Helgray Silverstone - kickstarter

  • Celkom zaujimave bicompassy :) Idem asi do zelenych.. Cez kickstarter (klik pre viac info) sa da celkom dobre usetrit.

    Velkost 40mm
    Vyska 11mm
    Lug-to-lug 47mm
    Nozicky 20mm
    Meca Quartz
    Zafir

    Ak sa nazbiera dost penazi (co je takmer iste), bude v cene aj kovovy tah s plnymi koncovkami.


  • toto je bomba, cena zaujímavá. Pre mňa vhodný adept na kúpu. :super:
    Za 249USD, rozmýšľam že ich kúpim, inak som nejak nepostrehol, kedy sa začnú vyrábať.

    alebo pojdeme do hromadnej objednávky? ::d

  • Predpokladany datum na distribuciu je jun 2015. Cena 249USD je len pre prvych 400 ludi co sa zapoja. Finalna cena po januari bude 349USD. Hromadne sa asi moc neoplati, jeden kus hodiniek ma sancu prejst cez colnicu bez povsimnutia, ak ich bude viac mas takmer istotu, ze ta zdania :)

  • Vyzererá to veľmi dobre. Celkom pekné hodinky vznikajú na kickasteri :) Súhlasím s tými zelenými tie majú takú iskru. Naopak v tomto prípade ma tá biela vôbec neočarila. Väčšinou to býva práve naopak. Cena je príjemná a kedže teda je dos reálna šanca že sa budú aj vyrábať, tak to veru zamútilo hlavu :)

  • Tiez som ich zaregistroval....Za tu cenu zaujimave.
    najma pouzity movement...Seiko VK64 "meca-quartz
    "Meca-quartz is a so-called hybrid movement that combines technologies found in quartz and mechanical movements to create an engine that balances the advantages and disadvantages of each. The timekeeping mechanism is essentially quartz. There is a quartz crystal regulator that is powered by a battery and connected to a series of gears that moves the timekeeping hands. "

    pozeram, ze viac firiem vyrabajucich hodinky podobneho razenia im pouziva..
    napr. Autodromo Prototipo

    alebo Techne

  • Ukecali ste ma, zapojil som sa :) Este mam cas si rozmysliet aku farbu. Do januara sa stale da odstupit, ak by sa objavilo este nieco zaujimavejsie (jeden projekt by sa mal coskoro spustit :] ).

    Autodromo som tiez sledoval, ale tie su az moc racing na moj vkus. Techne trosku moc komplikovane :) Uvidim ci mi na Helgray nebude chybat sekundova rucicka.

  • Podla toho kedy kupis a kolko chces prispiet :) Precitaj si rozne moznosti pre "pledge".
    Momentalne su najlacnejsie za 249USD. Po vypredani 400 kusov budu za 279USD. Plna cena 349USD. Postovne 10USD.

  • Ukecali ste ma, zapojil som sa :) Este mam cas si rozmysliet aku farbu. Do januara sa stale da odstupit, ak by sa objavilo este nieco zaujimavejsie (jeden projekt by sa mal coskoro spustit :] ).

    Autodromo som tiez sledoval, ale tie su az moc racing na moj vkus. Techne trosku moc komplikovane :) Uvidim ci mi na Helgray nebude chybat sekundova rucicka.

    Autodromo su za 2,5 nasobnu cenu. Diky za info z predosleho postu.

  • Pre neznalych :)

    Kickstarter umoznuje crowd funding pre zacinajuce firmy alebo jednotlivcov, ktori by inac nemali sancu uspiet alebo minimalizuju riziko uvedenia noveho produktu na trh s tym, ze on nebude ziadny zaujem. Na prilakanie "investorov" takmer vzdy umoznuju nejaku formu vyhody. Ci uz ide o lacnejsi produkt, extra prislusenstvo, limitovane edicie a pod. Vacsinou plati, ze cim skor sa investor zapoji, tym vacsie vyhody (zlavy). Investor ma vzdy moznost prispiet lubovolnu sumu, ale az za urcitu vysku dostane vyhody. Treba podrobne sledovat "pledges", ktore vzdy pisu co za dany prispevok dostanete. Od obycajneho "dakujem" po finalny produkt. Prispevky v danej vyske su takmer vzdy limitovane na pocet, preto sa oplati zapojit co najskor.
    Ochrana investorov - vas prispevok sa nestrhne z uctu okamzite, ale az ked sa dosiahne cielova suma. Do tej doby mozete menit vysku alebo aj uplne odstupit. Po uspesnom vyzbierani cielovej sumy po +-45 dnoch sa projekt uzatvara a vase peniaze putuju zakladatelovi. Potom je to uz len v jeho rukach, ako uspesne sa produkt vyhotovi a distribuuje. Ak sa suma nevyzbiera, projekt sa rusi a peniaze ostavaju na uctoch investorov.
    Rizika - ak ide o novacika, nemusi sa mu podarit produkciu dotiahnut do konca. Moze narazit na rozne problemy a projekt zrusit. Potom je uz len na nom, ci vam peniaze (ich cast) vrati. Ako vzdy sa najdu hovada, co sa snazia zneuzit doveru ludi a vytvoria "scam". Team kickstarteru sa snazi projekty overit, ale nie vzdy je to mozne. Zdravy rozum vacsinou napovie ("too good to be true").

  • velmi rozmyslam nad tymi modrymi. lenze ja som hodinkovo prelietavy vtak, to ma stve, cakat az do maja.

    P.S. preco sa mi neda dat "like" na prispevok? mam tam iba palec dolu.

  • Ako sa poznam, vo februari uz aj zabudnem, ze som ich objednal a v lete ma prekvapi balicek z Kanady :mrgreen:
    Za tu cenu ale u mna moc nie je o com rozmyslat, podobny dizajn sa mi paci uz dlho, vhodne (lacne) quartzky chcem tiez, skacuca sekundova rucicka ma iritovat nebude.. Aj keby nesadli, za nakupnu cenu to bude stale dobry material na predaj :)

  • Daco o strojceku co som nasiel:

    KEY FACTS
    1. The chronograph part of the VK mechanism requires more than 20 single parts, exactly like traditional mechanical chronographs such as the ETA 7750.
    2. Instead of using an extra step motor for each hand axle, all the chronograph hands on the VK are connected through a traditional gear train that only requires 1 step motor.
    3. The chronograph keeps showing 1/5th of a second as long as it is kept running (up to 20 or 60 minutes based on the version). Past the first 3 minutes, most quartz chronographs only display fractions upon request.
    4. The VK allows time setting while keeping the chronograph running. On most quartz chronographs, the measurement is simply cancelled when the crown is pulled out to set the time.
    5. The VK does not require any additional battery power to reset the hands. A multi-headed lever based on Seiko’s high-end traditional chronographs uses the motion of the pusher to reset the system.

    SPECIFICATIONS
     Calibre Seiko Instruments VK63, diameter 131⁄2 French Lines by 5.1 mm
     Time base: Quartz Oscillator 32'768 Hz
     Smallest unit displayed: 5 Hz
     Accuracy (minutes per year): ±0h02
     Autonomy: 26'000 hours (3 years)

    Zdroj

  • Nad akou farbou rozmyslas? Ja najradsej modru. Odo mna to pyta prihlasenie na amazon a v tom som ja lajk :/ Takze som mimo. Jedine, ak by sa nasiel dobrodinec, ktory by vzal jeden aj na moje meno :amen:

  • Zatial sa mi z fotiek najviac pacia modre, ale zelene hodinky este nemam :siffle: Este by mali pribudnut dalsie detailne fotky, snad pomozu s rozhodovanim.
    Staci si vytvorit konto na amazone a pri plateni prispevku na kickstarteri ta presmeruje na amazon, kde zadas cislo karty a suhlas s platbou. Netreba sa toho bat, nie je to nic narocne a zide sa to aj do dalsich projektov :)

  • Nakupoval som z Amazonu zopar krat a cislo karty tam mam ulozene uz nejaky ten rok, zatial k ziadnemu problemu nedoslo. Na Kickstarteri som sa zatial zapojil 2x (oba uspesne) a tiez bez problemov. Amazon + kreditna spolocnost by ta mali dostatocne chranit pred zneuzitim, ale riziko pri online platbe existuje vzdy.
    Ak chces minimalizovat riziko a pripadne straty:
    - kvalitne heslo na prihlasenie
    - nizky limit na platby cez internet
    - minimum prostriedkov na ucte, ak mas debetnu kartu
    - zablokovat online platby kartou po uhrade a znovu aktivovat pred dalsim nakupom
    - SMS notifikacia o pohyboch na ucte, akonahle vidis nieco podozrive, volat banke :)