• Ahojte,
    chcel by som poprosit o radu. Kupil som si hodinky na internete (Seika v obchode Creation Watches), predajca ich normalne poslal cez DHL. Ked prisli na Slovensko DHL mi napisala, podpisal som splnomocnenie, poslal vypis o platbe z PayPalu (troska upravena cena ale nie velmi), preslo 9 pracovnych dni a dnes som dostal toto:

    Dobrý deň,
    Dovoľujeme si Vás informovať, že colný úrad v súlade s ustanovením par.64 ods. 2 Zákona č. 199/2004 Z.z. zaistil tovar vo Vašej zásielke.

    Najčastejšie zaisteným tovarom sú textilné výrobky, hračky, obuv, konfekčné doplnky a spotrebný tovar.

    Colník pri zaistenom tovare kontaktuje osobu oprávnenú domáhať sa ochrany práv duševného vlastníctva. Tá má možnosť sa vyjadriť do 10 pracovných dní, či chce vo veci konať a akým spôsobom. Možnosti sú dve – buď dohodou, čo je zjednodušený postup, alebo súdnou cestou. Náklady na zničenie tovaru znáša držiteľ tovaru.

    Porušovanie práv duševného vlastníctva spôsobuje značné hospodárske ujmy a rastúci počet falšovaných výrobkov zároveň predstavuje hrozbu pre zdravie a bezpečnosť spotrebiteľov. Colné orgány EÚ majú kľúčovú úlohu pri zabraňovaní dovozu výrobkov, ktoré porušujú práva duševných vlastníkov, na svoje územie.

    Ďakujeme za pochopenie.
    S pozdravom...

    Uz ste niekedy poculi ze zabavia hodinky? Kupoval som uz vela veci ale toto sa mi este nestalo. Ake kroky treba podniknut?
    Dakujem za rady.

  • Neuveriteľné, čo si myslia že sú to fejky ? Ja som trávil pol hodinu na colnici kde skúmali či nechcem okradnúť štát lebo sa im zdala nízka cena... keď natrafíš na blba tak je to super , a že ich tam je...

  • počul som o tom v prípade nejakých "fejkových" tabletov z číny.
    predpokladám, že seika z creationwatches. com sú origo, takže z tohto pohľadu by nemal byť problém. sám som odtiaľ bral nové monstery cca pred 2 mesiacmi. clo+dph som normálne zacvakal z plnej sumy. dodal som im výpis platby z paypalu aj potvrdenie /mail/ od creationwatches. tiež som chvíľu špekuloval, či im neposuniem nejaký výpis na nižšiu cenu :désolé1: , ale nakoniec som to neurobil- predsa len nejde o nejakú vysokú sumu.
    a asi je to dobre ako vidím. čo som bol prekvapený, tak hodinky prišli v rozbalenom obale :grr: , čo som pre nedostatok času pri preberaní zásielky /bol som v robote/ zistil až po odchode kuriéra. krabičku som potom otváral so stiahnutým hrdlom, ale hodinky tam boli :ghee: . keby tam neboli, tak si môžem akurát :pendu: predpokladám, že to asi otvárali colníci.
    dnes som trocha zdriemol po 24-ke a zobudil som sa na zvonček. trocha som sa naštval, ale o to príjemnejšie prekvapenie bolo, keď pred dverami bola poštárka s malým balíčkom v ruke - v balíčku boli hodinky /"repaired watch"/ zo Singapúru - darček pre syna k narodkám. Na to, že to išlo normálnou poštou a objednával som 6.5., sa mi to zdá nenormálne rýchlo.

  • colne organy by sa mali v prvom rade starat o podnikatelov a "podnikatelov" kde im unikaju cele kontajnery a nie buzerovat sukromne osoby nakupujuce tovar pre vlastnu spotrebu a nie dalsi predaj...
    by ma zaujimalo ako ten colnik prisiel k tomu ze to mozu byt fejky... asi mi usla statistika o replikach seiko...

    Breitling Super Avenger / Breitling SuperOcean Heritage Chrono / Steinhart Aviation Chronograph / G-Shock GW-A1100 / Sea-Gull Chinese Military / G.Gerlach Otago

  • ak tam bola vlozena faktura na inu sumu ako sa deklarovala z paypalu, v tom pripade by som sa moc necudoval :(
    inak, cudujem sa, ze sa ti (tomas1870) to oplatilo okaslat o tych par € - priznaj sa, z kolkych € si to upravil na kolko?

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • ... priznaj sa, z kolkych € si to upravil na kolko?


    No ja som objednal Seiko SKX007K2, cena bola €131. Oni mi poslali hodinky s papierom kde bola hodnota USD 72, to iste som aj ja poslal potom na DHL ako potvrdenie. Je to asi trosla cez €,50, ratal som ze DPH sa bude platit ale take nieco ze to zhabu ako fejk to ma teda nenapadlo. Tu som asi naozaj nemal vymyslat, ale mozno by sa im aj skutocna cena zdala nizka... Raz som takto kupoval Beijing limitku, stali 500 dolarov a dohodol som s predajcom cenu na deklaracii 50, tolko som aj poslal akoze vypis z PayPalu a ziadny problem. Oni su tam asi fakt magori ti colnici.. Prinajhorsom budem musiet kupit dalsie, chcel som na leto nejake potapky :)

  • Odosielateľ uvádza cenu tovaru pre DHL, ak si ju vypýtali a nesedela tak problém. Ináč prečo musim platit daň prípadne clo aj z ceny poštovného ? Ja som kúpil SNZF45K1 za 115 eur a to bolo... cena sa im zdala malá, som ich počúval ako sa radili, hľadali ich na nete, padali tam sumi ako 800 eur , vraveli si že s nimi nikdo nevyje... ešte ze majú internet a tak. Čo je najzaujímavejšie nevedeli ich na nete nájsť aj keď tam mali udaný presný model, im vravím že im ukážem stránku kde som ich kúpil a že netreba. Po pol hodine ich nenašli , našli len nejaký podľa nich podobný model a potom sa velkodušne rozhodli tu cenu akceptovať. Od tohoto zážitku som presvedčený že sú sprostý tak že sa to ani nedá pochopiť.

  • A ešte im bolo velmi podozrivé že si to vybavujem sám a že som to nenechal na DHL. Lenže DHL to môže trvať až 10 dní a to by som nevydržal :) A to že tam sedím a ich počujem im nedošlo vôbec. Ach...

  • Z toho čo napísala DHL nemôžeš vychádzať, oni poslali všeobecný e-mail, ktorý posielajú všetkým zákazníkom v takých prípadoch, v skutočnosti nevedia, prečo bol práve Tvoj tovar zaistený. Pravdepodobne zistili, že deklarovaná cena nesedí so skutočnou. Buď v shope priložili zlú faktúru, alebo si jednoducho našli hodinky na stránke predajcu. Pár dni dovolenky a "kiloeur" v čudu.

  • Nikto Ti nič nezabavil. Podľa paragrafu 64 colného zákona Colný úrad môže zaistiť tovar alebo vec ak sú nevyhnutne potrebné na preukázanie skutočnosti dôležitých na riadne vykonanie colného dohľadu alebo ak sa bezprostredne použili v súvislosti s tovarom alebo vecou o ktorých sa tieto skutočnosti zisťujú ,alebo na prerokovanie colného priestupku alebo colného deliktu ......
    Pokiaľ si dal menšiu faktúru a prišli Ti na to , máš problém asi ťa vyriešia za colný priestupok. Teraz by si mal zavolať tomu kto je napísaný, že to vybavuje na rozhodnutí o zaistení. Určite je tam lehota, do ktorej by si mal preukázať skutočnosti ktoré požadujú. Pokiaľ by mali podozrenie na fake , musia osloviť zástupcu spoločnosti / SEIKO /, ktorý sa do 10 dní má vyjadriť či je to fake alebo nie. Ak sa vyjadrí asi to fake nebude a tak ti ich nezabavia a nezlikvidujú. Je v tvojom záujme doniesť im všetky podklady na stanovenie colnej hodnoty a vypočítania cla a DPH. Zaistenie tovaru nie je zabavenie. Dúfam , že ti to dopadne dobre a hodinky budeš mať čoskoro doma .

    P.S. ešte odkaz pre Begiho. - nevieš o čom hovoríš. Colníci nosia pre tento štát viac ako 55% príjmu štátneho rozpočtu, ak si o tom nevedel . Ako sú prerozdelované ďalej je už iná káva. Ak máš vedomosti o tom ako unikajú peniaze z kotajnerov tiež podnikateľov je tvojou povinnosťou nahlásiť tieto poznatky ako podozrenie zo spáchanie trestného činu / ako , - vyhľadaj si napr zelenú linku na internete / ak máš gule a nie iba trieskať slová do vetra ....

  • ja som niečo podbné už videl.. keď som bratovi kúpil Armani hodinky z ebayu... Prišiel mi podobný mail, lebo mali podozrenie že ide o fejk. Keď som im volal na colnicu povedali, že fejk mi poslať nesmú a že ak sa nechcem súdiť tak nech nato kašlem a vybavím si to s tým, ktorý mi tie hodinky poslal.. tak tak som to aj spravil, vrátili mi peniaze ale hodinky sa poslali spať jemu.

  • keď si colníci myslia, že je to fake, oslovia firmu Seiko a tá by sa mala vyjadriť ako to je.
    ešte je tu však jedna možnosť- neviem síce o ktorý model ide, ale niektoré modely seiko sa nemajú dovážať do EÚ. čiže aj toto by mohla byť príčina zaistenia tovaru. to už musí napísať tomas1970, o ktorý model ide.

  • keď si colníci myslia, že je to fake, oslovia firmu Seiko a tá by sa mala vyjadriť ako to je.
    ešte je tu však jedna možnosť- neviem síce o ktorý model ide, ale niektoré modely seiko sa nemajú dovážať do EÚ. čiže aj toto by mohla byť príčina zaistenia tovaru. to už musí napísať tomas1970, o ktorý model ide.


    pisal o tom vyssie. SKX007K2 - ziadna exotika, ma ich tu na fore kopa ludi... ja cakam z creation na SKX013K1. precitanie tohoto vlakna mi naladu dvakrat nezlepsilo...

  • ja som bral od nich pred 2 mesiacmi Monstery a nebol žiadny problém. možno aj preto, že som im dodal výpis z paypalu na plnú sumu,, hoci na balíku bola nižšia cena, potvrdzujúci mail od predajcu o prijatí platby, napísal som o čo ide, zaplatil clo + dph z plnej sumy /clo nie je problém, lebo je len 1.8 €, dph potom klasicky 20% :( /
    ono asi colníci vedia ako to chodí, a keď už balík zachytia, tak sa každý musí rozhodnúť, či prizná plnú cenu alebo bude špekulovať s neistým výsledkom.