Odpoved na otazku: "Tolko penazi za hodinky?"

  • Zdravim vas :)

    Stretli ste sa s niekym komu ste chceli (museli) vysvetlit preco ste vyhodili tolko penazi za hodinky? Sem s nimi :hehe:

    TISSOT LE LOCLE AUTOMATIC Power Reserve Gent

  • Moje peniaze, moje rozhodnutie, co koho do toho :)

    Z mojho pohladu - hodinky v dnesnej dobe nie su racionalna vec, ak niekto nema pre ne pochopenie, nebude akceptovat ani "vysvetlenie" preco si dal za ne 200/1000/2000/... eur. Partnerka by sa mala tesit z tvojej radosti (ak to ovsem nenarusa rozpocet), ostatni ta trapit nemusia, ci? :)

  • Prečo by som to mal niekomu vysvetľovať? Čo je koho do toho? Moje rozhodnutie a bodka. Ak by som to mal pred niekým vysvetľovať tak by som sa cítil ako keby som si to potreboval ospravedlniť sám pred sebou a to nepotrebujem. A keď si pripadám ako psycho, tak stačí prísť sem, to potom hneď vidím, že to môže byť aj horšie :mrgreen:

  • Na túto otázku neexistuje univerzálna odpoveď. Je pre každého iná, individuálna. Každý si musí prísť na to sám, či je ochotný zaplatiť požadovanú cenu. A nemusí za tým byť nevyhnutne racionálny dôvod. Vnútorné rozhodnutie o ochote cenu akceptovať samo o sebe stačí vo vedomí.

    Pokiaľ dostanem túto otázku, vždy odpovedám takto. Teda, že nemôžem odpovedať, lebo sa to nedá. Nikdy nie tak, že to je moja osobná vec, hoci ja svoj osobný dôvod mám. Ale pre ostatných by nemusel platiť a už vôbec by nemusel byť akceptovateľný.

  • ja byl jednou na nejake rodinne akci, nahodou jsem vezl tatovi (fanda do hodinek) ukazat cast sbirky, ale zacali si to prohlizet i dalsi... a pak padla otazka "za to by asi uz byl dum?", neodolal jsem a odpovedel "no... spis dva!" - prestoze se jednalo o lacine kousky... a od te doby uteklo uz par let, ale porad se tam pry o tom mluvi, jak tam "ten Prazak privezl hodinky za miliony..." :diable:

  • "Tolko penazi za hodinky!" je pochopitelna reakcia, ved je potrebne najprv jest, byvat a zaopatrit rodinu. Ale ak si to mozeme dovolit, vzdy je lepsie utratit peniaze za drahe hodinky, ktore maju svoju hodnotu a mame z nich radost, ako za "nevyhnutne" veci, ktore nakoniec koncia v odpade.