• Hlásim že odkedy ich mám idú úplne presne. Akože fakt 0s. Sú stále presne ako moje rádiové g-shocky. Čiže sa teším ?


    Si ich dobre zmajstroval :)

  • Tak to je super :)

  • Tá veľkosť 39 je úplne super na moju 17cm ruku. Je pár vecí čo som si všimol odkedy ich mám.

    GMT ručička je na prvý pohľad vidieť viac ako ostatné ručičky, čo mi nevadí, ale ak chcem vidieť čas musím sa trochu "zadívať" lebo vždy mi do očí udrie tá biela GMT ručička ako prvá. Preto som ju nastavil na 24 hodinový formát času, takže čas odčítavam momentálne primárne z nej :D Pre niektorých je to možno "plytvanie" GMT funkcie, ale mne to teraz takto vyhovuje.

    Komentoval som aj lumi, že nie je nič moc a stále s tým viac-menej súhlasím v zmysle, že nesvieti nejak super silno, ale je pravda, že svieti dlho. Čiže v noci čas bez problémov odčítam.

    Ani neviem prečo, ale zistil som, že sa mi veľmi páčia tie dve korunky. Aj veľkostne aj dizajnovo. Super sa s nimi pracuje a tak hladký chod pri naťahovaní som zatiaľ na žiadnych hodinkách nemal. Úplná paráda.

    Za ten čas čo ich mám mi robia 0s, čiže idú presne ako moje atomové Gshocky. Tak presné hodinky som ešte nemal.

    Posledná vec čo som si všimol až po pár dňoch nosenia je super tvar a výška puzdra. Majú myslím 11m do výšky, čiže sa nosia super pohodlne a nezavadzajú pri žiadnej aktivite a puzdro má taký "súdkový" tvar. Nemám na to lepšie slovo, ale odofotil som ich zboku aby to bolo vidno.

    pár ďalších fotiek na šialenom NATO :D

  • Kokso Kubo čím to fotíš? Na tých fotkách jak keby sis ruku odepel a fotil hodinky ? Za mňa im šialené NATO pasuje na parádu ?

  • Nedávno som pozeral jedno zaujímavé video, kde týpek, čo tiež ako my, zbiera hodinky, tvrdil, že to ako veľmi mám rád hodinky závisí čisto od toho, koľko ich nosím. Ono to zmysel dáva - platí to podobne aj pri ľuďoch - s tými čo máme radi trávime čas, s tými čo nie, netrávime čas. Trochu som sa nad tým teda zamyslel, na koľko mám rád filozofiu a súvisiace vedy. Tak som nejaký čas trochu viac "sledoval", ktoré hodinky nosím a ktoré nie. Možno ste si všimli, začal som niektoré kúsky predávať - dôvodom bolo vlastne toto spomínané zamyslenie sa. To, čo som nenosil, som sa rozhodol pustitť. Zistil som, že toho čo nosím je podstatne menej ako toho čo nenosím. Keď som kúpil Damasko DS30 tak som ich kupoval viac menej ako experiment, ale sám som bol prekvapený, ako sme si sadli. Tie nosím momentálne úplne najviac už dlhší čas. Čiže to sú hodinky, ktoré si plánujem aj z dlhodobého hľadiska zrejme nechať. Tým, že som čo-to popredal sa mi zrazu navýšili "hodinkové úspory". Už nejaký čas sa snažím zredukovať zbierku tým, že predávam čo nenosím a kupujem za viaceré predané kúsky jeden "lepší". Zatiaľ tá cena, ktorú som ochotný dať je nejak zhruba okolo 1000 - 1500.

    SeikoSan sa ma dlhšie snaží nahlodať aby som kúpil niečo "lepšie". Tak stále mám v "predaji" aj tu aj na chronomagu isté kúsky, ktoré som zas tak moc nenosil a plánujem kúpiť možno teda niečo nad ten svoj bežný budget. Dlhšie som zvažoval Tudor Black bay 58. Tieto hodinky majú mnohé vlastnosti, ktoré sú v tejto cene nevídané, ale po viac-násobnom vyskúšaní a pozretí všetkých video recenzii som sa rozhodol Tudor zatiaľ neriešiť. Omegu som zvažoval tiež, ale tá je cenovo vyššie a úprimne tie ceny nie sú pre mňa úplne komfortné zatiaľ.

    Pamätám si jeden zraz - dávno dávno. Bol tam týpek (meno si nepamätám, sory), ktorý mal nejaké Grand Seiká a jedny Marinemastery 300. Úprimne vtedy som vôbec nechápal ako môže niekto dať za "obyčajné" Seiká také prachy. Čo ma ale VEĽMI prekvapilo boli už spomínané Marinemastery 300. Boli parádne, dokonca aj na to ako sú papierovo veľké mi sedeli dobre. Veľmi sa mi páčil dizajn, taká Seiko vytunená klasika. Mal som však dve veľké výhrady, ktoré som v tej cene nedokázal prekusnúť - hardlex a nekeramická luneta. Viem, že luneta nemusí byť keramická, ale mne sa tie keramické proste páčia :D A Hardlex je možno praktickejší pokiaľ ide o seriózne potápanie, ale pre mňa na každodenné nosenie v tej cene neprijateľný. Nedávno Seiko vymyslelo nové MM300 ktoré majú aj zafír, aj keramiku, dokonca GS stroj vnútri. Veľkostne sú stále také isté. Nie som nejaký zapálený Seiko fanúšik, ale teda tieto ma naozaj dostali a "mátajú" ma od toho zrazu ale vždy som to v hlave zatratil pre dva spomenuté nedostatky. Dokonca - a to neviem ako sa stalo - sa mi páčia viac ako spomínané BB58, ktoré som pred tým silno zvažoval. Zdá sa mi, že tento dizajn len tak "z módy" nevyjde. Je pravda, že ani Tudor z módy nevyjde, ale teda viac sa mi páči keramická luneta, ako hliníková. A samozrejme cenovo je Seiko nižšie. Dávno som zvažoval aj Seamastery od Omegy, 300, staršiu verziu bez vlnkového ciferníku, ale tam neviem prekusnúť font dátumu, podľa mňa sa k nim vôbec nehodí a vyzerá tak "detsky". Ale to je len asi nejaké moje vnímanie.

    Nechcel som tento príspevok dávať do poradného vlákna, keďže vlastne ani poradiť nechcem, ale môžete mi povedať čo si o tom myslíte a aké potápky by ste vy v cene od 2500 do 3000 zvolili.

    Tu je foto tých, čo zvažujem.

  • Pekne si sa rozpisal:), ale zaujimavo a tiez pravdivo..pre mna su BB 58 top, aj ked pre mnohych su to relativne "male" hodinky (39 nie je prave vela), maju idealnu vysku, vyvazeny vzhlad...e.t.c. za cenu nieco cez 3k skutocne dobra kupa...klasicke Seiko aj ked so zafirom a keramickou lunetou...neviem, za 2 a viac...ak by sme hovorili o plnohodnotnych GS, sme znova niekde inde:), ale to je iba moj nazor, su tu zaryty Seiko a nebudu suhlasit:)ako vies, skusal som si tie tvoje Divery a aj ked som nad nimi niekedy uvazoval, reku aspon jedny Seiko, nesadli mi a dnes viem ze tato znacka nie je pre mna...v cenovke co pises je toho kopec, napr. Breitling Superocean 42 v roznych farebnych kombinaciach alebo aj novy Tag Heuer Autavia Isograph (sice "len" WR 100, ale potapacsky look, keramicka obojsranne otocna luneta, chronometer...)..ale kedze si Kubo zdatny hodinkomaniak, vies si toho najst kopec aj sam:)

  • no jediné čo sa mi ešte v tej cene páčili boli 41mm colty, ale tie majú oceľovú lunetu a to neviem neviem. Keď ich porovnám s MM tak tie seiká sa mi zdajú zaujímavejšie. A iné béčka sa mi nepáčia ? ešte teoreticky super ocean heritage ale tie sú drahšie.

  • Neexistujú potápky, za ktoré by som dal dva a pol. Alebo viac.

    Beriem ich ako niečo pracovné. Majú fungovať, mať dobrú viditeľnosť na prvý pohľad, žiadne extra fičúry a ovácie okolo nich. Pozriem, vidim. Ako vŕtačka, kladivo, teda pracovný nástroj.

    U iných hodiniek si naopak viem obhájiť sám pred sebou aj vyššiu cenu.

  • To je rozumné. Všetky hodinky sú nástroj, ale ako píšeš, u niektorých si to obhájiť vieme. Tu by som si to obhájiť vedel. Tieto by som isto nebral čisto ako "tool" hodinky na prácu okolo domu. Na to mám Gshocky a dokonca som sa pristihol pri tom, že aj tie nenosím počas takýchto prác :D Ja teraz hľadám hodinky, čo by boli pekné, dobré a trochu nad tým čo zatiaľ mám. Či už spracovaním, strojčekom alebo dizajnom.

    Okrem toho tieto sú na prácu dosť vysoké. Keď robím niečo fyzické tak mám radšej nízke alebo žiadne hodinky. V takýchto prípadoch používam buď Damasko, alebo Geckoty, ktoré majú okolo 10mm výšku.

    Inak dlho som uvažoval, či budem vyberať to čosi lepšie v rámci športových hodiniek alebo v rámci elegantných. Ja som sa vždy do práce obliekal "slušne" (sako, košela) čiže keď od Septembra pôjdem do práce budem oveľa viac nosiť oblekovky ako teraz. V tom prípade som pozeral po Nomos tangente midnight blue so zlatými ručičkami - viď foto.

  • Ozaj, videl si nové Oris Aquis, 39,5mm aj výška rozumných 12.5.mm?

    Samozrejme, mensí výber remienkov daný nožičkami.

    TGV ich nedávno prezentoval, tiež má štíhle zápästia.

  • Nomos sú krásne, o takých možem len snívat ? Ešte ma zaujali potapky napr Aevig Huldra, taky retro štýl, len nemajú keramickú lunetu...

  • Furt to neni tvoj rozpočet ale tieto Yema by téš byli fajn ? Nevedel sem ich najst, ale kdo hleda najde ? Už sa to tu nebudem prasit ?

  • Yema je fajn. Fizajnivo sa mi páčia až na to ako riešia lock tej korunky. Ale asi ma to viac ťahá k tým seikám momentálne. Veľkí sa mi páči dizajn ich potápiek a teda konkrétne tých čo som postol hore.