Pomer cena hodiniek ku platu

  • Kolko by ste boli ochotni investovat do hodiniek? Ako dlho by ste boli ochotni setrit?
    Za mna poviem, ze niekedy si som myslel, ze mojim stropom je cca 1.000,00 - 1.500,00 EUR. Teraz viem, ze by som do nich ani tolko nedal. Asi viac pouzivam hlavu ;)

  • Nakoľko som študent bez práce a stabilného mesačného príjmu, je mi ťažko kupovať nejaké hodinky. Keby môžem kupujem ich každý polrok :D Keď sa aj naskytnú nejaké peniaze (letná brigáda), objavia sa aj nutné výdavky (nový mobil, notebook,..), preto sa treba momentálne uspokojiť. Samozrejme že keď budem mať stabilný mesačný príjem a budem schopný každý mesiac odložiť fixnú sumu, ktorá mi nebude chýbať, som schopný šetriť dlho. Alebo skôr by som povedal že jediné hodinky na ktoré budem ochotný šetriť dlhodobo budu hodinky značky ROLEX. Ostatné budem kupovať keď nato budú peniaze, ale myslím že tých 1 500 by bol strop. Samozrejme že to vravím teraz. O pár rokov keď sa reálne ocitnem v tejto situácii bude môj postoj diametrálne odlišný :)

  • a nejhorsi je, kdyz se to zacne scitat... clovek ma pouhych par desitek hodinek, par set? remenu, nejaky ten servis... :)

  • Ja osobne strop nemám, v podstate nemám na čo iné šetriť, motorizmus ma už prešiel, nehnutelnosti už mám tiež zasebou, takže nejaké pekné kúsky by som si v budúcnosti chcel kúpiť. Zriadil som fond na hodinky, prispievam 500€ mesačne, momentálne ide na Omegy Seamester 300m, 3 mesiace mám zasebou, takže šetriť budem necelých 4 a pol mesiaca.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • pre mňa je zatiaľ psychologická hranica na úrovni 300-400€, viac by som momentálne za hodinky nedal, načo? Je jasné že každý máme iné priority a záľuby do ktorých vrážame svoje tažko zarobené peniaze. Napríklad: mne nerobí problém dať za nový iPhone 800€, ale že by som si za to mal kúpiť len tak hodinky? to nehrozí.
    Aj keď už mám cieľ, že na 30-tku si kúpim Béčka - je to aspoň k životnému jubileu - mám ešte skoro dva roky čas, takže si to možno ešte rozmyslím.

    A čo sa týka toho pomeru je to u mňa zatiaľ bieda, niekde som čítal že muž by mal mať hodinky aspoň v hodnote svojho mesačného príjmu, a tu mám ešte rezervy, keďže to nespĺňam ani z tretiny. :nono:

    A vy ako?

  • No ja som si kedysi povedal, že možno raz by som si kúpil nejaké, čo by som mal na vždy a čo by mohli potom putovať ako sa hovorí z otca na syna. Vtedy som si povedal, že by to mohlo byť +/-2.000€, ale už teraz viem, že to asi nebude reálne. Neviem. Ťažko povedať, čo bude za nejaký čas - bude ďalší potomok? budú iné výdavky? vyhrám loto? :) nie som veštica. Ja celkom súhlasím s Mathykom (až na to ukusnuté jablko :mrgreen: ), sú iné priority, podľa mňa podstatnejšie ako hodinky. Aj keď je to krásny koníček. Momentálne som spokojný, pokukujem po nejakom lacnejšom nositeľnom vintage kúsku (možno práve preto, aby som utíšil potrebu), možno predám Gčka a Seiko Pepsi, niečo prihodím... neviem. V každom prípade, nehrniem sa do toho za každú cenu. Som spokojný tak ako to je, mám zdravé dieťa, aj manželka celkom poslúcha, strechu nad hlavou, idú Vianoce, pohoda.

  • Ja by som osobne práveže nemal problém dať za hodinky vela peňazí, lebo tie budú mať hodnotu aj za vela rokov, hlavne ak sú to Rolex, Omega... naopak velký problém by som mal dať vela peňazí napríklad za elektoniku, lebo tá ide s hodnotou prudko dole, kedysi som za elektroniku dával vela peňazí, ale teraz užívam veci týkajúce sa elektroniky buď kým fungujú, alebo kým na trhu nie sú veci, ktoré mi reálne poskytnú lepší úžitok.
    Jediné dve veci, ktoré považujem za rozumnú útratu sú u mňa nehnutelnosti a hodinky, rodina je u mňa vzhladom na vek zatila v nehodladne, takže dovtedy snáď čosi nadobudnem.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • Spartan, jasné, súhlas. Tak ale vieš, pokiaľ Ty dokážeš šetriť 500fku mesačne tak si na tom ďaleko lepšie s rozhodovaním. Samozrejme nemyslím to zle, aby si to tak nepochopil, len naznačujem, že sa inak rozhoduje s rôznou mierou príjmu. ;)

  • Rozhodovať by sa teoreticky inač ani nemuslo, iba sumy, alebo doby šetrenia by museli byť rozdielne. Aj keď samozrejme je ťažké šetriť, ak je ciel v nedohladnom čase, ale myslím, že nakoniec sa to zvykne oplatiť.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • niekde som čítal, že sa patrí mať hodinky aspoň vo výške svojho mesačného platu :mrgreen:

    Čo sa mňa týka tak podobne ako Roman študujem, takže sa treba krotiť, ale raz plánujem velké veci ::d
    Som hrozne rád, že sa mi posledný rok darili velmi dobré brigády + doučujem tak to ide a začal som s hodinkami myslím relatívne dobre. Teším sa na to, čo bude ďalej !

  • Toto vlakno je len take zvedave, nic ine nesleduje. Len som tak pre zaujimavost chcel vediet, ci su tu fanatici, ktori su ochotni oplieskat za hodinky vsetko, resp. setrit na ukor niecoho ineho. Alebo je tu aj take umiernene kridlo ako ja. Kedze ja som presiel "obrodenim" od x kusov hodiniek a chcenia vsetkeho, co sa mi pacilo az po jeden kus s uvedomenim si stropu.

    Runner, hlavne ja som ten, ktory H-coiny nahana. Si ma pobavil :D

  • Mne sa to vlakno paci. Je samozrejme na zvazeni kazdeho sudruha, kolko poodhali zo svojho sukromia... cena hodiniek v pomere k platu je sice zdanlivo jednoduchy pomer, no kazdy ma inu skladbu nevyhnutnych nakladov a aj preferencie. Mam 3 hodinky, jedny rucny natah, jedny automaty a jedny quartzky. Vsetky sa mi pacia, mam ich rad a ziadne z nich nepredam, a dalsie zas neunosim. Spolu v nakupnych cenach nieco cez 600eur, plus nejake remene, nato... Vzhladom k prijmu ziadna smrtelna rana pre rozpocet :) No nemam zodpovednost len za seba, preto som si nateraz dobrovolne priestor na "blbnutie" znacne obmedzil...

  • nejdrazsi (papirove), co mam, jsou Archimede Pilot Chrono - papirove neco okolo 20.000 CZK?
    ale jak jsem psal vyse, ja to dohanim mnozstvim... :D

  • Ja neviem setrit na nic, bud peniaze mam, alebo nie.. :) Nikdy som si neodkladal nic "bokom" a ani neplanujem. Ked sa najdu volne prostriedky a som ochotny tolko vysolit za cokolvek, tak si to jednoducho kupim.. :)