Neviem si vybrať medzi Tissot Visodate a Certina DS Caimano

  • Pekný deň,
    na fóre nie som dlho. Neviem sa rozhodnúť medzi Tissot Visodate Automatic (T019.430.16.031.01) a Certina DS Caimano Gent tiež automatic (C017.407.16.037.00). Obe sa mi veľmi páčia, chcem nejaké slušné, no úplne jednoduché automaty bez komplikácií s priehľadom vzadu za prijateľnú cenu. Skrátka úplnú tradíciu a klasiku a zastal som na týchto dvoch. Neviem si medzi nimi vybrať, ak máte argument pre niektoré, budem vďačný. Matej (rád by som pridal i foto, zatiaľ tu nemám prax).
    Matej

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Vitaj, cisto technicky su to velmi podobne hodinky a lysia sa v podstate len vodotesnostou. Certina wr100 (aj na plavanie) a Tissot wr30 (len dazd, ospliechanie hodiniek pri umyvani ruk). co sa tyka strojcekov, tak v Certine fici ETA 2824-2 a v Tissotoch ETA 2836-2. Su uplne rovnake, len v Tissote je navyse funkcia DAY. Rozmerovo su Tissoty trosku vacsie, no puzdro sa smerom hore zuzuje, takze opticky budu asi rovnake. co sa tyka kvality spracovania a znacky, vidim to uplne rovnako - obe velmi slusne.
    Takze ak nevyuzijes vodotesnost, rozhodni sa cisto podla dizajnu. Za mna subjektivne a cisto podla dizajnu Tissot ;)

    PS: obrazky som ti doplnil, inac vlozis link obrazku medzi [ img ] [ /img ] a mas ;)

  • [youtube]jRSiOczFEvs[/youtube]

    [youtube]bi0fH8VRuvw[/youtube]


    takties sa pripajam ku TISSOT ,,mne osobne sa viac pacia

    ako pise kolega misoo ak nevyuzijes vodotesnost, rozhodni sa cisto podla dizajnu. cena asi velku rolu nehraje ked obe modeli sa pohybuju v rozmedzi cca 500 eu .. to jest v tomto pripade


    Prim sport II
    SEIKO 5 snk 645 k 1
    Seiko 5 snk 369 k 1

  • Ja vam neviem, kto by plaval s takymito elegantnymi hodinkami? Ja by som si pripadal trosku divne :D

    mne napriklad trosku vadi ta sedmicka pred nedelou pri oznaceni dna v tyzdni (to je fakt jak pre debilov), takze za mna Certiny :super:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Vďaka za rady. Plávať chodím, ale priznám sa, že moje terajšie quartzky (Certina DS Podium Square C001.517.16.037.01) si pre istotu dám aj tak dole. Najmä kvôli koženému remienku. Tie Tissotky sú úplne nádherné, no troška ma odráza, že na muža mám pomerne úzke zápästie (nemeral som ho, ale patrím medzi ľudí s tenkými kosťami) a sú predsa len o 2mm širšie. Ale moje terajšie hodinky tiež nie sú malé a je to v poho, ruku mám od nich širšiu. Tissot sú aj o 1 mm hrubšie, neviem, či to hrá rolu, chcem, aby to boli hodinky, ktoré sa dajú dať aj k obleku a tie by nemali byť hrubé. Ešte raz vďaka za rady.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • tak to je jasne ze kozeny remienok do vody nepatri, idealna gumka alebo tah. minule som skusal tieto certiny (DS 1 ), su mensie a velmi nizke. na male ruky idealne. na tahu smelo do vody aj k obleku. pripadne mozes prezuvat na kozku, velmi elegantne a univerzalne hodinky :super:

  • vzhľadom k tomu, že sú na koži, je miera vodotesnosti absolútne irrelevantná. aspoň z môjho pohľadu. ak by si plánoval kovový remienok, bude to iné, ale ako už bolo napísané, toto aj tak nie sú štýlom hodinky, s ktorými by človek išiel do bazénu, alebo robiť podobné vodné aktivity.

    v tomto prípade to bude asi len o pocite. obleč si košeľu v odtieni, ktorý nosíš najčastejšie, choď si ich dať obidve na ruku a počúvaj... jedny sa ozvú, to si môžeš byť istý ;o)

  • "misoo" wrote:

    tak to je jasne ze kozeny remienok do vody nepatri, idealna gumka alebo tah. minule som skusal tieto certiny (DS 1 ), su mensie a velmi nizke. na male ruky idealne. na tahu smelo do vody aj k obleku. pripadne mozes prezuvat na kozku, velmi elegantne a univerzalne hodinky :super:


    Tieto vyzerajú super