Posts by pali333

    Ďakujem za rady :) Tie šrúbky som odšrúboval a teraz ich neviem dostať naspäť :death: . Príspevok som si prečítal až potom. Ručky som oddelil, ciferník vybral, očistil od prachu rodicom a potom som ešte prešiel jemným octovým roztokom so šprtátkom na uši - aby zišli dole jemné škvrny od oleja. Potlač sa nepoškodila takže som vcelku spokojný.

    Ručky som dal naspäť no neviem ako teraz našrubujem naspäť šrúbky aby som pripevnil ciferník k strojčeku (majú strašne tenké zárezy a magnetizujú mi na šrúbovák) a čo ma trápi viac je že som vyšrúboval aj pružiacu šrubku ktorá povoľuje korunku. Teraz mi ale nefunguje náťah no ručky sa pekne otáčajú bez toho aby sa zasekávali keď točím korunkou. Dá sa to nejak opraviť bez toho aby som musel rozobrať strojček (na to si už netrúfnem) ? Vyjadrujem sa trošku amatérsky keďže nepoznám názvy jednotlivých dielov :D môžem nahrať fotky čo konkrétne myslím

    Ďakujem. Ak som dobre pochopil správne sú skladané zpredu od sklíčka ? Ak áno tak ako ho dám dole ? Skúšal som ho vyklopiť nožom no nie je tam žiaden zárez po obvode a akurát škrabem plast keď mi na sklíčko skĺzne nôž. Už som zmierený že tam dám nové no do budúcna by som rád vedel ako ho vyklopiť bez poškodenia.

    Dobrý deň,

    poradil by mi prosím niekto čo mám ešte odšrúbovať aby som uvoľnil strojček ?

    Tie šrúbky čo sú v červenom krúžku som vyšrúboval. Povolil som aj tú ktorá je v zelenom aby som uvoľnil koliesko. Tuším som niekde čítal že to netreba vyšrúbovať úplne tak som ju tam nechal. Tá šrúbka tam pruží takže myslím že pod nou je nejaká pružinka. Chcem vybrať strojček aby som mohol vyčistiť puzdro aj ciferník no nechce mi povoliť a silou to nechcem vyberať. Sú to 15 kamenové primky netreufnem si typnúť kaliber. Dá sa strojček vybrať celý alebo ho treba rozobtrať ?

    Ďakujem za všetky odpovede a komentáre.

    kDKYfy4

    https://ibb.co/kDKYfy4