Ako šlapú Vaše stroje?

  • Casio GW-9300
    -0,08 s/deň, tj. -1 s/12 dní

    Táto vysoká presnosť je len veľkým šťastím, lebo Casio normálne garantuje +/- 0,5 s/deň, ale mne sa prekvapivo drží aj počas druhého roka vlastnenia hodiniek (mám ich od februára 2012, naposledy som meral presnosť v auguste 2013, už by som ju mal zrejme zase zmerať...). V praxi teda ak sa mi jednu noc nezosynchronizujú, na konci druhého dňa idú asi o 1/6 s tj. 0,17 s dozadu, ale keďže väčšinou sa mi synchronizujú každú noc, skoro vždy idú na desatinu sekundy presne :)

    Hodinky mám na ruke non-stop 24/7, spávam s nimi aj sa s nimi sprchujem.

  • Tissot Visodate automatic
    ETA 2836-2
    + 2-3 sekundy/deň (Teda pod plus mám na mysli, že idú rýchlejšie, čo mi vyhovuje. Stačí povytiahnuť korunku na pár sekúnd a je nastavené:)
    Ale kolíše to, už som zažil odchýlku 1 sekunda za týždeň, ale aj 5 sekúnd za deň. U hodinára som s nimi ešte nebol. Ale bežne to je zhruba do troch sekúnd denne. Inak to ale nejako presne nemeriam, len si vezmem stránku s presným časom a po pár dňoch si ju otvorím znova a pozriem odchýlku. Je teoreticky možné, že aj tá stránka má odchýlky, aj keď tvrdí, že má atómový čas.
    Konkrétne idem cez http://www.okhelp.cz/presny-cas/index.php

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Vie mi niekto prosím poradiť ako pracovať s Watch Accuracy? Mám profil, nastavenia správne, spravím fotku, zarovnám ručičky a dám "save". O 24 hodín spravím fotku... rovnaký postup a nič. Ukazujem mi stále 0,0s. Ako zistím teda odchýlku? Čo tam treba nastaviť aby to išlo? ĎAKUJEM pekne.

  • Včera keď som bol lyžovať som nechal hodinky doma, spustil som meranie v pondelok večer, včera večer (po 24 hodinách položené na spodnom veku) som urobil novú fotku, uložil som ju ale meranie mi napísalo odchýlku 0 sekúnd. Ako keby to nič nerobilo... nie je tam nejaká finta ako postupovať?

  • V nastaveniach je polozka Nastavit nove casove obdobie. Podla mna by od vytrvorenia noveho casoveho obdobia malo zacat meranie presnosti. App mam nainstalovanu, no zatial som sa k nej blizsie nedostal, takze odporucam vyskusat.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • Presne tak som to robil, odfotil som ciferník, upravil ručičky, uložil a dal som nastavenie nového časového úseku... a furt NULA. Skús prosím vyskúšať a dať nejaké stanovisko ak máš čas. Možno na niečo ešte prídem aj ja.

  • Skusam. Prva fotka. Dalsia za xx hodin. Potom napisem.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • mne to funguje, musí ti hore svietiť vždy správny profil a nie default... ak si dáš cez nastavenie v danom profile zobraziť "records", musíš tam vidieť položky "saved records" (dáta z jednotlivých fotiek, ktoré si urobil), ak ich vidíš, z toho vypočíta presnosť...

    Tempus Fugit

  • Používam dlhšie a funguje. Odfotíš hodinky, ak Ti ručičky nerozpozná, nastaviš manuálne. Pri druhom fotení len normálne zapneš app a znovu odfotiš, hore Ti ukazuje odchylku, pri pohybe s osami označujúcimi ručičky vidíš, ako sa odchylka mení. Nové časové obdobie nastavíš až vtedy, keď prestavíš čas ...

  • Funguje bez problemov. Merania je potrebe robit s vacsim odstupom.

    je: Prim: cal. 68, CHR. WARD C9 5 Day Small Second: SH21, NOMOS Club Date: DUW 4101

    bolo: Aviator mechanical A-3105-6975647: Poljot 3105, Steinhart Marine Chronometer II arabic: Unitas 6498, STEINHART Military 42, Davosa Ternos Ceramic, Junkers Spitzbergen F13 6110-5: Poljot 3133

  • Ako som v minulom príspevku povedal, tak som urobil: automatickú synchronizáciu som vypol a meriam presnosť :)

    Vyskúšal som Watch Accuracy aj ja. Pridám niekoľko pozorovaní: dá sa používať aj s digitálkami -- jednoducho nastavíte "ručičky", aby sa zhodovali s časom na hodinkách :D

    Bohužiaľ, dá sa to s presnosťou iba na celé sekundy (desatiny sa aspoň z displeja mojich digitálok žiaľ nedozviem). Preto aj jednotlivé merania odchýlok budú presné nanajvýš na sekundu. Ak si predstavíme, že odchýlka z prvého i z druhého dňa sa bude pohybovať v intervale jednej sekundy, rozdiel medzi nimi sa bude pohybovať v intervale dvoch sekúnd. Preto ak meriame odchýlku, ktorá je podstatne nižšia než jedna sekunda, zmysluplné dáta budeme dostávať až po niekoľkých dňoch (napr. desiatich).

    Nastavil som si profil, do ktorého som si uložil značku a typ hodiniek, ale to je pravdepodobne užitočné len vtedy, ak chce človek používať aplikáciu pre viacero hodiniek.

    Stotožňujem sa najmä s radou pozor na tlačidlo "nové časové obdobie": môžeš ho stlačiť pred úplne prvým meraním, ale potom ho už nestláčaj!

    V nastaveniach som si nastavil "čas podľa ntp", malo by to byť presnejšie než lokálny čas telefónu (ktovie, aký presný ho má moja mobilná sieť a aká presná je synchronizácia).

    Keď sa na displeji objaví "čas podľa ntp" ako ho zobrazuje aplikácia, býva o sekundu, často i o dve pozadu; dúfam a pevne verím, že je to len vďaka pomalosti operácií displeja a "vnútorne" má aplikácia čas presnejší.

    Recyklovaním starého telefónu som prišiel o rádio cez VKV a, ako som sa už zmienil, aplikácia mi v takomto krátkom čase presné dáta nedáva (a veľmi dlho toto meranie presnosti robiť nebudem, lebo nemám rád, keď mi hodinky idú nepresne ;) ).

    Presnosť teda meriam pomocou svojej metódy "príkazového riadku" a zatiaľ sa drží dvanástina sekundy za deň (tj asi tretina sekundy po 4 dňoch) :)

  • Meranie presnosti som ukončil po 5,5 dňoch, lebo ma prestalo baviť, že mi hodinky idú o pol sekundy dozadu :D (ešte by som mohol niečo zmeškať ;) )

    Meranie som urobil pomocou svojej metódy príkazového riadku. Urobil som niekoľko opakovaných meraní, z ktorých som urobil priemer a následne vyrátal priemernú odchýlku jednotlivých meraní od tohoto priemeru (ako sme sa to v škole učili na fyzike ;) )

    Výsledok: s veľkou radosťou konštatujem, že po 5,5 dňoch je odchýlka -0,523 s ± 0.090 s (stredná kvadratická odchýlka 0,102 s, vypočítané z 24 meraní), teda (-0,095 ± 0,018) s/deň.

    Následne som hodinky zosynchronizoval rádiovým signálom a odmeral presnosť opäť, aby som overil spoľahlivosť metódy. Výsledok je -0,008 s ± 0,034 s (stredná kvadratická odchýlka 0,045 s, vypočítané z 38 hodnôt).

    Takže veľká spokojnosť, presnosť sa drží :)

    S aplikáciou Watch Accuracy ďalej experimentujem... jednak ju testujem na svojich "rezervných hodinkách", ktoré nenosím, (DW-6600) a jednak na svojich rádiovo riadených (pričom synchronizáciu budem mať zapnutú), aby som otestoval spoľahlivosť.

  • Tak som nejak rozbehol Watch Accuracy, ale nejak sa mi to nezdá, takže v podstate robím stále opakovania.
    Zatiaľ takto: SEIKO5 model SNZF15K, stroj 7S36, odchýlka +9,6 s/24hod (24 hodín na ruke)
    Rezervu som nameral na 38 hod a 34 min.

  • SEIKO5 model SNZF15K, stroj 7S36, odchýlka +9,6 s/24hod (24 hodín na ruke)

    Ďalšie meranie: 12 hodín na ruke + 12 hodín na nočnom stolíku (ciferníkom hore) = + 26,8 sek.

  • "mathyk" wrote:

    super, a aké máš hodinky a strojček?

    Tak dnes to musim prehodnotit som si na to dal vacsi pozor a meriam mesacnu dochylku a nie dennu.
    za viac ako mesiac o 19 sekund predbehli. Ak to prepocitam je to menej ako sekunda za den.