Hodinky pre priateľku do 100€ (+-20€)

  • No veď práve :D Ale čo by sme pre ne neurobili však? ;)
    Tie Swiss Military Hanowa som už pozeral a sú to fakt, že pekné hodinky. Len škoda, že tie ktoré by stali za to už prekračujú môj limit. A možno to spravím tak že spravím aspoň užší výber nejakých 10ks a dám jej vybrať z tých.

  • Hodinky mi uz dnes konecne prisli :) vybral som tie citizeny ktore som sem daval naposledy. Foto pridam neskor.
    Ale co by som sa vas chcel este spytat je: ked som si na nich nastavoval cas tak sa mi zaroven aj prestavoval datum a den, ibaze datum mi o jeden den nesedi. Viete mi prosim poradit ako to spravit? Alebo ich mam pretacat tak dlho kym to nebude sediet???

  • Ach prečo zrovna ja vyberiem také kde to nejde ako na väčšine. Ako vravím ja keď posúvam čas ta zároveň sa posúvajú aj tie tri malé ukazovatele. To asi nebude bežné však?

  • Návod tam je všeobecný pre všetky typy hodiniek. Ale písalo sa tam aj o dvoch polohách korunky že jedna nastavuje to a druhá to. Ale keď som ju dal do tej prvej aspoň myslím že to bola ona tak sa nič nehýbalo keď som točil ale keď som ju dal do druhej tak sa točilo zasa všetko.

  • Ja sa priznam, vsetky navody poctivo citam, casto su tam popisane take veci o ktorych by som inac ani len netusil :)

    Neskusal si prehodit datum v zlom case? Vacsinou sa nesmie posuvat medzi 22.00 a 02:00 (+-), najistejsie je posunut rucicky tak, aby preklopilo datum, zastavit na doobednych hodinach, jemne zatlacit korunku na prvu poziciu, nastavit datum a potom nastavit presny cas.

  • No a práve pre toto sa pýtam skúsenejších :D Jasné že som ich nastavoval v tom čase medzi 22:00 a 02:00 :P To som napr. ani netušil že niečo také sa nesmie. Dúfam že som tým nič nepokazil. Nastavoval som ich počas futbalu čiže to bolo že čas, datum, neymar, datum, goool, deň, neymar, goool :D Takže sa s tým budem možno musieť aj viac pohrať ako napísal misoo.
    Keď vyskúšam tieto vaše rady verím že to už pôjde. Po víkende sa ozvem s výsledkom :D

  • Ale podľa mňa pri quartzoch to je jedno, toto riziko je iba pri mechanikách. Ale neviem to na 100%.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Preco je to pri quartzoch jedno? Quartz je tiez z casti mechanicky strojcek, datum prehadzuju kolieska na zaklade polohy ruciciek. V lepsom pripade datum v tej polohe nenastavis, v horsom preskoci a praskne volake (plastove) koliesko.. Ja osobne by som to neriskoval :)

  • No neviem to naisto, čo píšeš, znie logicky, ale pri quartzoch som sa v návode s takým upozornením tuším nestretol. Podľa mňa by to tam určite dali, ak hrozí nejaké riziko.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Upozornenie o case kedy nenastavovat datum tam je :) O moznom poskodeni strojceka nepisu. Citacia z random manualu pre Seiko quartz:

    Do not set the date between 9:00 p.m. and 3:00 a.m. Otherwise, the date may not change properly.
    * If it is necessary to set the date during that time period, first change the time to any time outside
    this period, set the date and then reset the correct time

    Citizen manual:
    • If you adjust the date when the watch display is
    reading between 9:00 pm and 1:00 am, the date
    might not change on the following day.

  • Takže hodinky fungujú aj po tom ako som ich nastavoval v tom spomínanom čase :D Ale viac to už radšej riskovať nebudem. Včera som sa s nimi viacej pohral a už je všetko ako má byť. Druhá poloha tam skočila úplne v pohode, len tá prvá poloha sa mi nepozdávala, ale už som sa to naučil. Ešte raz ďakujem všetkým za rady a upozornenia :D