Posts by Yogi

    Dobrý deň.

    Isto otváram staronové vlákno, no priama cesta je najkratšia. Tí viac „nad vecou“ nech mi prepáčia.

    Na rovinu, hľadám TU ochotného človeka, ktorý mi pomôže zorientovať sa v hodinkách ruskej výroby. Samozrejme, že je za tým aj neochota hodiny guglovať, no je tu hlavne predpoklad, že niekto z Vás mi to vysype v sekunde z rukáva.

    Aj keď mám tri roky staré hodinky Doxa(-10až15s/deň) potom Tissot a Seiko (mech. aut.), dcéra Doxa a manželka Tissot (Doxa je zavedená v rodine už od pradeda), z nostalgie si chcem na Vianoce kúpiť Poljot Šturmanskie, alebo Vostok Komandirskie (hodinky môjho otca bezchybne fungujú desaťročia).

    Vyrába sa ešte Poljot v Rusku? To isté – Vostok. Funguje ešte Prvá moskovská? Volmax vyrába Šturmanskie (resp. kto ich vlastne vyrába)? Hodinky Vostok sú z Viľnusu, či z Tatarstanu? Čo je vlastne originál?

    1. Šturmanskie – aj s kalibrom, komplet - Sdelano v Rossii. (?)

    2. Komandirskie – aj strojček, komplet - Sdelano v Rossii. (?)

    3. Ktorý kaliber sa najviac osvedčil – samozrejme, Sdelano v Rossii. (?)

    Poprosím o odpoveď na tieto tri body, za ktorú Vám budem neskutočne vďačný. Priateľ cestuje z Petrohradu o týždeň a čaká na relevantné informácie. Pripadne, keby som to dovtedy nestihol rozlúsknuť, kde kúpiť mnou požadované hodinky?

    Ďakujem, prajem príjemný deň.

    Vie mi tu niekto poradiť kde kúpim originál Sturmanskie, alebo Komandirskie Vostok ? Vyrobené v Rusku.

    Troma vetami prosím aj o vysvetlenie, kto a kde ich vyrába. Prínosom je pre mňa dobrá rada a skúsenosť, nie guglenie (Vianoce - darček). Ďakujem.

    Nostalgia.