Oris Aquis Date with blue dial

  • Oris Aquis Date with blue dial

    Pánové, tak tohle mi teda fakt uteklo, kde se to vzalo? ::d
    Popis nedávám, jinak jsou stejný.

    zdroj: Monochrome




    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • na tych fotkách to nie je uplne zretelne ale rozdiel spociva len v modrom ciferniku? aha, ked sa clovek pozrie na datovu aperturu tak tam je vidiet iny odtien. ale luneta je cierna, vsak? nedalo mi to a tak som mrkol na ich stranku a tieto su aj s modrou lunetou sice trochu iny font pisma aj iny odtien modrej, ale mne sa pozdavaju. navyse je luneta a cifernik v rovnakej farbe. ton v tone... tak len koli predstave :

    http://www.oris.ch/en/watches/ori…5-07-8-26-01peb

    jedine co na mna pri tomto modeli posobi dost disproporcne a rusivo je pomer noziciek k rozmeru a tvaru puzdra. na jednej strane su dost masivne, na strane druhej prave koli tej masivnosti posobia opticky tak akoby boli az prilis blizko seba. pri priemere puzdra 43mm to na mna posobi akoby to boli panske hodinky s nozickami z damskeho modelu

    • Official Post

    Brano, tie co si dal link su "zelene" - iny model. Toto je nejaka novinka (alebo tuning??), alebo co, uz som videl promo na Facebooku, no na ofiko stranke ich zatial nemaju. Vyzera to na klasiku, len cifernik je modry.
    A suhlas, nozicky v potapkach od Orisu su kapitola sama o sebe, niekomu to vadi, inemu naopak... :)

  • nebo limitka? Tahle kombinace jim chyběla sunburst blue with black ceramic bezel, snad jsem to v rychlosti napsal dobře :)

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Tak je to novinka pro Basel 2015, sakra na ty se těšim naživo, jestli ta modrá je správně tmavá a správně udělaná, bude to parádní hra odlesků.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • Uuu, fakt parádne. Nožičiek sa nebojím, sú pekne zahnuté, sú zvláštne to je pravda, ale pasujú tam.
    No a k tej modrej, priznajme si, že na modrú farbu na hodinkách sme všetci zaťažení, modrá je proste dobrá.
    Pozeral som aj rôzne iné fotky a pekne vyzerajú aj ku košeli a saku, takže za mňa sú to aj pekné oblekovky :mrgreen:

  • Brano, tie co si dal link su "zelene" - iny model. Toto je nejaka novinka (alebo tuning??),

    aha, rozumiem. ano, je to uplne ina farba, to je pravda. ta "tmavomodra" koli ktorej bolo predpokladam zalozene toto vlakno je rozhodne prijatelnejsia, skoda len ze luneta nie je v takej istej farbe ako cifernik, tak ako je to vyriesene napr. pri Tvojich Longines. mimochodom model je ale ten isty (Oris Aquis Date) len ina farebna kombinacia, nie?

  • :) su prďácke, to je bez debaty :) takato modra sa asi paci kazdemu - myslim ze tento odtien je nieco ako "parížska modra" alebo "polnočna modrá" , skratka ta najmodrejsia modra :) ja voci nim absolutne nic nemamietam, mat ich v osobnom vlastnictve tak by som sa nosil ako páv :)

  • tie 'zelene' sa mne osobne nikdy moc nepacili, taka nijaka, ani modra, ani zelena

    oni - Oris ich v popise uvadzaju ako "blue" ale asi sa zhodneme ze klasicka modra to nie je :) napada ma jedna filmova hlaska, kto ste videli "Podfu(c)k/Snatch" (a kto ho nevidel, vsak?) tak tam bola scena ked bol Brad Pitt s Jasonom Stathamom na stvanici a stavili sa o zapas alebo karavan pre matku B.Pitt-a, podla toho kto stavku vyhra. Statham prehral, musel kupovat prives a medzi specifikaciami ktore mal prives splnat bola jedna ktora sa k tejto situacii hodi... Pitt tam povedal nieco v tomto vyzname (citujem cesky dabing, pretoze bol nadpozemsky) : "placu na průvan, povlaky ať lícujou k rohačce a do průzorů textily ...jo a taky jí rajcuje ZIMOSTRÁZOVÁ MODRÁ" v anglictine to bolo "periwinkle blue" :) co su sice uplne rozdielne farby ale to aj tieto dva modely hodiniek :) takze ten "zeleny" model celkom zapada do tohto ramca...

  • Mne sa tá modrá páči, aj by som v budúcnosti nejaké modré diving hodinky chcel, ale ak by som si už kupoval vytúžený model hodiniek a mohol by som mať iba jedny, určite by boli čierne.

    Omega Speedmaster Professional Moonwatch 311.30.42.30.01.006 | Omega Seamaster 300m Co-axial chronometer 212.30.41.20.01.003 | Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 WAY211A.FT6068 | Seiko SKX009K2 | Citizen Eco-drive BY0000-05E

    Ω Spartanova zbierka

    YouTube: Spartan's watch reviews

    INSTAGRAM: @spartans_watches

  • S tím můžu jen souhlasit. Černá je nejuniverzálnější a nejmíň okoukatelná. Ať je tahle modrá sebekrásnější černá u mně hraje prim.

    Time is Life. Je to dar i prokletí. Instagram daemonultimate1

  • napis do Orisu, nech tu "zeleno-modru" nazvu periwinkle blue

    :) srandičky, srandičky :) pozeral som "faceliftovanu" stranku Glycine a napr. pri modeli Combat Sub Quartz kde su evidentne cervene indexy, cisla aj stvrtina lunety je na stranke ich "ruzova verzia". najprv som si myslel ze je to nova farebna kombinacia, potom ze je to len nastavenim monitora, ale myslim ze to nie je ani jedno ani druhe. jednoducho to tak nejak divoko nafotili, ja neviem. niekedy je tie farby tazko definovat. ale ta Tvoja poznamka ma pobavila :) no a k teme - ta modra, teraz myslim tuto tmavomodru je fakt parada! v tom sa tu vsetci zhodneme. ale cierne su univerzal a je to klasika. ako sa vravi - ciernou nic nepokazis... ale pri tych Conquestoch aj Roládach by som asi dost vahal. tam je ta modra myslim viac na mieste. mimochodom tie Datejusty su Tvoje ??? bo to je teda fajnovy kusok!