Hodinky ktore nechcete vlastnit

  • @Branislav Ono sa to normálne vyrába ako jeden z najluxusnejších modelov českej hodinárskej značky PRIM. Bohužiaľ vyzerá to ako to vyzerá :/
    http://prim-hodinky.cz/cz/panske-spol…oductdetail/255

    musim ta opravit, toto nie je ceska znacka Prim, toto je cinska znacka Prim :hello:
    oplati sa o tom precitat si, ako sa predalo meno (okolo roku 2002 ked si dobre pamatam) do ciny a cesky Prim sa premenoval na Prim Manufacture 1949

    toto je cesky Prim:
    http://www.prim.cz/


    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • dobre ránko Cretino. ano, Tvoje upresnenie je na mieste. preto som napisal ze Čínu nikdo nedobehne :) pri tejto znacke pouzivam jej skutocny nazov teda "MPM-Quality". pre mna Prim predstavuje spolocnost Elton. problem je ze vzajomne obchodno-majetko-pravne vztahy týchto dvoch spolocnosti - Elton Hodinářská a MPM-Quality myslim stale nie su uplne doriesene a obe zucastnene strany sa zhoduju len v jednom - kazda tvrdi ze prave ona disponuje plnymi autorskými a patentovými pravami. je to na skodu veci ale aj to je hodinarsky biznis.

    • Official Post

    Toto mi je novinka takže sa ospravedlňujem. Bol som v tom že je to PRIM CZ. Takže dakujem za opravu cretino.

  • dam to sem lebo by som ich urcite nechcel ... ale patri to aj do vlakna co ma dnes pobavilo...
    http://tlacovespravy.sme.sk/ts/4818/fake-alebo-original/?utm_source=sme-inaru-clanok&utm_medium=widget&utm_campaign=tlacove-spravy#rf=wg-f
    v clanku riesia porovnanie fake hodiniek Michael Kors ::d

    celkom vtipna zalezitost

  • @cretino - napadlo ma to az teraz ked citam dalsie prispevky v tomto vlakne. ja som svoju reakciu na Tvoj príspevok zacal pozdravom "dobre ranko". kúrnik šopa, povodne som si to neuvedomil ale v tomto momente mi doslo ze to mohlo vyzniet aj ako ironia typu "dobré ráno". pevne verim ze si si to nevysvetlil prave takto, ale pre istotu - bolo to myslene ako normalny pozdrav, pretoze bolo zavcasu rano, tusim okolo pol osmej tak som Ta len jednoducho pozdravil a zacal pisat... mal som potrebu to vysvetlit aby nedoslo k nejakému zbytocnemu nedorozumeniu :/ ja ironiu nepestujem

    • Official Post

    @rozgon Presne tak, ja stále nemôžem uveriť tomu ako som si o tých vyššie mohol myslel že to je česká produkcia :hurt1:

  • Ja som cital dost kritiky aj na ceske prim. Ze malo inovuju, pouzivaju zastarale kalibre, a za to si nechaju paradne zaplatit. Mna celkovo nechavaju chladnym, ked si odmyslim vlastenectvo na ktore aj tak netrpim tak mi nemaju moc co poniknut, iskra tam nieje a za tie peniaze si viem predstavit aj zaujimavejsie kusky :) ale mozno v buducnosti este prekvapia :)

  • @Adam si precitaj moj príspevok na predoslej strane ako som sa ja minule trafil poriadne mimo misu s nejakymi repasmi Prim Sport II :/ stava sa aj v lepsich rodinach. clovek nemoze sledovat vsetko a niektore informacie pustas na pol ucha, jednoducho selektujes. 1 a 0 - podstatne a nepodstatne... co je nepodstatne to ma neberie a tym padom o tom vela neviem, pripadne málo alebo nič :) toť vsjo :)

    • Official Post

    Mne sa veľmi páčia diplomaty .. to sú ozaj hodinky ktoré by som si kúpil ale za 84 000 českých ? 8|
    Ale ok je to asi jeden z "naj" modelov. No tam ceny pod 40 000 ani nie sú asi. A to je teda slušná pálka za hodinky ktoré ako vravíš používajú staré kalibre.

    • Official Post

    @Branislav Máš pravdu :) Ale aspoň má človek dôvod doštudovať si to :)

  • to ze su to stare kalibre by ma az tak nebolelo - nakoniec 2824-ka alebo Unitas 6497/6498 tiez nie su "nove". iny priklad: stara dobra "kosa" - utocna puska AK-47 je konstrukcne a koncepcne za zenitom ale stale (takmer) neprekonana :) a to ze nemaju Si14 silikonovy vlasok? skor ma hneva ta cena - oni si to nazvu "solitér" ale v principe su to kusky ktore sa vyrabali aj predtým, to ze ponukaju moznost "customizácie", pardon individualizácie, je sice pekne ale za tie peniaze hociako premrstene. Diplomatky su aj moj favorit ale "za ty prachy v Praze dům"

  • Pani,citam ze ste tu hodinkomaniaci a to chvalim.Mozno to bude niekoho zaujimat co sa tyka toho Primu.Je to moj pohlad,pohlad z druhej strany.Netvrdim,ze ten pohlad je spravny,ale takto to vidim ja.Nebudem sa vyjadrovat k prevedenemu designu hodiniek.
    Jedna sa o kaliber Sea - Gull ST 80.Mozem zodpovedne povedat,ze stroj je spracovany na urovni strednej triedy,v niektorych pripadoch lepsie ako u kalibrov renomovanych vyrobcov spominanych aj na tomto fore.Svojou jednoduchostou je predurceny na bezproblemovu prevadzku.To sa potvrdilo aj pri zaniknutej znacke Soyuz - pred 5 - 7 rokmi sa predalo asi 12ks hodiniek s tymto kalibrom - dodnes ani jeden servis.Jedny hodinky mi ostali / jeden znamy podnikatel sa ozral a hodil hodinky o stenu /,servis nechcel.Tourbillon bol rozpadnuty / kotva a krokove kolo vyskakane z lozisiek /.Po rozobrani a zlozeni hodiny funguju az na zlomenu osku na zotrvacke.
    Cast strojceka ktory vidno cez zadne sklo je spracovany ako som pisal vyssie.Horsie je to uz pod ciselnikom.Je tam nadstavba na reservu natahu a datum.Tam uz vidno setrenie,suciastky nie su frezovane ale lisovane.Aj tolerancie by mohli byt mensie.
    Vacssie vyhrady mam k designu strojceka.Nepaci sa mi prevedeni regulacnych ruciek a maleho priemeru zotrvacky.Pri torbillone by mala byt zotrvacka dominantna,aby pritiahla zrak na tuto komplikaciu.Chvalim ale zotrvacku s vyvazovacimi skrutkami,hladka zotrvacka sa mi nepaci.