Stowa Marine Automatic vs. Longines Les Grandes Classiques

  • Čaute.
    Chcel by som vás poprosiť o pomoc pri riešení dilemy.
    Rozhodujem sa medzi dvom klasickými hodinkami a to Stowa Marine Automatik, Zifferblatt Silber 925/000 mit Datum a Longines L4.921.4.11.2
    Dizajnovo sa mi páčia rovnako, na Stowách ma trocha odrádza to, že nemajú kamenné pobočky mimo DE a treba ich v posielať poštou do centrály pri prípadnom prečistení, alebo poruche a zase neviem, či Longines v tejto cenovej kategórii nie je len marketingová bublina a budú primerane kvalitné, nakoľko niektoré luxusné značky v cenovo prístupných modeloch predávajú priemer relatívne draho.
    Stowa zase láka kvalitnými materiálmi a v rovnakej cene, ako Longines je remienok s krokodíla a strieborný ciferník....
    Vedeli by ste mi poradiť a zhodnotiť ich, najlepšie z vlastných skúseností.
    Vďaka.

  • Ahoj, ja osobne by som išiel do Stowy minimalne pre krajší dizajn (subjektivna vec). V tejto cenovej hladine však určite dostaneš "viac muziky" od Stowy ako od Longines. Navyše, značka má tiež dobrú históriu, akurát, že značku Longines budú asi viac poznať aj laici. To. je práve vykúpené tým nehorázne drahým marketingom, ktorý si sám spomínal..

  • vitaj, podla mna ide o celkom rozne hodinky. tie Stowy budu ovela univerzalnejsie vdaka arabskym cislam a sportovejsiemu puzdru, kdezto Longiny su ciste oblekovky. obe su samozrejme pekne, no skus sa na to pozriet tematicky, pokial nechodis v obleku, alebo nehladas oblekovky, volil by som jednoznacne Stowy ;)

    ak som teda dobre googlil a ide o tieto hodinky :

    vs.

  • ja osobne by som išiel do Longines. Už majú aj nejakú tradíciu. Ten stroj je spoľahlivý a dosť presný. Mám s nimi osobnú skúsenosť. Oblek im chýbať určite nebude. ;)