Bulova Accutron II Snorkel

  • Buolva je kusok co urcite uputa pozornost i potapacou zo snorchlom
    200 m / 660 ft (20 ATM)
    odtranili z nich srubovaciu korunku a nahradili ju srubovacim kolieskom
    pohyb strojceka urcjue Japonska Miyota Quartz Bateria

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

  • Ja si tak skromne myslim, ze "vonkajsiu lunetu nahradili vnutornou, ktora sa ovlada cez druhu korunku". Pokial sa nemylim, japonsky quartz je termokompenzovany s plynulou sekundovkou. Ma to ale zvysene naroky na bateriu, presnost +-10s/rok potesi, ale kedze ich treba kazdy rok otvorit na vymenu baterie, je to trosku zbytocne :)

    Rozgon, radsej to nechaj v anglictine a ked tak popros niekoho aby ti to prelozil.

  • Myslíš, že tahle nešroubovací má nějakej krokovej systém, nebo se otáčí volně. Já myslim, že volně. A v tom případě je to blbost. O milimetr posunutá luneta při dotažení korunky není problém, problém je ta, co se volně otáčí. Ještě je možnost, že je vysunovací, ale to dělá stejnou neplechu jako dotažení šroubovací korunky.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • na podobnom modeli od Bulova je v case 8.30 mala ukazka ako sa to toci ...

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    je skoda ze na prvom videu to nepredviedol no casom snad niekdo prida recenziu


    Prim sport II
    SEIKO 5 snk 645 k 1
    Seiko 5 snk 369 k 1

  • japonsky quartz je termokompenzovany


    Precisionist strojčeky nemajú termokompenzáciu v pravom slova zmysle. Je tam quartzový kryštál zvláštneho tvaru s frekvenciou 2^18 Hz (obvyklých 2^15 Hz). Navyše, pri prechode Precisionist I > Accutron II sa strojček zmenšil, vrátane baterky. Aby aj s menšou baterkou vydržal cca 2-3 roky, muselo sa ešte trochu upustiť od presnosti (ktorá je menším lákadlom než plynulá sekundová ručička).

  • Vdaka za opravu a doplnenie :) Akurat nedavno som cital nejake skusenosti s nimi a zevraj precisionist rada mala presnost +-10s/rok, ale predpokladana vydrz baterky podla manualu rok. Ono aj keby nebol quartz termokompenzovany, taka presnost je plne dostacujuca a ten pohyb..mnam :)

  • Presnosť 10 s/rok som zachytil, tú 1ročnú výdrž baterky veru nie. Inak čo sa týka presnosti, boli hlásené aj vcelku výrazné prekročenie špecifikácie, napr. http://forums.watchuseek.com/f9/bulova-prec…ted-664261.html

    Všetko je to zrejme dané tým, že strojček sa spolieha na pravidelný "wear pattern", vďaka ktorému je udržiavaný pri viac-menej konštantnej teplote. Tak či onak, za tie peniaze ide o dosť nadpriemerný produkt.