Posts by DIO

    Nielenže som to vydržal čítať, ale čítal som to s radosťou - parádna recenzia. Keď porazím svoju lenivosť, snáď sa mi podarí napísať aspoň niečo podobné. Ešte raz vďaka.

    Napadlo ma presne to isté...Výborná recenzia, klobúk dole.

    Plánujem niečo podobné (ale ako to vidím, len v znakoch pripomínajúce) napísať o mojich Longines HyrdoConquest, ktoré "sledujem pri práci" už druhý mesiac a len s obdivom prikyvujem hlavou nad prácou tvorcov...

    Ešte raz, vďaka za výbornú recenziu!

    Pri origos remienkoch su vzdy najdrahsie spony. Ci uz Longines, Omega, IWC, Breiting.. remienok sam stoji trebars 200 a menej ale spona je za 400,-, takze preto :)

    Súhlas!

    Sice som sa ešte nerozhodol, ale ak by došli do cieľa tie Longinesky Dolce Vita, tak k "hnedému krokodýlovi" by ste mi akú sponu doporučili (hoci aj origoš z nejakých int. stránok)? Skôr by som sa prikláňal k nejakej preklápacej verzii...

    Som vďačný za každý príspevok, za každú pripomienku.

    Samozrejme som popozeral aj v okolí PRIMiek. PRIM Epocha (Miyota 8215), PRIM Diplomat (Miyota 9015), a čo som bol prekvapený: PRIM Tourbillon Karel IV. so Seagull kalibrom, za 5890,-EUR!!?? - samozrejme môže to byť dobrý strojček, ale čo s prípadným neskorším predajom, podľa mňa bez šancí. Na pohľad sú pekné, a určite kvalitne spracované hodinky, ale čo ten vnútrajšok...

    Nevzdávam to, sledujem ďalej. Zatiaľ medzi favoritmi: NOMOS Tangente (nr. 164) a Longines Dolce Vita Sector Dial. V tom obchodíku kde som kupoval Longines HydroConquestky tak majú NOMOS Tangente s prekrásnym strieborným ciferníkom (nr. 141) a Longines s ťahom (nr. L5.767.4.73.6). Dohodol som sa s nimi, že pôjdem tam vyskúšať. Tie Longinesky sa mi viac páčia s koženým náramkom (krokodýl), ale to by som dokúpil. Elegantné sú s hnedou kožou (tak ako to nahodil SeikoSan na fotke na predchádzajúcej strane), ale zaujímavá je aj modrá koža.

    Inak original koža z krokodýla, ak by som chcel dokúpiť tak je cenovo hororistická. S origin zapínacím mechanizmom v prepočte na euro je to v okolí 400-450,-EUR. Obchod mi ale prezradil, že HIRSCH má to isté (akurát bez loga Longines) za 219,-EUR (HIRSCH LONDON v šírke 21mm čo má Longines). Je to predsa len polovička.

    Keď pôjdem na skúšku oboch, tak určite nafotím ;)

    No barátom... parádne sú obe!! Obidve sa mi páčia, a to ti verím, že v skutočnosti sú ešte viac oku lahodiace.

    (PS: keď som si prezeral chrono24 vo vyhľadávači s "TH QUARTZ", tak práve tieto modré mi hneď padli do oka - nuž čo, máš vkus :thumbup: )

    Chlapi, jednoducho paráda čo mi tu prednesiete! VĎAKA!

    Tie Wardy naozaj kráne čisté, elegantné. Náhľad sa mi rozširuje, ale to nevadí. Som vďačný za každý názor. Času ešte mám, a ak sa mi podarí, tak TOP3, alebo radšej TOP5 by som si vyskúšal aj na zápästí. Ste: :thumbup:

    Mojim favorit by pri tvojich kriteriach bol Tudor 1926. Biely alebo strieborny cifernik na vyber, 36, 39 alebo 41, 100 m WR, koza alebo paradny takmer rolexovy tah. Dalsia pekna a trochu “ina” moznost je Longines Dolce Vita Sector Dial.

    Obive ma zaujali, no neviem prečo, ale viac ma chytili Longines-ky (asi možno aj preto, lebo nedávno kúpené HydroConquestky sú vysoko nad moje očakávania).

    Ak by si Longines Dolce Vita Sector Dial mal poruke pozrel by som si ich v tvojich videách. Tento týždeň som bol pracovne v Budapesti (z domu na kraj mesta hodina dvadsať, a posledných 20km cez mesto za hodinu päťdesiat || || - no chaos, ale riadny, ale to je na inú tému). Zastavil som sa v obchodíku, kde som kupoval HydroConquestky (išiel som okolo, a tých +40 min. ma nazabilo...). Evidenzy, ale žiaľ ani mužské Dolce Vita tam nemali, napriek tomu, že tam majú bohatú ponuku. Vyskúšal by som ich. Dal som si na ruku NOMOS Tangente a Tetra, púopretáčal som ruku, popočúval som predajcu....

    Tvoje videá sa mi páčia preto, lebo ruku natáčaš tak, ako by som to robil aj ja s novými hodinkami. Vidno, že máš skúsenosti ;) . Inak škoda tam toho nepriehľadného zadného krytu. Longines si dá záležať na vzhľad strojčekov... Inak s tou hnedou kožou vyzerajú podľa mňa najlepšie.

    Neplánuješ mužské Dolce Vita ukázať?