Posts by maros

    Mna sa nepytaj, vlakno zalozil obchodnik-o3. Debatu o zivotnych hodnotach sem mozme presunut ak teda admin suhlasi.

    Ja mam deticky 4, vsetky s jednou zenou, najstarsi este nema desat, malicka ma 7 mesiacov. Misko, najstarsi, bol v celkovej anesteze uz 6x. Z roznych dovodov, nastastie je teraz v poriadku. Na operacii mocovych ciest bol aj Jurko vo veku 3,5 (pred rokom), tiez dopadlo dobre. Otca co mi umieral na rakovinu sme doopatrovali doma. Infuzie, denne navstevy sestricky s morfiovymi injekciami, prebalovanie, krmenie ci umyvanie boli to najmensie trapenie, najhorsie je ked vidis trpiet blizkeho a nevies mu pomoct. Posledny mesiac bol kvoli napadnutej peceni totalne zlty so zaverecnou hmotnostou asi 30kg. Taky zazitok Ti uberie 10r zivota a tuto skusenost mam za sebou a mozem Ti povedat ze to vo mne doznieva aj po roku a pol este. Viem preco ostatni nechavaju svojich blizkych v podobnej situacii v ustavoch, presne z tych dovodov co som opisal vyssie. Vzdy sa da povedat ze mam kopu deti, firmu a rozne ine nestihacky preco sa to neda...

    Navodil som Ti atmosferu vyyznavaca konzumneho zivotneho stylu ? Ale to je len Tvoja interpretacia na zaklade prispevkov v jednotlivych vlaknach. Tu na portali pisem o hodinkach a v tomto vlakne aj o aute. Pohladam vlakno "vase deticky" a tiez tam postnem fotku, na ne som hrdy samozrejme najviac, len som mal pocit ze tu sa rozobera ina tema.

    ked sme pri tych firemnych, mal som ich dlhe roky, ale omrzelo ma to, mam teraz svoje vlastne a firma mi preplaca mileage a naftu, uz cca 6ty rok takto a velmi mi to vyhovuje. Rad jazdim vo vlastnom podla vlastneho vyberu. Vo firme je teraz standard medak C-ecko ale total vykuchane, no nechajte si ho. Od leta 2016 mam novy Ford S-Max, 2L, 210koni, diesel biturbo, sport packet a da sa povedat s full vybavou, som mega spokojny.

    tie Sinn, velmi zaujimave, musim sa priznat ze tuto znacku vobec nepoznam, len evidujem ze je a ze patri medzi "ok" znacky, ale tato cenovka ma naozaj prekvapila, dost huste.

    Zajtra si vyberam nejake Lum-Tec-y, live od obchodnika. Tesim sa na to, poziadal som ho aby doniesol do Ba vsetky z V-eckovej rady, tie ma zaujali najviac. Zajtra uz foto s novym kuskom ;)

    tiez som si myslel ze ich mas aj preto ze ten datum nemaju, v istom zmysle to totiz povazujem za vyhodu, strojcek si ide svoj jednoduchy cyklus stale dokola a netreba riesit prestup pri 31-om v mesiaci apod. Chcel by som mat jedny hand-wound, cize manualne natahovacie, co by vydrzali aspon 7-8dni a boli by bez datumu a dna v tyzdni. Len cifernik a tri rucky. Zaujimave je ze tu orezanu 5 a 7 som si ani nevsimol, len teraz ked to hannes spomenul vo svojom prispevku, ked sa teda este raz pozriem na tie hodiny tak si myslim ze tak ako to je je to OK, no a mat hodiny s Unitasom je fajn vec, predsa len si nieco vyzaduje (narabanie s ohladom na magnetizmus apod) a je paradny na pohlad cez sklicko a celkovo ako sucast zbierky mat 1 unitas je tiez fajn. Paci sa mi ze to beries tak poctivo ze ich chces odnosit a zrealnujes pocet tych kuskov. Ja mam tiez par kuskov doma co 'susim' v krabicke a nie a nie ich dat na ruku, len obcas ked sa donutim, napriek tomu ich prec dat nechcem.

    Ked sme pri tych sportovych tak to su u mna tiez analog hodiny, napr. tie field watch quartzove co mam, to povazujem za outdoor a dovolenkove hodiny, i ked nie su v pancieri zabalene ako nejake G-Shocky ;) Potom mam uz len plastove suunto potapacsky pocitac, kde je samozrejme aj rezim hodiniek, ale to sem nejak neratam, su to ciste plastove digitalky urcene najma na potapanie. Na dovolenke tiez spravia sluzbu a su prakticke na nosenie, ale uz to nie je pocit 'hodiniek'.

    U mna momentalne takto. Pocitam vsak s redukciou stavu. Toto neunosim - je toho na mna vela.

    dost podobny styl mas na vsetkych, co povazujem za zaujimavy fakt. Taktiez 3 z 5 maju sekundovku dole na sestke, zrejme sa Ti tento prvok paci. Ten styl by som celkovo nazval elegantny a mozno aj trosku tradicionalisticky. Paci sa mi ze tam nemas ziadne sialene "muscle" hodiny typu Invicta apod. Ja sa dost tazko lucim s hodinami, takze sa snazim aspon/minimalne mesiac v roku nosit kazde jedny co mam. Najviac sa mi paci pribeh Primiek, az neuveritelne. Pacia sa mi aj tie Junkersy (vlani som kupil Junkers Süd Amerika Expedition ako dar). Ak by som si mal z Tvojich vybrat nieco na ruku, tak asi tie cierne Steiny najskor.

    vyberam lum-tecy z Veckovej rady. Rozhodujem sa medzi modelmi V1, V7 aV4. V1 Red je pekna ale tie cervene prvky mi na nej trochu prekazaju. Tiez jevto rozhodnutie medzi Miyotou a ETOu.

    V1 s etou 2824

    v1 red so zdobenou etou 2824

    v4 s etou 2824


    v7 s miyotou automatom


    ktore by ste vybrali vy ?

    tiez som mal vyhliadnute fieldy od hamiltona a tesil som sa, ze konecne budu aj nejake usa hodinky, ked som ale zistil ze to je uz swiss made, tak ma to nejak preslo. vybral som si Mackinaw Field watch quartzky od Filson (vyraba Shinola Detroit). Hamilton sa mi zapacil po filme Interstellar, a najviac tie khaki field, ale uz je to za mnou ;)

    myslim si, ze sa trosku zbytocne niektori urazate. povedal som len svoj nazor na to, ze hodinky, ktorym sa hovori "oblekovky", vyzneju na fotke lepsie v kombinacii s oblecenim. pri hodinkach ktore nie su oblekovky, to je samozrejme jedno. myslim, ze som nepovedal nic co by ste doteraz sami nevedeli, ta vlnna emocii ma preto prekvapila. Mrzi ma, ak som sa niekoho dotkol, nemal som to v umysle.