Posts by branik

    Konečne mám trochu voľno a aj by som niečo napísal o spomínaných hodinkách len zisťujem že vôbec neviem čo by som v takej krátkej recenzii mal napísať. V krátkosti snáď len to že som s nimi veľmi spokojný. Za ten čas som ich naprával tri krát. Jeden krát pri posune času a dva razy v rámci korekcie ich chodu. Vždy o cca 1 minútku. Čo je zaujímavé že v lete išli kus dopredu a odkedy sa ochladilo tak trošku do meškania. Ak by Vás niečo zaujímalo položte konkrétne otázky veľmi rád zodpoviem. Mám vo výhľade ešte nejaký pekný regulátor. Budem mať drobné životné jubileum tak si spravím radosť. Pači sa mi regulátor od Steinhartu ale som otvorený konštruktívnej diskusii na danú tému.

    zdravím, tak som sa dnes dostal k hodinkám. Zatiaľ môžem zhodnotiť len prvý dojem. Som veľmi spokojný. Trochu som sa obával veľkosti(mal som zlomenú ruku v zápästí a odvtedy mám za zápästnou kostičkou priehlbinu) ale je to úplne v pohode. Viac napíšem + hodím pár foto po pár dňoch nosenia. Už som si vybral aj niečo na vianoce :)

    Branik

    No mňa najviac štve na prepravných spoločnostiach, aspoň v NR, že doručujú do 15:00, keď je ešte každý v robote. A slovenská pošta - katastrofa. Čučím doma, čakám na zvonček a nič. Až potom nájdem v schránke žltý lístok. Sú tak lenivý, že sa im ťaží zazvoniť. V tomto má branik pravdu. Za službu som si zaplatil, tak ju chcem. Mňa sa v robote nikto nepýta, či sa mi chce.

    pepescom už som si myslel že som jediný s týmto názorom :)

    Toto sa nesmie stávať. A pre takýto prístup ľudí to v tejto spoločnosti tak funguje. Ak to nestíham tak komunikujem. Ale vôbec sa nesmie stať že si niečo naplánuješ oznámiš ľuďom a neprídeš. Kvôli mojim službám si 7 z 10 ľudí musí zobrať dovolenku. Ako by sa asi tvárili keby som neprišiel? Ja nie som nahnevaný na hodinky. Mňa serie tento prístup spoločnosti. Nevieme nič reklamovať a všetko ospravedlníme "to sa stáva" a bude sa stávať len do vtedy kým im to ľudia budú tolerovať. Tie hodinky mi neprídu dhl-kou. Som 2 týždne mimo. A keď sa vrátim nechcem vidieť pred domom dhl. Hocikto iný. Moja žena roky využíva slovenskú poštu. By ste neverili ako sa v poslednej dobe zlepšili. ešte sa jej nestalo aby jej balík(akokoľvek veľký) vyložili z auta na ulici. Vždy jej to vynesú až k dverám domu. Tiež to nebolo u nich zvykom, ale naučili sa. A to moja žena je presne ten typ "to sa stáva". Proste začali byť na nich nároky tak sa zmenil prístup.

    Ja som z LM a neviem kde by som si v kamenej predajni kúpil Steinhardy. Online kupujem veci bežne. Takýto postup som teda ešte nezažil. Osobne mám dobrú skúsenosť s firmou UPS. Oni majú v LM depo. Pracujem od ich depa 500m vzdušnou čiarou a keď sa na balík napíše nechať v depe tak 8:00 som tam a mám balík v ruke. Tento postup využívam často služobne keď potrebujem nejaký materiál ráno. Nechcem trestať Toptime tým že u nich nekúpim tovar len za to že to dali v dobrej viere prepraviť diletantom. Akurát že teraz sa im tovar vráti a budú mi ho za dva týždne musieť poslať znova ale určite nie firmou DHL.

    Ak som správne pochopil, neobvinujes tomtime ale DHL. Ja aj moje okolí má s DHL len dobré skúsenosti, predpokladám že to bolo spôsobené dnes chaotickym skoropiatkom pred školským rokom. Aspoň teda to čo sa dialo v okolí ZA na cestách tak to bola čistá a obrovská katastrofa.

    DHL mi pošle sms že prídu medzi 13-15. Ak mi to nevyhovuje nech zavolám číslo v sms a dohodnem sa. Keďže mám o 12:00 cestovať preč tak volám na to číslo. cca 15 krát v priebehu dňa, nikto neberie telefón. Tak si vravím že teda počkám(poviem úprimne že som sa na balík tešil) a pôjdem neskôr(niečo dobehnem po ceste a nejakú rezervu som mal už pri plánovanom odchode). Do cca 16:30 ani obraz ani zvuk od nikoho z DHL. Poslal som mail a prišla odpoveď v duchu dnes nevydalo tak asi najbližší prac.deň. To si to už môžu nechať keďže teraz budem dva týždne preč. To je čo za firma ktorá uviaže zákazníka na pár hodín v nejakej lokalite(pošle im sms že prídu) a potom nič? Za toto mám ešte aj platiť? Ja som veľmi principiálny človek a náročný na služby druhých(ani mne zákazníci nič neodpustia). Od teraz do svojej smrti budem vždy trvať na doručení akejkoľvek zásielky inou spoločnosťou ako DHL. Ja si hodne dlho pamätám veci a mávam s nimi nejaké asociácie. S týmito hodinkami pri každom pohľade mi zdvihne tlak lebo si spomeniem na DHL.

    Takže balík neprišiel napriek uisteniu že príde. SMS poslali že dnes 13-15:00. Posunul som kvôli nemu odchod mimo SR a oni mi napíšu že asi až najbližší prac.deň. Mohol som byť 5 hodín na ceste. Ja tu teraz 2 týždne nebudem. Som sklamaný, neskutočne. V rukách spoločnosti DHL ktorou to toptime poslal nikdy viac nechcem vidieť žiadnu moju zásielku.

    BJ

    Vo svojej práci používame veľa techniky a drobného náradia. Pravidelne servisujeme (aj preventívne). Zo svojej skúsenosti ak to preberieme na peniaze asi to vychádza 1:1 so servisovaním len keď sa to pokazí(pred tým sme to robili takto). Čo je však nesporná výhoda preventívneho servisu je fakt že na ten servis posielam veci kedy chcem ja a nie keď chce ten stroj. Nekazia sa mi počas práce a tým pádom mi slúžia veľmi účelne. Takto nejako to bude aj s tými hodinkami(ale beriem argument že hodinky nie sú výrobný prostriedok bez ktorého sa nedá fungovať).

    To určite áno, servis mechanických vecí by mala byť samozrejmosť. A z tohoto vyvstane ďalšia moja otázka. Poznáte nejakého overeného hodinára v okolí LM(okruh 100 km) ktorý zvládne servis mechanických hodiniek? riešiť túto otázku mám ešte čas ale vedieť o niekom nie je na zahodenie. Prípadne ako riešte otázku pravidelného servisu? Predajca, hodinár ....

    BJ

    Aj to je cesta. Vyskúšam ako to pôjde s hodinkárskou tematikou. Ale s takýmto prekladom nemám najlepšie skúsenosti. Ak človek nemá aspoň trocha šajnu o danom odbore tak väčšina prekladov odbornejších článkov je v podstate nanič. Mám osobnú skúsenosť napr. zo šachovej literatúry(tu mám však dobrú alternatívu ruštinu, ktorú som schopný prečítať a po preklade pár slov aj pochopiť). Ale vyskúšam ako to googlu pôjde v tejto téme.

    BJ

    Ďakujem za postrehy. Musím si o tých kalibroch čo to naštudovať. Len moja angličtina v podstate neexistuje a slovenských a českých článkov je ako šafránu, resp. google hodí 100 linkov angl.

    BJ

    Pozdravujem,

    Pozeral som si nejaké pilot hodiny a narazil som na tri kusy od rôznych výrobcov v rôznych cen. kategóriách. Vedel by mi niekto zodpovedne vysvetliť rozdiely v tých hodinkách? Nepýtam sa na vizuálnu stránku. Každý máme svoj vkus. Skôr ma zaujíma technická stránka(rozdiely v kalibroch...). Podstata môjho záujmu je skôr v tom kde je tá cena adekvátna technickým parametrom a kde už priplácam za značku, dlhšiu históriu, prestíž atď.

    https://www.stowa.de/Flieger+mit+Logo.htm

    https://www.steinhartwatches.de/de/fliegeruhre…handaufzug.html

    https://www.chronoshop.cz/archimede-pilo…de-pilot-42h-hw

    PS: Pri prezeraní tých hodiniek som narazil na tieto zvláštne, ale veľmi ma zaujali povedal by som že mi až učarovali

    https://www.steinhartwatches.de/de/marine-uhre…teur-white.html

    rovnako pekné sú aj v tmavom prevedení a pri voľbe by som ich asi musel vidieť na živo.

    Ďakujem

    BJ

    steinhart na stavbu? iba v tom prípadne ak si stavby vedúci a nič nerobis ak máš čakan v ruke tak kúp G shock tie tak lahko neznicis

    :]

    Že som stavbyvedúci som písal. Fyzicky s čakanom alebo kladivom nepracujem. Je to skôr papierová robota ale spojená s pobytom na stavbe a organizovaním práce na nej. Ja som mal kopu kvarciek ale stále mám niekde v sebe moje prvé primky z detstva. Krásne tikanie, sekundovka si to valila po obvode. Mal som ich donedávna ale syn keď bol maličký tak mi ich obúchal o dlažbu. Pamätám si že som to strašne rád pozoroval. Potom neskôr som mal ešte jedny mechanické tissoty ale na vojne dostali nohy. Takže si idem teraz spraviť radosť a tú chcem mať aj v tej blbej robote :-).

    Ježiš, ale to nm nemusíš vyklábosiť hneď! Nechaj si aj nejaké drobné tajomstvo, ponapínaj nás, my to tu máme celkom radi. Okrem toho, Tvoje dojmy z nosenia nových hodiniek sú tu dôležité. :) No keďže si sa už prezradil, tak ten Ocean Ti 500 je podľa mňa výborná voľba. Za svoje prachy dostaneš viac ako adekvátnu náhradu, strojček je vynikajúci, niet čo dodať. Už aby tu boli, aby si si ich užil ešte v závere leta. Čo sa týka tých zvyšných dvoch, je to vec vkusu, Ja napr. preferujem kontrast ručičiek oproti ciferníku - svetlé na tmavom a naopak. Ocean 500 - áno.:amen:

    dojmy napíšem až budú chvílku v používaní. Tie zvyšné dve som hodil len tak na ujasnenie vkusu. páči sa mi viacej hodiniek ale pozerám aj trochu na cenu. moja ochota minuť na jedny hodinky je tak do 800 € +- dáke drobné.

    Po slovensky je to -prašti sem fotku kúpených hodiniek aj s drobným pokecom, ako si s nimi spokojný. :] Dúfam, že budeš. Ak ti je dlhá chvíľa, skús, ako ti už poradil kolega predo mnou, brnknúť na tel. č. uvedené v tiráži webu. Pán Kožár, majiteľ, je veľmi kultivovaný pán. A moja osobná skúsenosť? Je tá najlepšia.:super:

    Vidíš tomuto rozumiem. Ja sa s tou angličtinou veľmi nekamarátim.

    Ale asi ťa zaujímajú hodinky čo som si vybral. Vyberal som niečo do roboty na také bežné nosenie. Pracujem ako stavbyvedúci takže som vonku za každého počasia a aj v prašnejšom prostredí. Vybral som si toto http://www.toptime.sk/hodinky/steinh…tanium-500.html. A pozerám niečo na oficiálnejšie akcie. to bude potom na vianoce. Mám rad taký jednoduchý až strohý štýl. nepotrebujem chronografy ani podobné komplikácie. čas a dátum mi stačí.

    pačia sa mi napr.

    https://www.chronoshop.cz/junghans-form-…rm-a-027-473100 - až na ten remienok

    https://www.lacnejsiehodinky.sk/znacka/hamilto…field-auto-40mm

    Skusenosti tu máme viacerí a dovolím si tvrdiť že len tej najlepšie. Neboj, dodržia, a ak aj nie, určite Ťa budú informovať.

    Možno je len majiteľ mimo, ale určite sa ozve ??

    OK ďakujem. Budem čakať. Keď som dva mesiace vyberal hodinky(dúfam že som vybral dobre) tak dva týždne počkám.