Vostok Europe vs. Luminox vs. nieco ine

  • Zdravim chronomaniaci,

    uz nejaky ten piatok citam ceske a slovenske forum a vyberam svoje prve naozajstne (mechanicke) hodinky, pravdupovediac uz sa mi o hodinkach aj sniva :)
    Na uvod uvediem ze zatial vlastnim jedny hodinky, ktore ako hovorim by som zaradil do triedy bezudrzbove, konkretne Casio GW-A1000 (narazu-otrasu odolne, solarny pohon, radiom riadene).
    Zameral som sa skor na sportove modely na kazdodenne nosenie, obleky, kravaty a elegentne kosele nenosim. Hodinky by mali cosi vydrzat kedze sa obcas stane ze rukov niekde zavadim o prekazku a obcas by som v nich prilezitostne aj sportoval pokial sa z nejakeho dovodu nedostanem k horeuvedenym G-shockom.

    takze parametre s ktorych neustupim ani o krok su nasledovne:
    - automaticke
    - spolahlivy kaliber (seiko, ETA)
    - jednoduchy cifernik, s datumom, mozno dnom (ziadne chrono)
    - triciove osvetlenie

    v osobnom vybere mam dvoch favoritov ktorymi su:
    1. Vostok Europe Anchar Titanium, ktore som mal uz aj na ruke a je to asi maximalna velkost ktoru znesiem.
    2. Luminox Field 1800, ktore su od Ancharov o 4mm mensie a 3mm uzsie, maju zafirove sklicko a presklene zadne dynko co potesi ale zase nieje podmienkov, ale hlavne su o cca 100€ drahsie.

    este som zabudol na cenovy limit ktory bol povodne +/- 500€ ale vdaka luminoxom som ho navisil o dalsich 150€, ale bol by som radsej keby sa to blizilo k tej prvej moznosti, do vyssej ceny by som siel len naozaj kvoli niecomu navyse

    no a samnozrejme ze ak mate nejake ine typy tak sem s nimi. Za vsetky rady vopred dakujem.

  • Z tamtých Luminox, prípadne si pozri tieto, niektoré modely do Tvojho rozpočtu v pohode vojdú. Všade ETA a zafírové sklíčko, mne sa páčia viaceré z nich.

    http://certina.ch/collection/mens-automatic-collection

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

    Edited once, last by misoo (April 16, 2014 at 7:10 PM).

  • Polo, a Ty potrebuješ hodinky na to, aby si vedel, koľko je hodín? :ghee: Na to je mobil. :)

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • mobil nenosim zo sebou stale, su chvile kedy ho jednoducho vypnem alebo niekam odlozim a som rad ze o nom nic neviem, bez hodiniek som ako bez ruky ;)

  • Ja by som sa veru tiez tritia na mojich luminoxoch nevzdal. Dlho som hladal tool watch okolo 40-42mm s tritiovym osvetlenim a datumom, ale okrem Marathonov, ktore subvelke telce na vysku som nic nenasiel :(


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Aktuálne : Damasko DA36, SEIKO SKX009, Apple Watch 6, Dan Henry LE 1962, Oris Aquis 39.5mm, Seiko Alpinist, Hamilton Khaki Green 38mm, Certina DS Action diver 38mm..
    Išli do sveta: STEINHART Nav B 44mm, Seiko SNZG15, Steinhart Ocean One Black, Apollon, Steinhart Ocean One Vintage Red, Luminox 3050, Laco Trier, Seiko SARB033, Davosa Ternos Ceramic, Apple Watch 3, Polar M430, Squale 50 atmos, Apple Watch 3, Steinhat Ocean One green, G-shock Gulfman...

  • na 90% pojdem do tych Luminox-ov. Chcel by som k nim dokupit este nejaky ocelovy tah, ale na 23mm roztec som nasiel toho dost malo. Mate nejake radu? 22mm asi nebude vyzerat dobre.

  • Videl som nejake foto ked tam napasovali o 1mm sirsi naramok - zbrusenim koncovky a nevyzeralo to zle (sice ine hodinky, ale to je asi jedno).. Neparne cisla moc neficia v aftermarket segmente, aspon co som si vsimol :)

  • este som pozeral od Luminoxu po potapkach 6502, mimochodom je az obdivuhodne ako si vie clovek nacriet hlbsie do vrecka ked sa mu nieco paci, ale nakoniec som teda objednal horeuvedeny mode 1801. Bohuzial si budem musiet pockat 4 tyzdne tak to hadam nejak vydrzim ;) Zatial pockam ako budu hodinky vyzerat na kozi a potom sa pustim do hladania nejakeho oceloveho tahu