Posts by Sterzhen

    Sterzhen no v divnom to prostredí žiješ 😳 a propos 7 ročnú pračku sa neoplatí opravovať, mladý má pravdu a som pochopil, že ty máš vo všetkom svoju. A lepšie je snažiť sa žiť šťastne prítomnosťou ako žiť nešťastne minulosťou. To plodí zatrpknutosť a nespokojnosť 🧐

    7 ročnú pračku sa možno neoplatí opravovať, ale za socializmu som pračku rozobral, zistil závadu, odstránil a pračka fungovala ďalej. Dnes to mladí nevedia, lebo sa to neoplatí... Tu niekde hľadaj pointu toho, čo chcem povedať. Taký automechanik na Kube je so svojou schopnosťou improvizovať úplne inde, ako automechanik v dobre vybavenom autorizovanom servise. Preto nemá Hamilton na Laudu. Toto som mal na mysli. A sarkazmy o tom, že sa snažím mať vo všetkom pravdu si nechaj. Každý sa snaží presadzovať svoju pravdu a základnou vlastnosťou pravdy je jej subjektívnosť. Objektívna pravda proste neexistuje...

    Chodím s otvorenými očami.

    Dvaja mladí na rande, sedia na terase za stolíkom a čumia do mobilov.

    25 ročný synovec ide kupovať novú práčku, lebo tejto sa stále napúšťa bubon a tvrdí mi, že sa neoplatí volať opravára, lebo pračky sú lacné a aj tak mala už 7 rokov. Kde máš náradie ? A načo ?

    Moji mladí kolegovia hádžu flintu do žita po náznaku neúspechu a postoj "môžem to ....." berú ako hrdinstvo.

    Nie. Hrdinstvo bolo, keď moji predkovia unikli o vlások smrti, aby zachránili niekoho, koho ani nepoznajú. A dnes tu ide nejaký "hrdina" nadávať mojim predkom do okupantov. Ja som prišiel x krát o prácu, lebo som na rovinu povedal, čo si myslím. A vždy som išiel do lepšieho. Ak som prehral zodvihol som sa a išiel do toho ešte zúrivejšie.

    Deti sú zrkadlom svojich rodičov a prostredia.

    Bohužiaľ to prostredie nevieš ovplyvniť.

    Neuveriteľné s.ačky dnes deťom lejú do hláv.

    Robia z nich spotrebiteľov/biorobotov bez vlastného názoru, bez snahy o vlastné skúmanie pravdy.

    Ak voľakedy ľudia niečo nevedeli, snažili sa to vedieť.

    Ak niečo nesmeli, snažili sa si to vybojovať.

    Ak ich niekto utláčal, išli do boja.

    A dnes ?

    Žiadna evolúcia, ale úpadok.

    Dnešný ajťák by neobstál v boji so šablozubým tigrom a naši dedovia bojovali vo vojne tisícky km ďaleko, ležali v blate a nevedeli, či sa dožijú večera a nerozsypali sa z nefunkčnej wifiny, ako dnešní mládežníci. Veď si to všimnite: zženštilí muži a potetované baby s cigaretou v hube... Veru tak - Niki sadol za volant a vedel, čo sa deje s motorom. Dnešní "piloti" odchovaní playstationom možno ani nevideli rozobratý motor, či prevodovku. Americký letci na stíhačkách obklopení elektronikou sú dobrí iba do chvíle, kedy im tá elektronika funguje. Staršie ruské stíhačky mali hlavnú výhodu vo výcviku pilota a nespoliehali sa na nejaký čip z Taiwanu.

    Biely povlak su prave tie mineraly, ci?. Zase destilovana/filtrovana voda tiez asi nieje bohvieco.

    Minerály. Z destilovanej, či deminetalizovanej to nehrozí. No a existujú názory, že pre človeka je najlepšie piť práve takúto vodu. Voľakedy dažďovú - mäkkú, no a dnes demineralizovanú.

    To sú smutné príbehy Homer a je mi to naozaj ľúto. Toto sa dotýka všetkých nás. Mám kamaráta, ktorý bol na tom veľmi zle s kovidom. Nakoniec mu pomohol Groprinosin a to tak, že veľmi - v podstate ho z toho dostal. A tak som si urobil zásobu. Tabletky a pre decká sirupy. Cez net - z Poľska. U nich bez receptu, u nás nedostupné. Pointa ? Prečo nedovoliť ľuďom liečiť sa ? Ak má napr. Ivermectín vedľajšie účinky také, že dokáže pomôcť pri kovide - prečo ho démonizovať a zakazovať ? Druhá vec - všetci sa oháňajú plnými nemocnicami. Ale ako to bolo ? Zlyhanie primárnej starostlivosti. Máš kovid ? Čuč doma a čakaj až ti bude horšie a potom volaj sanitku. Iba otázka času, kedy sa naplnia nemocnice. No a 67klokker má tiež pravdu. Pýtam sa zaočkovaných, prečo sa dali očkovať a motivácie ? Chcem ísť k moru, nebaví ma stále sa testovať, zamestnávateľ to (potichu) žiada... No a posledná vec: jednotný pohľad lekárskej vedy na tému "vakcín" neexistuje. Resp. pretláča sa a zviditeľňuje iba ten, čo je v súlade so zámermi bigfarmy, no a oponenti sa umlčujú, zosmiešnujú a ostatní radšej čušia. Takže je v médiách počuť iba jeden - ten "správny" názor.

    Ja celkovo túto značku moc nemusím, ale to je len môj názor.

    Casio je kvalitná masovka. Podľa mňa ale urobili chybu s radou Oceanus. Mali vyrábať hodinky pod značkou Oceanus s mechanickým strojom. Nič extra drahé - nejaký ekvivalent Seiko 5 Sport a pod.

    Vyskúšam, na revanš jedna filmová lahôdka, možno nepoznáš:

    Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) | ČSFD.cz (csfd.cz)

    Ale už nie z pretekárskeho prostredia.

    Dík za tip - také môžem :) Minule sme sa bavili o filmoch a 26 ročný kolega o Belmondovi - že to kto je ? Chápeš ? Vysoká škola, inteligentný a nepozná Belmonda. To keby som načal niečo ťažšie - napr. Grék Zorba a pod., tak by som už bol ozaj za exota.

    Takehoto hrdinu mame v praci, nasledne prekonal tazky priebeh a hla - zrazu sa retorika aj zmyslanie posunulo.

    To je možné.

    Ja dopady tejto biologickej zbrane nezľahčujem.

    Zabúdaš ale na jednu vec - mnohí "hrdinovia", ktorí sa "zaočkovať" dali by aj rétoriku zmenili, len nejak - tak už sa to nedá...

    Proste "náhodou" dostanú infarkt a pod.

    Samozrejme - súvislosť s očkovaním je hoax - teda aspoň zatiaľ.

    Ale ešte raz - je to každého osobná vec.

    Chceš sa dať "zaočkovať" ? - ok, budeš chránený - ale načo potom nútiť ostatných ?

    ale proti tetanu a detskym chorobam si ockovany, vsak?

    To áno.

    Lenže vakcína je oslabený vírus, ktorý sa dodáva do tela za účelom vytvorenia protilátok.

    Nie je to experimentálna genetická manipulácia, ktorá sa prevádza bez znalosti zdravotného stavu očkovaného - hlava - nehlava.

    Ale ešte raz - nechcem vyvolávať flame a ako píšem aj vyššie - je to každého osobná vec.