• Zdravim,
    Hladam si automati od SEIKA do 200e a s vodotesnostou 100m. Volba zatial padla na tieto:
    http://www.hodinky-365.sk/seiko-automaty-snzg13k1-x118317
    http://www.hodinky-365.sk/seiko-srp153k1-x162190
    V com su lepsie tie drahsie ? Mne osobne sa aj viac pacia, ale pokial nebudu kvalitnejsie ako tie lacnejsie, tak zoberem lacnejsie, lebo tiez nie su skarede . CO si myslite ? Ktore sa pacia Vam ? A hlavne v com je ten rozdiel.
    Dakujem.

  • Jaaj v tomto to je, jasne, uz rozumiem :) Dobre a je ten novsi strojcek, okrem toho ze je natahovaci tak je aj presnejsi napriklad ? Proste vyuzijem ten cenovy rozdiel nejak rozumne ? Lebo natahovanie strojceka nie je nejak dolezite pri automatoch. Ved sa nimi zatrasie a hotovo. Ale ak su novsie strojceky presnejsie, stoji to za uvahu.

  • A ako to je s rezervou chodu a s odolnostou proti mechanickym vplyvom ? Jasne ze s tym nebudem rubat drevo, ale urcita odolnost by sa pri SPORT modeloch mohla ocakavat. Tak ktory je odolnejsi a ide dlhsie bez natahu ?

  • Co som cital, je to uplne jedno, presnost aj rezerva chodu je u oboch +- rovnaka. Osobnu skusenost ale nemam :) Manualny natah vyuzijes ked zlozis hodinky z ruky na viac dni, tam staci ked kazdy den par krat potocis korunkou a su pripravene vyrazit, nemusis ich znovu nastavovat ked zastanu. Ja by som bral novsi strojcek, cena nie je nejaka extremne vysoka a manual/hacking sa moze v buducnosti hodit.. Alebo jednoducho zober tie, co sa ti viac pacia :)