Posts by Ivanhoe34


    super, zaujimava kombinacia, paci sa mi to :super:

    ...aby som nebol OT, tak v tomto teple je naj nato...

    Ano, nato je v tomto case aj u mna naj...
    a co mam aj dnes na ruke? aj ked tu trocha inak ako standardne?
    uz zaciname druhy mesiac... nemecky strohe, nenapadne, matne, pre mnohych dokonca nudne... za ten mesiac jediny skumavy pohlad, ci dokonca otazka z okolia nepadli...
    ano, moj nerozlucny tikajuci splocnik na vsetky prilezitosti :)

    Dakujem za navstevu a uznanie. Pisem to a fotim pre vas, ktorych hodinky a fotky zaujimaju a potesia. A klamal by som keby som tvrdil ze ma to nebavi :)

    Matej: v podstate pre dobru fotku existuje jedine kriterium a to paci - nepaci. Ak sa ti proste fotka nepaci, vsetky kecy okolo su zbytocne.

    Ako sa dostat k fotke, ktora sa bude pacit alebo zaujme, na to existuju nejake vseobecne pravidla, ktorych dodrzanim mas sancu spravit dobru fotku a ich porusenim ju takmer urcite nespravis. Umyselne to nedefinujem absolutne, lebo aj pri poruseni pravidiel v niektorych pripadoch moze vzniknut zaujimavy vysledok. Kedze sa fotografovaniu aktivne venujem uz vyse 7 rokov, tak si myslim ze podstatnu cast tych vseobecnych pravidiel poznam.
    Do tvorby fotografie ako kreativnej cinnosti ale vstupuju este aj ine faktory ktore ovplyvnuju vysledok, a to su prave pocity a videnie fotografa. Tie zdaleka nemusia korespondovat s dodrziavanim akychkolvek pravidiel.

    Ako priklad mozem uviest perspektivu. Nedodrzanie spravnej perspektivy ako vseobecneho pravidla takmer vzdy vedie k zlej fotke. Umyselne som dane 2 fotografie spravil za zleho svetla, nie su nicim zaujimave aby pozorovatel nebol ovplyvneny inym dojmom. Maju za ulohu demonstrovat ako porusenie pravidla perspektivy degraduje vysledok.

    Tie iste hodinky na tej istej ruke vyzeraju vpravo ako Laco replica 55mm, vlavo je realisticky obraz, ako vyzeraju naozaj. Rozdiel je vo vzdialenosti k fotografovanemu objektu a tym padom odpovedajucemu ohnisku. Vlavo 85mm ohnisko a vzdialenost cca 0.5m, vpravo 28mm a vzdialenost cca 5cm. Fotka vpravo otras, fotka vlavo sice dodrziava perspektivne pravidlo (aj ked by to chcelo este kusok vacsiu vzdialenost, no uz mi nestacili ruky), no stale nie je tak zaujimava ako mnohe ine od kolegov tu. Je treba viac. Najst pekne svetlo, odlesky (tie v pripade Damaska asi tazko :) ), kompoziciu, pozadie atd... Mnoho veci sa da dosiahnut aj intuitivne, bez hlbsich znalosti.

    Preto ta aj niektora Rozgonova fotka, sice perspektivne skreslena, kontrast a ostrost postradajuca, no fotena s nadsenim a so snahou moze zaujat viac. A to je dobre.

    Produktove foto su ina kapitola. Tam mas vsetko pod kontrolou, tam omyly zakaznik netoleruje. Vyzaduje sa bezchybne prevedenie po vsetkych strankach, co si vyzaduje zodpovedajucu techniku a znalosti na patricnej urovni...

    Vyskusal som 20/16 shell cordovan co mam od Janka.
    Vyborne sa na nom nosia aj Damaska. No nie v tomto teple. A navyse, musim pouzit ohnute barety a tie aftermarket co mi dnes prisli nevyzeraju extra spolahlivo (tym ze su ohnute tak cely pin nie je zapadnuty do dierky v nozicke - je trocha nasikmo). Aj ked je pravda ze nesli vytrhnut ani nasilu co som skusal.
    Tie originalne barety co dava Damasko su ale uplne ina kvalita. Len sa tazko zhanaju, su drahe a kedze nie su ohnute tak tam ten cordovan nenapcham.
    Ale vyzera to dobre, co poviete? ;)

    Je samozrejme, ze pri premiovej znacke sa zdaleka neplati len za uzitnu hodnotu hodiniek ci prislusenstva. Treba brat do uvahy naklady celej tej masinerie - siet predajni, personal, servis a v neposlednom rade marketing.
    Proste kazdy sme na tom nejako, treba si najst svoje miesto a dovolit si pre seba tu spravnu mieru luxusu a chovat sa (aj ked je to niekedy trocha tazke :) ) zodpovedne.
    Hold - bez penez do hospody nelez :)

    Super, ze si ich vtedy zobral, videl som ten predaj, no nenabral som vtedy este odvahu :)
    Verim ze ti budu dlho a dobre sluzit.
    Presnost mas teda cca -3s za den? (Vychadzajuc z toho co si pisal 2-27marec -73s). To je slusny vysledok.
    Ja mam zatial okolo +5.5/den, bez vacsich dennych odchyliek, v podstate konstantny chod. Na ETU uplna pohoda, a spokojnost nadmieru.

    nemozem si pomoct, ale ten ich remen s kombinaciou k sekundovke je perfektny


    Ano, vzhladovo su s tym originalnym remenom jednoznacne top.
    Jedinu mensiu vyhradu mam voci nemu, ze nie je tak ohybny, resp ja nie som na taky remen zvyknuty.
    A moj styl nosenia 24/7 je lepsie praktizovatelny s latkovymi remenmi, zopar mam normalne na von, jeden na doma a jeden na spanie :) Nejako sa ich nechcem vzdat ani na chvilu :)
    Origo remen si nechavam na take vzacnejsie prilezitosti...