Prvé lepšie hodinky

  • Zdravím. Som tu nový a nie veľmi znalý problematiky hodiniek. Asi 6 rokov nosim hodinky Rotax (neviem co je to za znacku, ale slapu 6. rok), ale chcel by som konecne nieco lepšie. Do očí mi udreli tieto hodinky Vostok Europe: http://www.mojehodinky.sk/hodinky/sk/Vos…61#.Uinevn-s9kR

    Oplatí sa za nich vysoliť takú sumu? Respektíve majú vôbec takú hodnotu? Lebo sám neviem čo je na nich také drahé :) Ale tá modrá a dizajn mi akosi učarovali :)

    Dakujem za pomoc :)

    Edited once, last by misoo (April 22, 2014 at 9:43 PM).

  • ja osobne by som si ich nekúpil, nie kvôli designu, to je vec subjektívna, ale kvôli cene.
    Nie, nemajú takú hodnotu. Neviem či si tu na fóre niečo preštudoval, ale odporúčam prečítať nejaké základy a teóriu.
    Aby si vedel či chceš mechanické hodinky, alebo kvarcky - tie čo si postoval. Ďalšia vec je či chceš aj chrono, teda s malými subciferníkmi. Dôležitá je aj veľkosť hodiniek - tie vostoky majú 47mm, což je sakra dost, ale pokial máš na to zápastie (200mm) tak ok.

  • ked sa ti pacia, tak to je rozhudujuce.
    Vostok EU su kvalitne hodinky.
    Strojcek Miyota tiez, no je treba povedat ze ten sa vyraba v tisicoch, je teda uplne bezny.

    Breitling Super Avenger / Breitling SuperOcean Heritage Chrono / Steinhart Aviation Chronograph / G-Shock GW-A1100 / Sea-Gull Chinese Military / G.Gerlach Otago

  • Ved prave to, ze sa mi tak zapacili... Nikdy nebudem zberatel a maniak do hodiniek, ale mojou hlavnou obavou bolo, aby po dvoch rokoch nedosluzili a neostali neopravitelne.... A tiez aby som vedel, ze mam kvalitne hodinky na par rokov :)

  • "Pavol" wrote:

    Ved prave to, ze sa mi tak zapacili... Nikdy nebudem zberatel a maniak do hodiniek, ale mojou hlavnou obavou bolo, aby po dvoch rokoch nedosluzili a neostali neopravitelne.... A tiez aby som vedel, ze mam kvalitne hodinky na par rokov :)

    Tak toho sa nemusíš báť :) len ako píšu kolegovia, na jednej strane za tú cenu veru nie, na druhej strane pocit vlastný, t.j. ak sa Ti páčia, chybu neurobíš.

  • Nechcem ťa odhovárať, ale napr. hodinky v tejto cenovej hladine s minerálnym sklíčkom? :nono:
    Remienky VE sú bieda, veľmi skoro budeš potrebovať nový, 25 mm je neštandardný rozmer, zohnať náhradu bude zložitejšie (teda možno sa zlepšili, keď už si za to pýtajú také pálky ...).
    Nie je mi jasné, akým spôsobom sa stali tie hodinky "žlte", ale mám obavu, že čoskoro na korunke zistíš, akú farbu má podklad.
    Strojček je klasika, zohnateľný za cca. 40$ .
    Ale ako píšu všetci, je to na Tebe.

  • ak to vydrzis, tak pockaj s kupou.
    nastuduj co najviac na forach o tych hodinkach. pritom narazis na kopu dalsich. ak bude moznost, chod si nejake vyskusat do butikov.
    ak s ti aj po par tyzdnoch budu stale zdat ako najlepsie, chod do nich.

    ale ako pisu chalani, v tejto cenovej hladine sa da najst aj viacej muziky... o to viac ak by si zvazil aj kupu pouzitych hodiniek, tak mozes ziskat povodne podstatne drahsie kusky

    Breitling Super Avenger / Breitling SuperOcean Heritage Chrono / Steinhart Aviation Chronograph / G-Shock GW-A1100 / Sea-Gull Chinese Military / G.Gerlach Otago