Dámske športovo-elegantné quartz do 300€

  • Zdravím páni,

    kamoš ma poprosíl o pomoc s výberom hodiniek pre jeho manželku na okrúhle jubileum (40r). Mal by to byť športový, prípadne športovo-elegantný model, najlepšie swiss made, hodinky môžu byť (ale nemusia) v zlatom, alebo strieborno-zlatom prevedení (nosí zlaté šperky).
    Nakoľko som naposledy na jeho žene videl nejaké plastové noname quartzky a pri slavnostnejšej príležitosti nosí nejaké Gucci, alebo čo, je zbytočné hľadať a kupovať v tej cene nejaké automaty, takže postačí spoľahlivý quartz.
    Určite je značný rozdiel v tom, čo považujem za pekné a hodnotné hodinky ja (vy) a čo považuje za pekné a hodnotné hodinky väčšina žien (Gucci, D&G, LV, Michael Kors, atď. :pasdrole: :naah: ). Napriek tomu som rozhodnutý odporúčať len naozajstnú hodinkovú značku. Chcel by som nájsť niečo dostatočne hodinkové a zároveň "čačané" a atraktívne pre ženu.
    Najskôr asi obehneme lokálne kamenné shopy, lebo sviatok má už budúci týždeň a na nejaké objednávanie a čakanie z netu nie je čas.
    Stretli ste sa už s podobným výberom? Máte nejaké tipy na konkrétne značky a modely?
    Mojimi favoritmi sú zatiaľ Certina DS Podium a Tissot PR100 (viď. obrázky nižšie, vybral som malé, len pre ilustráciu). Čo myslíte? Obe sú swiss made, majú zafír a WR100m.

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • V podstate fajn výber. Ja som manželke kupoval Swiss Military Hanowa a ona je na hodinky asi tak podobne, proste nech má niečo na ruke :) takže som sa pozrel na túto značku. Používajú strojčeky Ronda. Prikladám nejaké, čo by mohli sedieť na podmienky. Predajňa v Žiline.

  • mapo: Výborne! :super: Ďakujem.

    Nemá ešte niekto nejaký tip?

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • rozgon: Ďakujem za snahu, ale treba si prečítať prvý príspevok, alebo aspoň názov témy. :pascontent: "quartz...swiss made, hodinky môžu byť (ale nemusia) v zlatom, alebo strieborno-zlatom prevedení..."
    Tie Seika sú fajn, ale oslávenkyňa automaty určite ne(d)ocení. A hlavne by sme ich budúci týždeň v KE asi len ťažko kúpili.

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • Takže dnes sme obehli miestne šopy a z toho čo mali na predajniach vyšli víťazne Tissot Classic Dream.
    Swiss made, zafír, quartz ETA, a aby sa páčili aj ženám - strieborno-zlatá kombinácia a perleťový ciferník. :)

    Ja považujem svoju úlohu za splnenú. Aj napriek tomu, že ma zaujímajú skôr pánske automaty, pomohol som nájsť slušné dámske hodinky, ktoré svojou kvalitou ako tak zodpovedajú cene. Čo myslíte?

    Ak ste len mávli rukou, že je to ľahká úloha, zoberte do obchodného centra nejakého laika a uvidíte, že z tej ponuky bude úplne zblbnutý. Vedľa striedmych quartzov od Tissot a Certina za 300 - 500€, tam potom za tým ístým sklom, len 10 cm vedľa ležia nablýskané automaty za 300 od Earnshaw (pôvodne Thomas Earnshaw, teraz už len Earnshaw - btw. nenašiel som ani v Blackliste) o ktorých predavačka tvrdí, že je to tradičná anglická znáčka vyrábaná od roku 1805. :berk1:
    To, že sa vedľa normálnych hodinkových značiek predávaju aj fashiony chápem, beriem a rozumiem tomu. Niekto oveľa viac ocení na ruke Tommy Hilfiger, alebo Gucci. Ale to, že sa vedľa Swiss made značiek predávajú takéto ojebávky, tak to neberiem. Pre mňa je značka s falošnou históriou rovnaký odrb, ako falošné Omegy či Rolexky. Ten Sea-gull v nich nemusí byť zlý a môže ísť niekoľko rokov. Ale prečo sa to tvári ako angličan s 200 ročnou históriou?!? :nonon: Pán Earnshaw musí v hrobe rotovať, ako kurča na grile. :(

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • opytam sa tak nesmelo, cudujes sa?
    v dnesnej dobe lufia nebohatnu hlavne z manualnej zrucnosti, ale z navonanej, v Cine za lacno vyrobenej a v EU dobre spropagovanej veci.. hodinky, sperky, oblecenie a objekty dennej spotreby vyrobene za par centov predavane za niekolko € dnes hybu svetom..

    sam som sucastou procesu(s firmou kde uz 7 rokov posobim) odkupenia Cinanmi, ktori potrebovali utopit mrtne penazi v EU firme aby sa zbavili dolarovych zasob..
    verim tomu, ze keby som sa narodil o 150-200 rokov neskor, tak som cinan :)

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1: