Audio(filne) okienko, alebo na com pocuvate svoju oblubenu hudbu?

  • DROTy vyzeraju ako kazde ine sluchadla v danej cene, zazrak to nebude :)

    B&W som cital dobre recenzie, ale pri tomto sposobe nosenia odporucam nasadit na hlavu a vyskusat ako sedia. Najlepsie ak ich vies mat aspon niekolko (desiatok) minut bez prerusenia. Mozu totiz tlacit.. Ja ta budem stale presviedcat na otvorene sluchadla na doma (Beyerdynamic, AKG,..) a dobre IEM na von :D

    Na behanie - skusal si nosit tie creative s kablom za ucho? Hentake obyc sluchadla kukni znacku YUIN, zevraj jedny z najlepsich v tomto style. Prehravac..SONY zvukovo dobre, ale tusim nemaju directory mod - ak ti to nevadi.. Potom Sandisk sa dali celkom prezit a hadam aj Creative.
    edit: bezdrotove spunty sleek audio (ale uz ideme na dvojnasobok budgetu :D)

  • B&W som zial nemal moznost otestovat, ale ked som si vyberal AKG, pozdavali sa mi aj sennheiser momentum. Prijemny zvuk a tip top kvalita vyhotovenia a pouzitych materialov, ni boli pre mna az prislis retro/stylish tak som vzal AKG ;)

    Aktuálne : Damasko DA36, SEIKO SKX009, Apple Watch 6, Dan Henry LE 1962, Oris Aquis 39.5mm, Seiko Alpinist, Hamilton Khaki Green 38mm, Certina DS Action diver 38mm..
    Išli do sveta: STEINHART Nav B 44mm, Seiko SNZG15, Steinhart Ocean One Black, Apollon, Steinhart Ocean One Vintage Red, Luminox 3050, Laco Trier, Seiko SARB033, Davosa Ternos Ceramic, Apple Watch 3, Polar M430, Squale 50 atmos, Apple Watch 3, Steinhat Ocean One green, G-shock Gulfman...

  • Y50ky som vzal nakoniec...

    Aktuálne : Damasko DA36, SEIKO SKX009, Apple Watch 6, Dan Henry LE 1962, Oris Aquis 39.5mm, Seiko Alpinist, Hamilton Khaki Green 38mm, Certina DS Action diver 38mm..
    Išli do sveta: STEINHART Nav B 44mm, Seiko SNZG15, Steinhart Ocean One Black, Apollon, Steinhart Ocean One Vintage Red, Luminox 3050, Laco Trier, Seiko SARB033, Davosa Ternos Ceramic, Apple Watch 3, Polar M430, Squale 50 atmos, Apple Watch 3, Steinhat Ocean One green, G-shock Gulfman...

  • kolega ma zlomil a predal som mu moje HD439 :]

    takze teraz otazka, co dalej?
    primarne pouzitie v kancli, nemusia byt uzavrete, zvukovo by som privital, ak by boli lepsie ako uz spominane HD439, bude to hrat z FiiO E10K

    moj predbezny vyber:
    AKG K612 / K701
    Beyerdynamic DT 770 Pro
    Sennheiser HD 598 / Mommentum

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Z tohto vyberu by som asi isiel do AKG K701. Mam ich slabsieho surodenca a hraju velmi dobre. Mozno az trochu moc neutralne, ale to sa da doladit cez EQ :)
    Uzavrete DT770 hraju...divne. Treba vyskusat, ale pokial netreba uzavrete, vyhybal by som sa im. Od Beyerdynamic ale mozem odporucit DT990pro, maju "stavnatejsi" zvuk ako AKG, nevyhoda je pevne pripojeny kabel. Inac su konstrukcne spickove, posobia odolnejsie ako AKG.
    Sennheiser momentum maju nie idealny pomer cena/vykon a pri tomto type sluchadiel mozu tlacit na usi pri dlhsom posluchu. HD598 by mali byt zvukovo dobre, mna na nich vseobecne odradza plastoidna konstrukcia.

  • pri HD439 som si nejako uvedomil, ze by som mozno zniesol aj viac farebny zvuk, mozno nepotrebujem profesorsky presne podanie zvuku a toto ma trosku odradza od K701.. chcelo by to vyskusat asi osobne niekde

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Potom urcite vypocuj Beyerdynamic DT990pro :) Pre mna zatial taky top co som skusal, ale napr. kamosovi vadili ostre vysky a preferuje zvuk Sennheiserov.. Treba si zobrat svoju oblubenu hudbu a vypocut, vyskusat ako sedia na hlave, Alebo vyuzit sluzbu co som spominal - zapozicat si viacero sluchadiel na tyzden domov a porovnavat do nemoty :) (nie som s nimi nijak prepojeny, len odporucam ako spokojny zakaznik).

  • Vzhladom k tomu, ze je to robene presne na moje vnutrousne patvary, tak nebojim :) Sadnu ako uliate (co vlastne aj su), nic netlaci, nevypadavaju, vkladanie aj vyberanie je velmi jednoduche. Ked to porovnam s univerzalnymi nastavcami/sluchadlami...uz niet cesty spat. Zvukovo taky entry level (vo svete IEM), ale momentalne mi to plne postacuje. Mozno casom postupim aj vyssie, uvidime.. :) Za mna vsetky palce nahor, zabudnite na bezne stuple ::d

  • A aký je postup pri obstarávaní takýchto skvostov ? Kde ti ten odliatok spravia a tak ? :)

  • Najdes si usologa co s tym ma skusenosti, alebo specialistu na robenie odliatkov (napr. pre nasluchacie pristroje), navstivis ho, natlaci ti specialnu penu/silikon do ucha, po 10 min to vytiahne, skontroluje, skasiruje +-30e a posle ta s odliatkami prec. :) Tieto odliatky zabalis a posles postou svojmu vyrobcovi sluchadiel (US, UK, Polsko alebo Cina take najznamejsie), alebo ked chces iba nastavce na svoje vlastne sluchadla tak mas moznosti trochu viac (napr. aj CZ a tusim SK). Po odoslani cakas 4-10 tyzdnov podla vyrobcu na svoje vysnivane sluchadla zhotovene iba pre tvoje usi.
    Moznosti je velmi vela, zalezi na tom kolko mas financii a ake poziadavky. Najrozsirenejsie su akrylove sluchadla (mozu tlacit alebo menej izolovat okolie, lahsie na vyrobu) a potom pomerne novinka silikonove (pohodlnejsie, menej vyrobcov). Cena od +-200e po volake 2-3000e.

  • Pri nových Nabucco Rivoluzione II sa sznačka Raymod Wiel spojila so spoločnosťou SENNHEISER. Po novom sa tak tento model bude predávať v balení spolu s cirkumaurálnymi slúchadlami. Kto zvažuje nové slúchadlá tak kupujte :) máte k tomu hodinky navyše :mrgreen:

  • mysiak, tak to je brutal, to som este nepocul si nechat vytvarovat sluchatka do vlastnych usi :D :super: mne plne vyhovuju klasicke spunty s penovymi frcgumkami, nikde nic netlaci a drzia pevne, asi mam na to vhodne patvary v uchu :)

    Adam tie RW som uz kdesi videl, velmi zaujimavy reklamny darcek, hlavne prakticky a pokial to neni nieco z lowcost spektra produkcie Sennheizru, tak klobuk dolu :super:

  • ja ti s tymi skluchatkami nejako neviem.. nie je to sice lowcost, stoja okolo 250€, ale ked si idem kupovat hodinky, tak chcem hodinky a nie milion blbosti okolo toho s hodinkami nesuvisiacimi ako napriklad sluchadla, slipy, mikinu, okuliare, ponozky,.... radsej keby tie hodinky dali lacnejsie o cenu tych sluchatok, viac by sa podla mna clovek potesil a za usetrene si kupi nieco, co akurat chce/potrebuje..

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • @cretino V podstate máš pravdu. Všetko záleží na uhle pohľadu, ale keby ti aj hneď nedali tie slúchadlá ale by ti dali cenu o to dole tak by to myslím že nazavážilo nejako extra. Pri tej cene za čo sa tie hodinky predávajú je 250€ smiešna suma.

  • to hej, to je jeden pohlad. druhy je, ak sa mi tie hodinky pacia, tak si ich kupim tak ci tak. ci stoja 1500 alebo 1700€ (cenu netusim, len tipujem) a ked su k nim nejake sluchatka navyse, tak ma to len potesi. bud ich predam, darujem niekomu v rodine, alebo sa mi hodia a budem ich pouzivat :) ide o to, ze cenovy rozdiel daneho darceka mi vyber hodiniek tazko ovplyvni...