež za 500. Pritom samotné značky majú zrejme inú "hodnotu", váhu alebo image.

    A tieto Mido, Rado, Certina atď, tak v tom mám hokej aj teraz...

  • ja by som to skor delil podla kvality produktu, ako podla znacky. vo mne sa tiez miesi vnutorny boj - kvalitny microbrand vs zauzivana znacka s nejakymi ikonickymi hodinkami, ktore by som chcel.

  • To už je zase ale zložitejšie delenie. Hlavne pre nováčika. A priznajme si, hodinky sú v dnešnej dobe viac šperk ako funkčný stroj na odčítanie času. A pri šperkoch ide o image až v prvom rade. Tým nechcem povedať, že nejaký microbrand nevie spraviť kvalitné a aj hodnotné hodinky. A to keď ešte spomenieme nejaké tie limitky a špeciálne modely napr. od Casio, Seiko atď za 2000e, tak to už je potom veľký bordel...

  • Takych rebrickov je milion


    Veď toto, že takých rebríčkov je milión. Preto som chcel vedieť ako to vnímate vy tu na fóre, čo hodinkami žijete, bavia vás... ;)

  • No, ja ako (uz snad trochu zauceny) novacik to vidim takto:

    1. je Rolex a ti ostatni, nech sa na to pozries (takmer) z akehokolvek hladiska (snad len okrem hladiska komplikacii).

    2. ... pokracovanie neskor, teraz bezim sportovat 🏃‍♂️🏀

  • Skúsim prirovnať k auto značkám. Rolex je u mňa také Porsche, nie GT3, skôr 718. Špička, ale stále je tu Lamborghini, Ferrari alebo nejaký Koenigsegg - Patek, Audemars, Moser, Jacob,…

    Potom su top výrobcovia ako Mercedes, Audi, BMW - Omega, Panerai, IWC, Zenith, Breitling,…ale to tu kríva, lebo všetci menovaní vedia ponúknuť aj niečo s presahom do tej vyššej kategórie.

    A potom VW, Skoda, Japonci, Kórea - Certina, Tissot, Seiko (ale znova: GS patrí podľa mňa vyššie), milión ďalších značiek

    Lada, dacia, všelijaké čínske pokusy, daewo - microbrandy, lokálne deviacie ako prim, ruské brandy, orient, …

    Ale rovnako ako pri autách, je to natoľko rozmanité, že pokiaľ sa ide do hĺbky, tak je nemožné spraviť nejaký rebríček. Už len kvôli tomu, že v rovnici sú desiatky parametrov. Cena? Design? Výdrž? Príbeh? Hype? Stačí ak plastové casia za 10 nosil slávny človek a zrazu stoja tisícnásobne.

    Hlavne že nás to baví, jedno či Swiss made alebo Čína. Jedno či Fiat Panda alebo S-classe - ak robí radosť a slúži na daný účel, tak je to OK.