automaty military, divers style

  • Ahojte tak som tu po dlhšom čase znova. Mojich X-window som si vychutnal už na maximum, tak prišiel čas si urobiť novú radosť. Za posledné 2 roky sa mi dosť radikálne zmenil život, práca a tým pádom aj štýl obliekania, samozrejme aj príjmy :( , ale to nie je predmetom debaty.
    Kedže mnohokrát mi je X-wind-ov ľúto brať na ruku, z dôvodu zvýšeného rizika mechanického poškodenia, tak ich nosím pomenej, alebo stále na nich dávam pozor až si pripadám komicky. Viem nie sú to rolexy, ale mám k nim pekné spomienky a rád by som ich zaradil do kategórie leštenky :)

    A teraz k veci: hľadám automaty v štýle diversiek alebo military, v priemere nad 47 mm (obvod zápästia 23 cm), ktoré by som používal na denné nosenie, + nejaký ten šport ako beh,plávanie, ale samozrejme v light štýle. Mali by to byť automaty bez chrona, páčia sa mi v čiernom PVD ale nie je podmienkou, primárne ich chcem mať na kaučuku, WR min 100m.
    Veľkým favoritom boli vostoky Anchar dakar, so seikom NH35A, ale pri skúške som pri 2 kusoch z troch, zistil problémy s hackingom, sekundovka nezastala ako mala a pri nastavovaní času sa posúvala v rozmedzí +/- 10 sec. tak ma to dosť silno odradilo, predsa len pri sume 500 € už som čakal od hodiniek viac.
    http://76.my/Malaysia/vosto…tytime86@11.jpg

    Páčia sa mi aj Seiko Tuna, Steinhart Apollon a pod. Dajte nejaké tipy limit cca 600 €

    Hamilton Khaki X-WIND ETA 7750
    Casio G-Shock 4000A

  • v takých mega veľkých hodinkách fakt nemám prehľad, na kolko mám zápastie 17cm :D ale chvilu som rozmýšlal nad 45mm Margette hodinkami. Na výber máš viacero možností, sú pekné, vodotesnosť majú všetky (alebo vačšina) 500m, zafír, automat, dodávajú ich s koženným aj kaučukovým remeňom.

    napr http://1.bp.blogspot.com/_eAZMZQV5eiE/T…rubber%2529.JPG

    dokonca myslím, že za 500 eur kúpiš aj chrono verziu.. ale možno trepem :D pozri ich stránku : http://www.magrette.com/the-timepieces.php

    ponúkajú aj dosť PVD hodiniek, takže ak je pre teba PVD plus tak určite sa na ne pozri :) mne sa páčia tieto napr

  • ďakujem za typ, nie je to síce pre mňa to pravé orechové, ale je pravda že majú niečo do seba. Skôr si myslím že s tým mojim požiadavkom 47 mm a viac som dosť značne obmedzený, to čo sa mi páčilo a odhliadnuc aj od toho či mechanika alebo quarz tak to bolo min cez 1500 € +. Skôr by som sa držal štýlu, tvaru, ceny okolo tých vostokov. I keď som presvedčený, že 500 € za vostok je značne neprimerané.

    Hamilton Khaki X-WIND ETA 7750
    Casio G-Shock 4000A

  • pokial viem tak Vostok Anchar Dakar maju strojcek NH25 co je bez hackingu, novsie Anchar-y uz maju NH35 (s hackingom), opravte ma ak sa mylim

  • presne tak Polo ako píšeš, ja som práveže skúšal tie NH35, lebo som chcel aby to malo hacking, ručný náťah a rýchle nastavenie dátumu. Všetko fungovalo len ten hacking bol chybný, napr, pri titaniovej verzii kde je tiež NH35 to bolo OK. Nenadávam, nehaním, len sa mi to zdá dosť veľké riziko že z troch kusov vrátane tých titaniových to na dvoch blblo.

    edit: až teraz mi trklo, jasne neboli to vyslovene dakary ale už anchary NH35, ale v balení je čierny a biely silikon náramok, tak preto som ich nazval dakary.

    Hamilton Khaki X-WIND ETA 7750
    Casio G-Shock 4000A

  • Dik za info, aj ja som rozmyslal nad ancharmy s novym strojcekom NH35 no teraz neviem, inac skor sa mi pozdavaju tie spovodnym dizajnom kde hodinova rucicka ma 2 triciove puzdra hlavne tie zltocierne bez pvd. Tie su asi naj. A zevraj uz aj tie dostali novsi strojcek...

    "Blood In The Water, Water In Its Blood."

  • takže aby som dal veci do poriadku: uzáverom k Ancharom a tzv. problému. Do ancharov sa takisto montuje už aj Mioyta 8215 a tie kusy čo mali mnou udávaný problém tak boli práve s Mioytou. Potom predpokladám, že to bude asi skôr vlastnosť ako problém. Takže keď anchary tak asi si nájsť práve tie so Seiko NH35A.

    Hamilton Khaki X-WIND ETA 7750
    Casio G-Shock 4000A

  • Na obranu Seiko NH35A som tu chcel napísať už včera. A ako vidím, už ani netreba, lebo udávané problémy boli s Miyotou. NH35A od Seika mám vo Vostokoch Expedition North Pole 1, ktoré mám od Vianoc. Tento lacný automatický strojček má hacking, manuálny náťah a robí mi denné 6s do mínusu. Myslím, že za tú cenu to je naozaj veľa muziky za málo peňazí! :super:

    Pokiaľ som dobre pozeral na stránke, tak NH35A majú Anchar Titanium: http://www.vostokeurope.sk/sk/Anchar-Titanium (Starý NH25A má model Anchar.)

    Vostok Europe Anchar Titanium:
    •SEIKO NH35A s automatickým náťahom
    •rezerva chodu - min. 41 hod.
    •presnosť chodu -10 / +30 s / deň
    •nárazuvzdorné uloženie strojčeka
    •16 sklenených trubičiek plnených tríciom od švajčiarskej firmy Mb-Microtec
    •možnosť ručného náťahu strojčeka
    •možnosť zastavenia sekundovej ručičky
    sklíčko tvrdený minerál s antireflexnou úpravou hrúbka 4,5 mm
    púzdro - materiál titánové
    púzdro - priemer 48,5 mm
    vodotesnosť 3 ATM/ 30m
    remienok / náramok kožený a silikónový remienok je súčasťou balenia vo vodotesnom boxe (vodotesnosť boxu-10 ATM) šírka remienka - 24 mm
    funkcie šroubovacia korunka jednoduchý kalendár otočná luneta s funkciou - tichý timer
    váha 114 g

    Hmmm. Poriadny kus hodiniek z dobrých materiálov. Ale aj mne sa zdá 500€ za Vostoky veľa. X(

    O divers, alebo military s priemerom viac ako 47mm prehľad nemám. Pozrel som si stránku Magrette a už chápem čo na nich don videl (vidí). :malin1: Naozaj unikátne hodinky. :cote: Škoda, že tie ceny nie sú ešte priaznivejšie. To gravírované (tepané?) púzdro na Moko (Tattoo) je nádherné 8| . Naozaj škoda tej ceny (4485 USD :( ) Ale je to limitka 10ks, tak chápem, že ich zadarmo dávať nebudú.

    Longines Conquest_Tissot PRS 516_Seiko Monster_Christopher Ward C60 Trident Pro 600_Seiko SKX009_Seiko 5_Orient Blue Ray_Casio G-shock

    Edited once, last by misoo (April 19, 2014 at 2:02 PM).

  • no nič veľa typov som nedostal, čakal som o jeden viac 8/ Tak skúsim aspoň o posúdenie môjho výberu, najlepšie by bolo za a proti. Zvolil som značku deep blue, viem nie je to nič extra, ale vybral som len modely s ETA 2824-2, tak myslím, že po mechanickej stránke by to malo byť ok.

    http://www.atomictime.pl/index.php?cPath=41_43_57
    http://www.atomictime.pl/index.php?cPath=41_43_46
    http://www.atomictime.pl/index.php?cPath=41_43_64

    skúste k tomu niečo aj pokecať čo by ste brali a čo nie a samozrejme stále vítam alternatívy :super:

    Hamilton Khaki X-WIND ETA 7750
    Casio G-Shock 4000A

  • tak som včera rozsekol uzol mojej úvahy. Kedže som nenašiel to čo som hľadal, tak som si urobil radosť aspoň týmito Géčkami. Niečo ma asi na tých aviator hodinkách priťahuje :]

    Fotka je moja tvorba mobilom, cez víkend dám krajšie so zrkadlovkou :)

    Takže potápky sú ďalej v hre, ak má niketo nejaký nápad, tak sem s ním, limit zvyšujem na cca 2000 €, chcel by som kúpiť na budúci rok. Favorit je zatiaľ Oris Prodiver

    http://www.oris.ch/en/watches/ori…4-07-4-26-34teb

    Hamilton Khaki X-WIND ETA 7750
    Casio G-Shock 4000A

    Edited once, last by misoo (April 19, 2014 at 2:01 PM).