Certina DS Action Diver VS Longines Hydroconquest

  • Áno viem že na moje zápästie nejdú B, presne ako vravíš opačný efekt :mrgreen: ::d

    Vybrať si samozrejme môžem hocičo sa mi páči ale ku košeli + kravate samozrejme nejde všetko. Ale zas na druhej strane (oblečenie musí byť elegantné) hodinky môžeme mať jedným slovom ,,hocijaké,,. Nemusia to byť vyslovene elegantné a decentné. To je presne ako v kaderníctve môže mať kaderník na hlave ,,výbuch,, tam sa môže vyblázniť. Tým chcem povedať, že aj keď reálne nevyužijem potápačské hodinky v práci, vôbec to nebude vadiť, ani mne ani nikomu. Práve opačne, predajcove hodinky by mali upútať pozornosť :) Lebo koľko ľudí, čo si kúpia Navitimer reálne lietajú a používajú logaritmické pravítko :] . Takže čo sa týka tohto som voľný v rozhodovaní :super:

    A toľko € nemám aby som ,,dôstojne,, reprezentoval obchod, keďže tam máme také značky ako máme. Keď si to myslel tak že by som mal mať vyššiu triedu.

  • A obchod neprispeje nejakou čiastkou ? :mrgreen: Veď tými hodinkami sa budeš reprezentovať v práci tak by na tom malo záležať aj im nie ? Alebo žijem v krajine zázrakov?

  • To s potapkami som myslel skor ako otazku zo zaujimavosti, tiez mam rad ten styl a nepotapam sa :) Pojmom "dostojne" som asi chcel vyjadrit to, ze aby hodinky neposobili ako past na oko v porovnani s celkovym dojmom co sa snazis ako predajca vyvolat a ak mas moznost vybrat "vyssiu" triedu, preco to nevyuzit. Poviem to tak sprosto - preco by som si mal nechat poradit ake hodinky si mam kupit od niekoho, co si nevie zladit k obleceniu svoje vlastne. Tym ta urcite nechcem urazit, len vravim svoj dojem vo vseobecnosti :) Na take to vyvazenie macher indexu, vlastnej spokojnosti, hodnoty a pod. by som ostal pri Longines.. :)

  • sam som mal stare LHC a nedam na ne dopustit. maju svoje muchy - hlinikova luneta je asi take naj negativum ale su proste prudko nositelne ku kazdej prilezitosti. najma teda cierna verzia, no a pokial ide o hrubku samotnych hodiniek, prekvapilo ma ake pohodlne a uzke su quartzove verzie.
    certina 43 mm ee, to uz je vela a pod koselu nepohodlne.

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • Edit som uz nestihol po predcasnom odoslani :)

    Len som chcel dodat, ze pre mna su LLD jedny z naj hodiniek. Na fotkach su pekne, ale na ruke to bola uplna bomba. Nie su sice moc fotogenicke, ale aspon nenastane to sklamanie ako u niektorych inych zvucnych znaciek (napr. viacero modelov Omega). Keby nemali tak dlhe a rovne nozicky, ktore mi pretrcaju zapastie, uz ich davno nosim. Ak ti sadnu na ruku, ber tie :)

  • Bejduko a Ty robíš v Cielo Venezia alebo...? Si tam dnes?

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • aj tieto heritage dajvre vyzerajú super :super:


    ako áno určite by som zapôsobil lepšie kebyže mám B na zápästí ako moji kolegovia, (alebo ,,aspoň,, tie Longines)
    ale to zatiaľ neprichádza do úvahy :mrgreen:
    mám na výber: Tissot, Certina, Longines (do 1.000 €)

    Tak tie vyzeraju paradne. Ja osobne by som neriesil znacky, ale cenovy limit. V tom limite by sa snazil maximalizovat uzitkovu a pridanu hodnotu hodiniek.

  • Aha,tam som išiel okolo. Keď som pozeral Aqua Terry vo výklade, vyšiel taký dosť vysoký chalan - predajca v modrej košeli a chvíľu stál za mnou. To si bol Ty?

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • LLD su vymakane hodinky, osobne by som isiel urcite do nich... velmi elegantne s historickym podtonom... keby vidim na ruke predajcu LLD, tak si o nom myslim len to najlepsie - t.j. ze vie, ze k elegantnemu obleceniu patria elegantne hodinky a zaroven ze sa vyzna a vie ocenit historiu znacky a pozna kvalitu. naopak, ak ma predavac v koseli nejake mega Bcka alebo napr. racing Hujerky, tak co ja viem... podla mna LLD naj volba! :super: :super:
    ako bonus je vyborna univerzalnost, mozes k nim mat ciernu kozu, odtiene hnedej od svetlej az po tmavu, rozne nato, mesh..... ;)

  • Absolútny súhlas s Mišom. Na mňa tiežtakýto predajca urobí dobrý dojem.

    Bejduko, tak nabudúce keď pôjdem okolo, už sa aj pristavím, keď viem, ako vyzeráš. Inak skoro som sa toho predavača v Cielo Venezia spýtal, či je bejduko. Uf, ten by pozeral, ušetril som si pekný trapas. :mrgreen:

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Hehe. Inak v cielio robi alebo robil chalan s certinami action diver.... Takze mne to bolo jasne ze bejduko bude asi odvedla. Lld su super ak sadnu. Mne boli velke.

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

    Edited once, last by misoo (December 8, 2014 at 9:02 AM).

  • Hehe. Inak v cielio robi alebo robil chalan s certinami action diver.... Takze mne to bolo jasne ze bejduko bude asi odvedla. Ldd su super ak sadnu. Mne boli velke.

    Ja som si nikdy predtým nevšimol, čo má. Teraz ich mal, ale to mohol aj bejduko testovať v rámci výberu, mne to skôr potvrdzovalo, že to bude on. :)

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim