Raymond Weil Nabucco Cello Tourbillon

  • Raymond Weil Nabucco Cello Tourbillon

    Značka
    Raymond Weil povýšila svoju modelovú radu Nabucco na najvyššiu možnú mieru, prvýkrát v histórii sa v tomto roku objavuje model s Tourbillonom. Pôsobí chladným, mierne športovým dojmom a je inšpirovaný svetom hudby. Využitie tohto modelu pre prvé predstavenie Tourbillona v kolekcii značky je možná malým prekvapením, väčšinou by všetci hádali, že značka použije nejaký model z radov elegantných spoločenských kolekcií a nie model z kolekcie športovejších hodiniek a už vôbec nie v modeli z high-tech materiálov, ako je karbón, s priemerom púzdra 46mm s vodotesnosťou do 200 metrov. Po tomto prekvapeniu nás už nemôže zastihnúť nepripravených ich cena, ktorá sa pohybuje okolo 40.000, - dolárov. Mne teda aj tak prekvapila, to je dôvod zistiť, čo všetko za ňou stojí.

    Inšpirácia modelu modelu je jasná na prvý pohľad, natiahnuté struny, tvary prednej čiasti violončela, notový papier. Ten hľadajte na lunete v podobe piatich ryhovaných liniek. Svet hudby už dlho ovplyvňuje identitu značky, to sa prejavuje v názvoch jednotlivých modelových radov, príkladom môže byť práve Nabucco, rad pomenovaná po slávnej opere. Značka rozvíja aktivity v duchu partnerstva s koncertnými sálami, s hudobnými slávnosťami s odovzdávaním rôznych ocenení, ale aj s charitatívnymi organizáciami. Tak sa hudba v tomto novom modeli s Tourbillonom preplietla až do jeho celkového dizajnu i konštrukcie.

    Spoločnosť má od roku 1999 špeciálne oddelenie vlastného výskumu a vývoja, v ktorom tiež nový tourbillon vznikol. Tento kaliber nesie označenie RW1842 a má 105 hodín rezervu chodu. Bližšie informácie o strojčeku a jeho konštrukcii sa mi zatiaľ nepodarilo nájsť, ale určite sa nejaké podrobnosti čoskoro objaví. Tak len že sa jedná o mechanický strojček s ručným náťahom. Celkom bude vyrobených len 10 kusov tohto modelu.


    obrázky zdroj: watchtime, ablogtowatch

  • Samotný movement :))) aspoň za mňa nádherný. Fakt niečo úplne iné, ako som zvyknutý a pritom elegantné a nápadité. Kedysi sa mi veľmi páčili skeletony a myslím, že po týchto by som slintal. Teraz mi však troška prekáža fakt, že ručičky zanikajú na pozadí a také divné pocity mám z puzdra. Ktovie, ako by to vyzeralo v striebornom prevedení, či by to nebolo krajšie. Ale inak veľmi pekné, naozaj originálne.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim