Sekundová ručička nedosadá

  • Zdravím,
    mám tieto hodinky http://www.pointtec.de/junkers/6890-2/ , teraz nové no a všimol som si, že veľká sekundová ručička (normálne stojí, hýbe sa len v režime stopiek) nedosadá úplne presne, ale vždy až cca tretinu za dielik označujúci sekundy/minúty. Takisto je vidieť, že ak hodinkami hýbem, tá ručička sa trochu kýve, proste tam nedrží úplne pevne, i keď je ten pohyb malý. Je to normálne? Čakal som, že také hodinky budú trochu kvalitnejšie, no.

    Edited once, last by misoo (April 22, 2014 at 9:52 PM).

  • "mrfenderjaguar" wrote:

    Zdravím,
    mám tieto hodinky http://www.pointtec.de/junkers/6890-2/ , teraz nové no a všimol som si, že veľká sekundová ručička (normálne stojí, hýbe sa len v režime stopiek) nedosadá úplne presne, ale vždy až cca tretinu za dielik označujúci sekudny/minúty. Takisto je vidieť, že ak hodinkami hýbem, tá ručička sa trochu kýve, proste tam nedrží úplne pevne, i keď je ten pohyb malý. Je to normálne? Čakal som, že také hodinky budú trochu kvalitnejšie, no.

    Ja to skrátim. Choď do hodinárstva kde si ich kúpil a reklamuj ich. To je najlepšie riešenie......

    Edited once, last by misoo (April 22, 2014 at 9:52 PM).

  • mal som v ruke Victorinoxy, ktore mali (asi) tento isty quartz strojcek a velka sekundovka robila to iste.. o taku tretinu sekundy sa pri naklanani hodiniek pohybovala hore-dole.. mna osobne by to vytacalo a urcite by som sa s nimi pobral naspat do predajne otrepat im to o hlavu ako pise Kupec :super:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Tvoja otázka má tri roviny.
    1. Pri väčšine chonografov je veľká sekundová ručička v pohybe len v režime stopiek, takže áno je to normálne
    2. Len pri relatívne malom percente quartzových hodiniek sekundová ručička kopíruje presne indexy, takže áno je to normálne
    3. Ak sa sekundová ručička sama kýve pri pohybovaní hodinkami, tak to normálne nie je a je to dôvod na reklamáciu, zrejme je zle nasadená.

  • Moja priatelka a aj kolega maju hodinky so strojcekom ETA G10.211 a je tam ten maly pohyb rucicky pri nakloneni. V ich pripade je to tak o 1 desatinu sekundy. Po spusteni stopiek sekundovka ale pekne skace po indexoch. Tiez ma to prekvapilo. Kolega o tom ani nevedel a priatelka povedala ze kasle na to a reklamovat ich bude pred koncom zaruky. Je otazka ci je to len uchytenim sekundovky alebo je tam vola v strojceku... Drzim palce a daj vedeiet ako dopadnes ak to budes reklamovat

  • Takže hodinky pred pár dňami dorazili z reklamácie a na moje prekvapenie sa sekundová ručička stále trošku, pri naklonení hodiniek, hýbe. Po indexoch ale chodí o čosi presnejšie, no to hlavne v prvej polovici ciferníka, v druhej je odchýlka viditeľná. Takže vôbec neviem, čo si mám myslieť, či je to ako v poriadku. :0

  • pozri... ani haaajtekturboultraquartz v grand seiko alebo breitling v cenach tisicok EUR neskacu presne po indexoch... je to proste quartz, nic s tym neurobis... :pascontent:

  • Nechcem brat iluzie. Ale normalne to nie je. Mam dvoje quartzy a vsetky ladia na 100%. Jedny maju stoj ETA a dalsie MIYOTA. Mal som tak, ktore nedosadali a tie isli z domu. Ak mi niekto povie, ze nedosadanie na indexy je normalne, tak je to blbost. Je to iba fuserina, Este aj blbe Lidlovky za 10E presne licovali.

    Tolko moj nazor,

  • Minimálne pri 95% quartz hodiniek, Ti nebude sekundovka dosadať presne na indexy. To nie je vec precíznosti, ale technických možností. Ak mi niekto tvrdí, že mu sekundovka quartzov dosadá presne, spravidla je tomu tak iba na určitom úseku stupnice. Ak náhodou dosadá sekundovka na všetkých 60 dielikov (ja som také quartzky ešte nevidel, ale ani nehľadal), aj tak je to stav dočasný, lebo tie plastové kolieska, ktoré sa do quartz hodiniek strkajú po čase (krátkom) vôľu získajú vplyvom opotrebenia a nárazov.
    Kto to vníma ako neprekonateľný problém, nech si kúpi mechaniku, tam túto vlastnosť vidieť nie je.

  • Mne zatiaľ na všetkých quartzkách vrátane rôznych swiss made hodiniek, napr aj TH, sekundovka s indexmi po celej stupnici nelícovala a to je fakt a nie môj názor. Výnimkou boli Omegy Seamaster Professional 300m.