• Zdravim

    Uz dlhsiu dobu mam v hlave vyborny napad kupit si hodinky (aby som nemusel vytahovat za kazdym mobil).Rozpocet som si dal cca 400€. Zapacili sa mi tieto: http://www.hodinky.sk/panske-hodinky…-s-chronografom. Uz som ich mal aj na ruke.su trocha vacsie,ale inak v pohode. Lenze sa mi nepaci to,ze hlavna sekundova rucicka je len na "okrasu".Tak som dostal este este lepsi napad,kupit radsej automaticke.No a potom som nahodou narazil na toto forum a tu mal uzivatel black na fotke krasne tissotky le locle,ale zial stoja az 1300€. Nasiel som ale podobne dva kusy,ale je jedny stoja 1000€ a druhe 530€.

    http://www.hodinky.sk/automaticke-ho…6.408.11.057.00
    http://www.hodinky.sk/panske-automat…ic-t41.1.483.53

    Aky je medzi nimi rozdiel? :-|

  • "kim" wrote:

    Lenze sa mi nepaci to,ze hlavna sekundova rucicka je len na "okrasu".

    Takto fungujú chronografy. Hlavná sekundová ručička má funkciu stopiek. To znamená, že ak potrebuješ zmerať nejaký časový úsek stlačíš tlačidlo a hlavná sekundová ručička sa rozbehne. Zastavíš ju opätovným stlačením tlačítka. Ďalším tlačítkom stopky vynuluješ. (pozícia 12)

  • tie prve su chrona quartz, tie druhe su mechanicke chronometre (odladeny presnejsi strojcek), preto su drahsie a tie tretie su klasicke mechanicke...

  • ak k tomu mas(planujes ziskat) vztah, tak ma zmysel kupit mechanicke.. ak si kupis hodinky, s ktorymi sa ukazes pred neznalymi kamaratmi co z toho budu hotovi a viac sa na hodinkivych forach neukazes, usetril si..

    povedal by som to tak, ze je to vsetko o vnutornom pocite.. hodinky drahsie ako 300€ nemaju vobec zmysel a nemaju ine racionalne vysvetlenie ako to, ze to ludi bavi, maju k tomu vztah a dobry pocit..

    okrem toho su mechanicke hodinky menej presne, narocnejsie na prevadzkove podmienky a maju drahsi servis.. takze podla rozumu quartz, podla srdca mechaniku..

    kazdopadne ak sa rozhodnes pre mechaniku, nekupuj ich este, precitaj si co to na fore v teorii, popozeraj pekne kusky ostatnych clenov a nechaj sa inspirovat trosku aby si nasledne vybral to, po com ti srdce tuzi.. :super:

    Breitling do kazdej rodiny!!! :malin1:

  • Ak sa Ti páčia Le Locle, dajú sa niektoré modely zohnať v pohode za cenu cez 300 eur (nové). To je za automatiky super cena a z Tissotiek je Le Locle tuším najlacnejší model. Len bacha na jednu vec. Viem to, lebo som o nich uvažoval a strašne sa mi páčili, ale iba na nete. Keď som si ich pozrel naživo v obchode, tak už sa mi tak veľmi nepáčili a zvolil som iné. Takže neobjednávaj, ak si ich nepozrieš naživo. Ale ak sa s hodinkami nechceš veľmi ondieť, pokojne si kúp baterkáče. Budú presnejšie a úplne bez starostí. Na sekundovku na malom ciferníku si zvykneš, je to svojím spôsobom pekné.

    Epos Passion 3409,Seiko SNZH53K1, Tissot Visodate, Certina DS Podium Shape chronograph, Omega vintage kúsok cca z r. 1940, Prim

  • Je to presne tak ako sa dočítaš v názoroch vyššie. My tu väčšinou preferujeme automatiky, je pravda že na údržbu sú drahšie a aj cenovo viac. Ale je pravdou, že ani quartzom nič nepokazíš a u Tissot-ov už vôbec nie. Sú to kvalitné baterkové strojčeky, výborná kvalitná značka a sú k vyskúšaniu v podstate všade na Slovensku. Hlavne je to o tom aby si sa neuháhlil a potom neľutoval. Nik Ťa tu nebude tlačiť do tých či takých. Nechaj si to prejsť hlavou, poskúšaj, poštuduj, Je tu veľa informácií, ktoré Ti môžu pomôcť s výberom.