• Tak dnes som si pobehal vsetky nakupne centra,inak chaos,panika-vianoce:-)) V naivite som si myslel ze pridem porovnam kupim a idem. Zacal som sa trocha pozerat po potapkach,chcel som porovnat http://www.swisswatch.sk/hodinky/certin…-407-11-041-00/ a http://www.swisswatch.sk/hodinky/longin…96-6-l36424966/. Longines nikde ani nahodou. Cenovy rozdiel nie je velky tak do 100eur. Aky je vas nazor,Certina alebo Longines? A este jedna poznamocka,nie som odbornik iba laik ale ked som mal na ruke Certiny,ja neviem,dajako na mna neposobia ako potapky,ked to porovnam zo steinhart apollon ktore so mal na ruke tak tie by som rozhodne povazoval za viac potapky. Samozrejme som poobkukaval aj ine znacky v ktorych by som si teda vedel vybrat ale nemam na ne taky rozpocet:-(

    Edited once, last by misoo (April 19, 2014 at 3:06 PM).

  • IMHO toto neni moc tažké rozhodovanie... Longines určite.. Značka ma meno, historiu, nie tak komerčná jak certina a vyzerajú genialne a nosia sa ešte lepšie (nostalgiu si vo mne vyvolal svojho času som ich mal a stratil :pleur4: ) čo možem ešte ako pozitívum vyzdvihnuť je ich presnosť za den mi šli max 3 sekundy do plusu.. Ešte by som možno odporučil sa kuknúť aj na nové HC-čka http://www.premiumwatches.com/longines-hydro…695.4.03.6.html (rozdiel je v ciferníku, ale hlavne v strojčeku nie že by starý bol zlý ale nový ma lepšu rezervu nátahu o pár hodin čo je obrovské plus)

    Edited once, last by misoo (April 19, 2014 at 3:05 PM).

  • Ak chces zvucnejsiu znacku, sportovo elegantne potapky, ktore super sedia na ruke, ber Longines
    Ak mas zalusk na "tool" hodinky s krajsou lunetou, lepsou lumi a nebude ti vadit dost velky napis firmy na ciferniku spolu s datumovkou co taha oci a tvari sa ako index, tak Certina.. :)

  • Za mna urcite Longinesky kedze aj ja vlastnim jedny Chrono. Odbornik ani zdaleka nie som ale za Certiny by som tolko nedal. Hoci vyzeraju fajn ale nie, hlas na Longines :super:

    Breiling Superocean Steelfish Chrono, Breitling Super Avenger, Longines HydroConquest Chrono, Victorinox Summit XLT

  • "mysiak" wrote:

    Ak chces zvucnejsiu znacku, sportovo elegantne potapky, ktore super sedia na ruke, ber Longines
    Ak mas zalusk na "tool" hodinky s krajsou lunetou, lepsou lumi a nebude ti vadit dost velky napis firmy na ciferniku spolu s datumovkou co taha oci a tvari sa ako index, tak Certina.. :)

    :D krajšou lunetou? vobec ja som mal možnosť si vyskúšať tieto certiny teda v sivej farbe a nepáčili sa mi.. Vyzerali lacno na živo a na mojej ruke (17cm) vyzerali fakt zvláštne nepekne. Longinesom proste nič nepokazíš platíš za kvalitu.

  • Ja som skusal cierny model Certina a ta vlozka lunety sa mi pacila viac. Vrchna vrstva nieco ako akryl, farba nanesena pod nim. V porovnani s trosku nevyraznou farbou na hliniku u Longines ma viac zaujala na Certinach. Inac urcite radsej Longines:)

  • Viem ze cierna je asi univerzalnejsia ale ja chcem modre. Skoda ze som nemohol porovnat modru Certina a modru Longines. Bohuzial nikde ich nemaju,vsetko je na objednavku,nechcem ich objednat a nevidiet ich pred tym. Poviem pravdu tiez sa skor priklanam na stranu Longines,tradicia,meno vo svete. Cenu by vedeli spravit na cca 800

  • "Matus15" wrote:

    IMHO toto neni moc tažké rozhodovanie... Longines určite.. Značka ma meno, historiu, nie tak komerčná jak certina a vyzerajú genialne a nosia sa ešte lepšie (nostalgiu si vo mne vyvolal svojho času som ich mal a stratil :pleur4: ) čo možem ešte ako pozitívum vyzdvihnuť je ich presnosť za den mi šli max 3 sekundy do plusu.. Ešte by som možno odporučil sa kuknúť aj na nové HC-čka http://www.premiumwatches.com/longines-hydro…695.4.03.6.html (rozdiel je v ciferníku, ale hlavne v strojčeku nie že by starý bol zlý ale nový ma lepšu rezervu nátahu o pár hodin čo je obrovské plus)


    Ano nieco mi spominali v predajni,ze je novy model,nevedel som ze je v nich dajaky zasadny rozdiel.

    Edited once, last by misoo (April 19, 2014 at 3:05 PM).

  • Neviem asi som cudny ale potapky som si vzdy predstavoval mohutnejsie ako Certina,Longines. Tieto skor na mna posobia ako sportove hodinky s dobrou vodotesnostou :ghee: Ked si ich porovnam napr.so Steinhart Triton alebo napr Tissot Seamaster tak tieto su podla mna tie prave potapky,myslim designom,velkostou,vyskou.

  • tak jasne, kazdy si pod pojmom potapky predstavuje nieco ine. v zasade su potapky vsetky hodinky s jednosmernou otocnou lunetou a takou vodotesnostou aby sa dalo s nimi potopit. ostatne su uz nepodstatne veci :) ja osobne vitam u potapiek istu univerzalnost, aby sa dali nosit pocas celej dovolenky (vylety, vecera...), aby to nebol len cisty sportovy nastroj. teda ak nechcem mat v trezore dalsie hodinky o ktore by som sa asi bal...

  • "marekj333" wrote:

    Neviem asi som cudny ale potapky som si vzdy predstavoval mohutnejsie ako Certina,Longines. Tieto skor na mna posobia ako sportove hodinky s dobrou vodotesnostou :ghee: Ked si ich porovnam napr.so Steinhart Triton alebo napr Tissot Seamaster tak tieto su podla mna tie prave potapky,myslim designom,velkostou,vyskou.


    Takže Submariner od Rolexu, alebo Seamaster od Omegy nie sú pravé potápky??? :ghee:
    Veľké hodinky sú výdobytok dnešnej módy, cretino bude určite súhlasiť :langue2:. Podľa mňa záleží hlavne na tvojom zápästí. Ak máš obvod 16cm a nemáš plochú ruku tak ti budú Tritony veľké jak prasa. Ak máš obvod 21cm a viac, tak ti budú zasa vzhľadom k dnešnému trendu Londžíny asi malé. Treba myslieť aj na to, že menšie hodinky sú predsa len pohodlnejšie.
    Z môjho pohľadu si si vybral skutočne pekné potápky, oboje sú to krásne kúsky. Osobne by som preferoval Longines, tá značka má lepšie meno a zaujímavejšiu históriu, navyše tie hodinky sú originálnejšie a aj o čosi krajšie. Čo sa týka polemiky na tému nový, alebo starý model Hydro Conquestov, tak jednoznačne ten starý. Tie nové mi prídu ako novoňaná bižutéria do nákupného centra :ange:, ale koľko ľudí toľko chutí.