Van Cleef & Arpels - Poézia hodiniek

  • Van Cleef & Arpels - Poézia hodiniek

    S týmto nezapamätateľným názvom firmy som sa stretol úplne náhodou, samozrejme počas zahánania nudy na internete. Z bezcieľneho blúdenia po najrôznejších stránkach, ktoré nemám v práci blokované som ako zhypnotyzovaný pozeral na toto:

    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    "Wow!" Bola moja prvá reakcia. "Neviem čo to je, ale chcem o tom vedieť viac, a chcem to mať na ruke!"

    Za pomoci skvelého googla a s priemernou znalosťou angličtiny som nejaké hlavné info vysnoril:

    Okrem hodiniek vyrábajú aj šerky a parfémi.

    Firmu založil v roku 1896 Alfred Van Cleef a Salomon Arpels.

    Ich šperky nosila aj Vojvodkiňa z Windsoru, Grace Kelly či Elizabeth Taylor. No aj taká Eva Mendes a Paris Hilton.

    Ak by ste cheli ich výtvory skúsiť na vlastnej koži, treba ísť na výlet do Milána, Šanghaja, Milána či Paríža.

    No aby sme zostali hlavne pri hodinkách, VC&A vyrába hodinky v tematických sériách. Samozrejme vyrábajú aj decentnú klasiku, ktorá sa vyznačuje naozaj tenkým telom:


    Poetic complication je názov série s prvého videa. Model s názvom Midnight in Paris je premňa veľký favorit. Pri týchto kolekciách treba zabudnúť na to, že ručičky sa pohybújú v kruhoch a jedným smerom. Nechaj sa unášať príbehom, ktorý vrcholí raz za dvanásť hodín a vykresľujú ho tie najúžasnejšie vitráže.



    Keďže každý hodinkomaniak mikuje tikot ozubených kolies, tak musí milovať aj Julsa Verna. Aj jemu VC&A venovala celú radu hodiniek. Tejto úlohy sa zmocnili statočne a celkom inakšie ako ostatné firmy, nešli cestou šŕobou, bronzu a steampunkového vzhľadu. Jednotlivé modeli sú inšpirované jednotlivými príbehmi ako Päť týźdňov v Balóne či 20 000 míľ pod morom.



    Van Cleef & Arpels Planetarium je určený každému, kto chce vedieť kedy bude mesiac v opozici s venušou, aby si vedel zdôvodnť nádady svojej drahej polovičky. Praktické tom moc nebude, aspoň výhovorka "stratil som sa v časopriestore" nadobudne nový rozmer.



    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    A na koniec to najpodstatnejšie - ceny. Za klasické modeli od 10 000 USD, za zdobené si pýtajú od 50 000 až do 100 000 USD, čo vzhľadom k materíalom ako je zlato a drahokami až tak neprekvapí...No frajerkám a milenkám by som to neukazoval... Preventívne...