Linde Werdelin Oktopus II Moon Gold

  • Novým medzníkom úspešného projektu, za ktorým stoja páni Morten Linde a Jorn Werdelin, bolo v roku 2013 uvedenie vôbec prvého vlastného in-house modulu. Tým nie je nič iné než nový indikátor lunárnych fáz, teda jedna z Jornových obľúbených komplikácií, ktorú veľmi rád kombinuje s potápačskými hodinkami (prvé predstavil v roku 2010 pod označeným Oktopus Moonphase). Tento projekt, zastúpený 12 modelmi v zlate a 47 v čiernom titáne, však poteší len 59 náruživých potápačov milujúcich ponory pri splne. Päť-dielne vnútorné vodotesné púzdro, ktoré lemuje ďalších 14 vonkajších súčastí, vychádza z roku 2012 uvedenej línie Oktopus II a rovnako ako k ostatným hodinkám značky je aj k nemu možné prichytiť potápačský počítač vyvinutý vo vlastných dielňach. Vďaka čiastočne skeletovaným vrstvám ciferníka sú potom jednotlivé fázy mesiaca Mortenovho modulu realistické, k čomu prispieva aj ich lumiscenčná vrstva. Číslice na vloženom vnútornom krúžku s indexmi prezrádzajú, koľko dní ešte do splnu zostáva. Jedno obehnutie mesačného disku okolo stredu ciferníka potom zaberie 29 a pol dňa. Ako už býva zvykom, hodinky zdobí aj ručná kresba chobotnice, ktorá skrášľuje titánové dno chrániace okrem iného usadený základ ETA 2892.


    Ref.: OKT II.RGB.1
    Kaliber: automatický náťah, 4 Hz, 26 kameňov
    Rezerva: 44 hodín
    Funkcie: hodiny, minúty a sekundy centrálne, fázy mesiaca
    Priemer: 44 x 46 mm
    Vodotesnosť: 300 m
    Remienok: kaučukový
    Limitovaná edícia: 12 kusov
    Cena: 27.500 €








    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Zdroj: watch it, internet.

  • Joj, táto značka ide dosť mimo mňa, asi nebudem jediný. Týmto modelom to zabili úplne, veď oni majú všetko takéto ringišpílacke, jeden jediný model nemajú pekný...

  • Príde mi to ako nevydarený kríženec Hublotu s AP :/ A tá komplikácia je zaujímavá ale žeby ma nejako trápilo ako bude vyzerať mesiac ? :mrgreen:

  • no dosť pripomínajú aj H aj AP, a samozrejme kebyže mám úplne nepotrebných 27 a pol tisíc vyberal by som presne z tých značiek ako AP, Hublot, Patek, Rolex...
    ale zas pre niakeho zberateľa, ktorý už má všetko a riadi sa podľa mesiaca je toto možnosť :mrgreen: