Posts by DIO

    mňam mňam :love:

    Kráááásne! Longines ma vždy priťahovali.

    Keby v rámci Swatch Gr. neboli poziciovaný tak ako teraz sú, boli by podľa mňa viac cenený. Majú krásne modely, pekný a vkusný záber...... :thumbup:

    Nie zámerne, ale sa mi už nazbierali 3ks... 1: HydroConquest, 2: DolceVita, 3: Master Collection Moon. Niekedy, keď ráno odchádzam začínam mať problém s tým, čo si vybrať na daný deň na ľavé zápästie ;)

    Samozrejme pridávam sa ja ja k prispievateľom.... určite sa/to dáme dokopy.

    Než som sa prihlásil, takmer rok som len čítal a čítal. Zmysel to bezpochyby má, a je tu mimo nás aj viac, ktorí (zatiaľ) len čítajú.

    Informácie sa tu nazbierali za tie roky parádne, podľa mňa držíme krok aj so zvyškom na podobných fórach.....

    Včera SMS od "SLOVENSKEJ POŠTY" z čísla: +996558367279 (!!!!!!).

    doslova citujem:

    "...(Slovenská pošta): Balíčky sa kvôli sviatkom aktualizujú pomaly, do 12 hodín aktualizujte svoju adresu a my vám doručíme znova.

    Kliknutím na odkaz okamžite opravíte informácie: qrco.de/beiGin?Fia=GNCXIEn6mv

    Tím Slovenská pošta vám ďakuje za podporu!......."

    Zase nejakí darmožráči skúšajú :cursing: . Medzinárodná volačka +996 je asi Kirgizistan.... Chcem to nahlásiť na Slov.Poštu, môžete mi poradiť, kde im mám napísať. Žene som hovoril, že je určite množstvo ľudí, ktorí nabehnú na takéto pokusy a vitiahnú z nich min. ńejaké údaje, v horšom aj nemálo peneži...

    Za posledné 2 týždne je to druhá podobná SMS. Tú prvú napíšem tiež... teraz musím ísť....

    Zatisie s barlou :) pekny den zelam :)

    madmax Srdiečko ti patrí samozrejme na tie prekrásne OMEGy a nie k barlám...

    Minulý piatok na hokejovom tréningu som dostal takú slabšiu strelu do ľavého lýtka (zozadu chranič nie je)... a kto by nepoznal, puk je sviňa. Stačí len keď do teba slabo hodia a už máš flak a bolesť.... v sobotu som ledva nohu vystrel. Takmer celý deň som natieral krémami aké som len doma našiel. Tréning nôh som samozrejme vynechal, ale v pondelok večer - napriek tomu, že som to ešte riadne cítil - som išiel do haly hrať futbal. Je zaujímavé, a už sa mi to viackrát osvedčilo, že takéto "slabšie" svalové zranenia zmiznú rýchlejšie keď dostane sval záťaž (je to ale možno hlúposť....).

    Tak aj nejaká fotečka: FORTIS B-42 Black&Black titan limited edition (neviem prečo, ale FORTIS a ich štýl mám nejako rád) a nie na ruke, ale v ruke ;)

    .............Len nechápem úplne, že ako mohli urobiť elektrické sedadlá bez pamäte, taká výbava myslím neexistuje nikde. Že procesne ako sa to dá vynechať, keď je to súčasťou schémy a pod..........

    Uvažujeme podobne, a tiež sa tomu divím. Fakt som ešte nevidel auto s el. nastavitelnými sedačkami bez tlačítok (alebo nech je to hocjako aj cez displej) fixovania polohy..... zaujímavé.......

    Mojej pani práve teraz uvažujem zmenu súčasného vozíčka na X-Ceed.....

    Homer : Vďaka za video. S Pánom hodinárom (a to s obrovským "P") som veľmi spokojný, a je zaujímavé, že dnes (a ešte aj teraz :) ) mám na ruke Seamastery, ktoré mi servisoval práve pán Nagy. Ja som ani nevedel, že pri servise sa prelešťujú. Keď som si ich bol osobne prevzať tak som neveril vlastným očiam, spravili z nich takmer nové hodinky (ešte niekedy v budúcnosti dám možno aj sklíčko vymeniť.... ).

    Pánovi Nagyovi prajem aj touto cestou všetko dobré v tomto roku a hlavne hodne, hodne zdravia.

    Nádherný kúsok, tak isto aj Switzerland by som si vedel predstaviť 🤔

    Tieto tuším vidím u teba prvýkrát 🤔🤷🏻

    A keby si ich videl v skutočnosti..... 8| , mal som tú česť, a som veľmi, ale veľmi skromný keď poviem, že je to z predu i zozadu riadny kus umenia (viem, viem: na to "zozadu" tu dávate iné fotečky ;) )

    Začalo to celé tým, že som chcel chronograf.

    Výber je samozrejme bohatý, vedel som, že to treba zužovať ako sa to len dá. K Longines som nejako zvlášt naklonený a určite so mnou súhlasíte, že maú aj krásne chronografy. Široký výber som naďalej zužoval tým, že som si povedal: "teraz menej športové, viac elegantné..." Žeby Longines Master Collection? Áno, to bude ono... ale ktorú nádheru... Pomer: cena / ponuka komplikácií + samozrejme klasický elegantný vzhľad - a bolo to jasné.

    Vybral som si veľkosť 40mm, čo som tiež dobre trafil (majú aj 42mm, ale elegantná 40-ka vyzerá lepšie - aj keď fotky dosť skreslujú....). V rôznych recenziách som čítal, že medzi negatíva 40-ky patrí "menšia korunka", ale je to subjektívne, pretože ja v tom nič negatívne nevidím.

    Strojček mám ešte "starší typ": L678.2 čo mi taktiež nevadí (strojček je "Longines-ETA" a základ je ETA 7751 s plus modulmi oproti klasickej 7750-ke).

    A čo to všetko má: samozrejme centrálne hodiny + minúty - predpokladám, že s presnosťou taktiež nebude problém (zatiaľ za 2 dni: -8 sec.). Centrálne je umiestnená aj ručička stoperu, ktorá vo vypnutom stave kľudne oddychuje na 12 hod. Zo stredu vychádza aj dátumová ručička, ktorá je ukončená "tenkým polmesiacom", ktorá obklopuje číslo (dátum) po obvode ciferníku. nehovorím, že mám najlepšie oči, do diaľky potrebujem okuliare, naopak nablízko mi už vadia, ale odčitateľnosť mi taktiež sedí!

    Na 12-ke je aj 30 minutový zberač stopky, ktorá po spustení stopky preskakuje minutovými skokmi (kedže je to môj prvý chronograf, neviem, či všetky tak pracujú, alebo majú tak pracovať, ale mne to sedí). Vo vnútri tohto 30 min. zberača sa nachádzajú: vľavo od stredu deň v týždni, v pravo od stredu aktuálny mesiac (ak máte dobre nastavený ;) ).

    Na 9 hod. je ďalší malý ciferník, ktorý ukazuje ďalšie 2 funkcie: menšia ručička je klasická sekundovka (0-60 sec.), väčšia ručička je "AM-PM" (0-24, ;) ).

    Posledná krásna kombinácia je umiestnená na 6 hod, kde je 12 hodinový zberač stopky (neviem, kto by chcel zmerať časový interval trvajúci v okolí 12 hodín, ale nevylučujem, že to niekedy vyskúšam....). A to najkrajšie, premietne sa mi tu aj mesačná fáza, ktorú ešte musím dobre nastaviť, pretože mi to ide dopredu tak 3-5 dní...

    Napriek tomu, že s týmito kombináciami (+ samozrejme aj pôvodný kaliber) má oceľové puzdro hrúbku (alebo výšku) niečo málinko cez 14mm, nevyzerajú až tak robustne a hodinky s takými komplikáciami za X 10k, alebo 100k EUR budú mať veselo cez 10mm.

    Hodinky sa mi strašne páčia. Plánujem nejaké + elegantné remienky (ak poradíte, budem len rád :thumbup: - farby: od oranžovej k svetlohnedej, modrá.....).

    Fotky budú neskoršie :P