Ingersoll IN4505RBK Montgomery

  • Ahojte maniaci, obraciam sa u vás o radu... Rozmýšlal som nad nejakými novými hodinkami (niečo lacnejšie), včera som našiel v jednom nákupnom stredisku hodinky ktoré sa mi po estetickej stránke páčia len neviem ako sú na tom po mechanickej stránke a kvalitatívnej, nech nekupujem brak, čo si myslíte o tomto? Ingersoll IN4505RBK Montgomery

    http://www.amazon.com/Ingersoll-IN45…e/dp/B00426GRZ0

    VIDEO:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Vostok - Ekranoplan 2432.01-54559159

  • Ja by som to takto jednoznačne netvrdil Mišo. Je to pôvodne jedna z najstarších amerických značiek, veľmi cenených. Podľa mňa značka má históriu a tradíciu aj napriek tomu, že ich modely sú proste strašne nepekné. Nepoviem keby to bola fakt čistá čína ale ich modelová rada Bison je veľmi vysoko hodnotená a používajú aj Sea-Gull napríklad. Je pravda, že neviem ako to je presne teraz, možno je väčšina vyrábaná v Číne od začiatku až do konca ale v hodinkách čo postol ReplaySK je vraj nejaký caliber 457 a je to swiss - neviem neštudoval som to do detailov. Na rôznych stránkach to tak aspoň píšu (viem, papier znesie veľa :) ). Ja by som ich osobne nebral ani za nič, cena je privysoká a esteticky sú fakt strašne dovrzané, za tú cenu môžeš maž krajšie a hodnotnejšie hodinky ako práve Ingersoll.

  • Toto je typ hodiniek, ktorý bol vymyslený na to, aby na tom niekto zarobil. Ide tu o čistý biznis. Neviem koľko stoja v obchode, ale čo viem určite, že pri výrobe takýchto hodiniek sa hľadí najmä na minimalizáciu nákladov a nie na kvalitu! Ich výrobná cena je pár EUR, maximálne pár desiatok EUR.. Neprinesie užívateľovi, žiadnu pridanú hodnotu, akurát zisk do niekoho peňaženky. Schválne, koľko stoja?

    Berte to trochu z nadsázkou, nechcem hatiť meno značky a ani ju úplne nepoznám, takže som ju tak trochu zbalil do jedného vreca s inými značkami made in China.. :]

  • Ja som sa tiež do toho zavŕtal a ostávam pri tom čo som napísal hore. Proste nepochopím, že značka ktorá má aké také meno, radu Bison ktorá je myslím celkom vydarená ("celkom vydarená" myslím fakt len z časti :) ) dokáže za 450 dolárov predávať takýto paškvil. A hrdo si napíšu na niektoré modely Swiis made či German design... nepochopiteľné.

  • Ahoj, preto som tu napísal aby som dostal nejaký feedback k tým hodinkám, je to cca nejakých 250e. Ďakujem za info.

    btw esqueleto poznáš nejaké hodinky, ktoré niekto vyrába len tak pre čistú hodinársku radosť zo svojej práce a nezarába na tom? :)

    PS: Predavačka mi vravela, že je to americká firma s japonským strojčekom, tak ju pôjdem asi trochu prevetrať :)

    Vostok - Ekranoplan 2432.01-54559159

  • Ingersoll je cina ako hrom. uz to dávno nie je tá slavna americká hodinarina. Nepamatam sa teraz ci tuto znacku teraz vlastnia nemci alebo ako to je no kazdopadne tie hodinky co su tu postnute su made in prc. To samo osebe nie je nic hrozne. Mna skor udivuje ako dokazu ludi presvedcovat o tom aka su firma s tradiciou. ono to nebude len tak ze su na blackliste http://www.trustedwatch.com/community/blacklist
    German design neznamena nic viac len to ze su vyrobene najskor v cine :hehe: len sa to hambia na tie ciferniky pisat.

    a len tak na okraj. moj kolega sa svojho casu pysil nejakym modelom tejto znacky ale raz mu pri beznom nastavovani casu ostala korunka v ruke. oprava nerentabilna.
    moje dobre rady mu pomohli uspokojit jeho hodinkove potreby a skoncil s poctivymi mechanikami steinhart marine :)

    stálice: // DAMASKO DA36 // SEIKO SCVS 001 // CHR.WARD C60 38 mm // +-

  • "ReplaySK" wrote:

    PS: Predavačka mi vravela, že je to americká firma s japonským strojčekom, tak ju pôjdem asi trochu prevetrať :)


    Japonsko je "tesne vedľa Číny", asi sa len pomýlila. Evidentne je v nich Seagull ...

  • Ja osobne mám z tej značky zmiešané pocity. Pôvodne americká značka, meniaca majiteľa hore-dole. Pôvod nejasný. Väčšina modelov sa snaží pôsobiť drahšie a luxusnejšie ako vôbec sú. Nebudem súdiť, hániť a hádzať do vreca s ostatnou čínou, ale ja by som to nekúpil.
    Za 250€ sa dá zohnať určite lepšia kvalita (Seiko), alebo nejaké "jazdené" Swiss made. Síce určite nebudú mať taký blink-blink dizajn, budú vyzerať dosť obyčajne, ale bude to o niečom inom.

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

  • V Auparku v Žiline túto značku ponúkajú, schválne sa tam zastavím a popýtam sa na to, poskúšam. Myslíte, že tá história značky, miyota stroj a celkové hodnotenia sú proste fejk? Ak je to naozaj tak, je to úbohé a nepochopiteľné. Tiež za to nemôžem dať ruku do ohňa, ale už len po letmom pohľade na pár modelov som si viac a viac istý, že žiadna amerika, german, či dokonca swiss (ako sa niekde píše) to nebude... :berk1:

  • Treba odlišovať históriu a históriu :) Jedna vec je, že tá značka kedysi dávno vznikla v Amerike a možno robila aj slušne hodinky. Lenže potom pravdepodobne zanikla (žeby quartzová revolúcia?) a o nejakých tridsať rokov neskôr sa niekto úplne nezainteresovaný (celkom stačí že mal peniaze), rozhodol lacno nakúpiť právo používať meno tejto značky, na ktorom sa teraz snaží zviesť.. Takže sa mu ľahšie buduje biznis, pretože to meno niekedy niečo naozaj znamenalo.. Čo z toho, že nový majiteľ je dajme tomu Číňan a v živote nevidel ani nestretol zakladateľa značky..? Tak to proste chodí. Trochu inak sa potom hodnotí história firmy ako je Vacheron Constantine, ktorá funguje už niekoľko storočí bez prerušenia alebo zmeny majiteľov..

    Podobnosť osôb a mien v tomto príbehu je čiste náhodná :mrgreen: Naozaj neviem aké je skutočne pozadie tejto značky a pravdu povediac, ani ma to veľmi nezaujíma..

    To ReplaySK: áno, existuje veľké množstvo nezávislých hodinárov, ktorých prvotným cieľom nie je zarobiť veľké peniaze ale skôr ukázať svoj um a hodinárske umenie. Robia to hlavne pre svoje potešenie. Myslím, že ani DaVinci tiež nemaloval svoje obrazy iba pre peniaze. To, že sa nájde množstvo ľudí, ktorí dôkazu takéto umenie poriadne oceniť je pre nich už iba príjemný bonus;)

  • mapo: Tak veľa šťastia, lebo podľa mojích skúsenosti s predajcami hodiniek v takýchto nákupných centrách, buď o tom veľa nebudú vedieť, alebo budú značku obhajovať, ako niečo exkluzívne a ultrakvalitné. Ak by bola pravda, že je to len načančaná čína a predavačka (dajmä tomu, že je to žena - príjemnejšia predstava :malin1: ) v obchode by to aj vedela, pochybujem, že by ti narovinu povedala: "Áno pane, Vaše obavy sú oprávnené, je to len predražená čína." Toto by urobila možno vtedy, ak by zacítila šancu predať ti niečo lepšie-drahšie. No, tažko povedať... uvidíš, na čo natrafíš. ::d V každom prípade, by som nebral tie info ako smerodajné.
    Nejaké info sú aj tu: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/19351-ingersoll/ - síce tam nie som registrovaný, ale sem tam si niečo prečítam. Na 90% sú to tiež len internetové dohady, ale sú tam aj relevantné fakty.

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock