F.P. Journe Tourbillon Souverain Bleu

  • F.P. Journe Tourbillon Souverain Bleu

    Značka sa v tomto roku prvýkrát v histórii zúčastní aukcie Only Watch a k tejto príležitosti pripravila jedinečný model Tourbillon Souverain v modrom prevedení. Puzdro hodiniek je z tantalu, ktorý je na Zemi vzácnym javom, odhad jeho obsahu v zemskej kôre je 2 mg / kg. Je to tvrdý, modro-šedý, lesklý kov, ktorý sa pre svoje vysoko nehrdzavejúce vlastnosti používa hlavne v chirurgii na výrobu nástrojov a implantátov. Zároveň je úplne inertný voči organickým telesným tkanivám.

    Rovnako ako sériová rad modelu Tourbillon Souverain má aj tento jedinečný kus tzv. mŕtvu sekundovú ručičku, inak povedané, ručička po jednotlivých sekundách skáče ako to poznáme z quartzových hodiniek. Ďalším zaujímavým konštrukčným prvkom hodiniek je Remontoire starajúci sa o konštantné dodávanie hnacej energie strojčeku.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Remontoire
    http://www.network54.com/Forum/125316/m…illon+Souverain


    Zdroj: deployant.com


    Ako už bolo spomenuté, číselník hodiniek je vyrobený v modrej farbe a jeho povrchová úprava dáva tušiť svoju ponuku odleskov svetla menenú podmienkami, v ktorých sa budete nachádzať.


    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Podívaná na práci strojku i vteřinové ručičky je uchvacující, sice je to jeden ze starších modelů, ale to není podstatné:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

    • Official Post

    Hodinky sú jednoznačne nádherné :amen: ALE..škoda že pri takýchto modeloch sa ciferník ktorý slúži na to hlavné, teda odčítanie času, zmenšuje.

  • Nebavilo by mě něco takovýho s plnym číselníkem ukazujícím hodiny, minuty a vteřiny stejně jako hodinky za pár desítek tisíc. Ale Ty Adame víš dobře, proč takový hodinky vypadají jak vypadají, takže je to ok. Ovšem vysvětlit někomu z normálních smrtelníků proč je to taková cena za něco, co ve finále ukazuje jen stejný čas a ještě k tomu méně přesný než radiovky nebo džípíesky je nesnadné.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

    • Official Post

    To súhlasím. :) Určite som tým nijako nechcel dehonestovať tie hodinky ani celkovo dizajn hodiniek s turbom len to bola skutočnosť ktorá ma teraz napadla.