FERO 15rubis POMOC

  • Zdravím. Mám doma staré hodinky po dedkovi no nefungujú. Bol som s nimi u niekoľkých hodinárov a všetci mi povedali v podstate to isté ze sa nedajú opraviť. Predstavujú pre mňa kus rodinnej histórie a veľmi rád by som ich sprevádzkoval. Sám si ich totiž opraviť nedokážem. Rád by som vás poprosil o nejaký tip alebo radu.

    • Official Post

    Všetky mechanické hodinky sa dajú opraviť, no niekedy je to dlhá piplačka pre hodinára a tú jednoducho treba zaplatiť.. Bežný hodinár si povie, že sa mu to neoplatí, lebo zákazník nebude chcieť vysoliť viac ako pár desiatok EUR. Keď k nemu ale prídeš a povieš, že máš na kompletné zreštaurovanie hodiniek rozpočet 500 EUR, tak iste spozornie. Ide teda o to, či si ochotný do nich investovať viac ako je ich reálna cena a či je pre teba ich citová hodnota dôležitejšia ako cena ktorú budeš musieť zaplatiť za ich opravu.

    Ono sa to nezdá ale zreštaurovať také hodinky je skutočne veľa roboty, hlavne keď vezmeš v úvahu, že náhradné diely v podstate neexistujú a mnoho z nich treba doslova vyrobiť v počte jedného kusu.. Ale na to sú tu povolanejší členovia - hodinári, aby ti poradili.