Posts by anderson

    pepescom, neviem či 100x horšie, zažil som tú dobu , bol som ešte 2 roky na povinnej vojenskej službe , isto si teda vieš zrátať že nemám 30 ani 40 rokov.

    Demokracia je úžasná vec, možnosť volby, volný pracovný trh, cestovanie, rozhľad, porovnanie....Nerád spomínam na tie časy spred 89. Toto tým komunistom nikdy nezabudnem. Najhoršie na tom je že tí samí ľudia tam sedia dodnes pod značkou inej strany , viď birmovaný, pri pohlade na Richtera mám obsah žalúdka v krku.... Najlepšie roky v prdeli, ďakujem, neprosím. Niekomu stačilo mať stálu, istú prácu za + - rovnaký peniaz, za ktorý si si nemal čo kúpiť, pod paplonom potajme počúvať slobodnú europu či hlas ameriky , raz za život dovolenka v Juhoslavii s vrecom zemiakov v kufri lebo boh vie čo to tam stoji , nedelny rezeň z kare ktore mi sused výmenou za opravu auta , či dosky na stavbu pod pultom zohnal, decko po známosti na gympli, vymývanie mozgov marxistickým učením, prehnitý západ , kapitalizmus ako zlo, komunizmus ako najvyššie štádium socializmu, ble, je mi z toho zle. Bol som vždy tak trochu inde , pred vojnou som pracoval v jednej dosť veľkej fabrike a dovolil som sa spýtať na závodnom výbore ROH či je toto dobrovolná organizácia. Samozrejme znela odpoved. Tak ja teda vystúpim, povedal som nahlas a bolo peklo. Ale to je na inú tému. Nikdy nezabudnem ako som na Mikuláša 6.12.89 s otvorenou pusou behal po Viedni , ak sa po smrti premieta nebožtíkovi film z jeho života bude to tam .

    Súhlasím že toto čo je teraz na SK je celé zle, ale je možnosť volby. Prinajmenšom takej ako som si vybral ja. Nikdy nieje neskoro, jediné čo naozaj banujem a mohol som reálne ovplyvniť je že som tento ktrok neučinil už pred XY rokmi. Naivne som totiž veril že sa na tom Slovensku niečo zmení a trochu sa tým vyspelým demokratickým krajinám priblížime. Opak je pravdou, cúvame.

    Nakoniec , ja nežijem na SK, ani sa tam nemienim vrátiť takže by ma to nemalo ani zaujímať. Ale dobrá správa, bohužiaľ poriedko je tých dobrých , poteší vždy. Neodišiel som z ekonomických dôvodov, výhodnejšie by bolo pre mňa makať vonku a bývať na SK posledné voľby ma utvrdili že nechcem byť súčasťou tohto systému a bolo rozhodnuté. V tomto mám u ženy obrovskú podporu, u nás sa politika viac či menej omiela dodnes denne

    Pravdou je že slovaci ( česť výnimkám ) sa nezaujímajú o verejné dianie, ešte mi žijú rodičia , ked ich navštívim obyčajne to končí výmenou názorov o politike , otec má už cez 70 a nemôžem už tak ako by som chcel , bojím sa že by to neprežil. Ficovolič jak vyšitý, vie že ma tým nesere ked povie zlatí komunisti, odchádzam a vrátim sa zase o pol roka , ja mu už nemôžem pomôcť. Možno nieje na mieste veta ktorú opakujem už roky rokúce ,že musia ešte dve generácie vymrieť, nikoho sa tým nechcem dotknúť ale ked vidím aká generácia prichádza po nás je mi zase smutno ( teraz mám na mysli kotleby ) . Najväčším rizikom pre Slovensko sú jeho občania. Nenapadá ma v tejto súvislosti nič výstižnejšie

    Aby u nás prestali mať úspech fašisti a podobná háveď, k tomu vedie jediná cesta. Treba zmeniť občanov.
    Nie vymeniť, ale zmeniť. Ako? V prvom rade ich treba vzdelať. A naučiť kriticky uvažovať. Od detstva.
    Že sa vďaka úrovni nášho školstva taká možnosť ani len nečrtá?
    Bohužiaľ...

    Príčina je nespochybniteľná súhlasím. Problém vidím v alternatíve. Čo tam máme? opozícia je v stave zúfalstva , začarovaný kruh. Toto bude ešte na dlho.

    Kotleba neni riešenie , kampaň do ďalších volieb by nebola žiadna ak by sa zmenil zákon . Jasne stanovené hranice na vznik pol. strany . Tu treba zapracovať.

    Neskúsiť zrušiť Kotleby, lebo že sa môžu vrátiť silnejšie, je ako neskúsiť liečiť rakovinu, lebo môžu vzniknúť metastázy.

    Spoločnosť nemôže trpieť na svojom tele bujnejúci nádor, ktorý sa usiluje o jej zničenie.

    Preto je návrh generálneho prokurátora na zrušenie Kotlebovej strany jednoznačne správnym krokom.

    Môžeme diskutovať o odstránení príčin vzniku nádoru aj o možných dôsledkoch daného postupu. Ale v tomto štádiu malígneho bujnenia je už chirurgický zákrok nevyhnutný.

    Toto nemám z vlastnej hlavy , napísal Mikuláš Sliacky, človek s ktorého názormy sa vo veľkej miere stotožňujem

    Generálny prokurátor Jaromír Čižnár podal v stredu (24.5.) na Najvyšší súd SR návrh na rozpustenie politickej strany Mariana Kotlebu ĽSNS. Generálna prokuratúra týmto uzavrela prešetrovanie vo veci vyše 170 evidovaných podaní s požiadavkou podať Najvyššiemu súdu návrh na rozpustenie tejto politickej strany.

    Tak toto ma potešilo:thumbup:

    Diky za info, ja som bohužiaľ až moc skôr narodený, tieto kapely ma sprevádzajú od detstva.

    Queen - tak to bol asi top koncert čo som mal možnosť vidieť, Budapest cca 25-27 rokov dozadu, samozrejme s Mercurym , šialené, zážitok na celý život. Priznávam že zrovna Queen nepatrí do mojej top 10 ale ten koncert , neopísatelný.

    Podobne ako ty na Straits bez Knopflera aj ja som bol skeptický pred koncertom Yes bez Andersona. Ako dobre - ten pajko to uspieval, neberiem, ale tá postava Jona mi tam chýbala. Zahrali taktiež skvele starý páni ako za mlada , žiadny prešľap, ale bez Jona, neviem. Pravdepodobne by som už nešiel, sklamanie to nie , neviem to opísať. Mal som možnosť vidieť XY koncertov , ešte za ťažkej totality vlakom do Pešti , vtedy som to žral , pár splnených snov je, ale ten naj ešte nie. Pink Floyd, aspon raz a môžem umrieť . Aj ked v pôvodnej zostave nemožné, tak aspon nejaký ten Watersov či Gilmourov solo projekt

    obchodnik-o3 , daj nejaké info , Dire Straits patrí do môjho zoznamu, live som teda ešte nevidel. V BA, NTC som bol naposledy to už bude hadam 3 roky na Yes, bohužiaľ už bez Andersona, basu hral ešte Squire, dnes nebohý. napíš aspon pár riadkov k tomu Straits, dobrých koncertov už veľa nebýva

    to posol33

    isto si pozrel aj nejaké iné videá , dávam do pozornosti -

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Mustang je už iná liga, na pobavenie , víkendovka na parádu. Ako druhé auto super. Priame porovnanie s M.

    Kiež by som si takéto potešenie mohol dovoliť.

    Ecoboost:nono:

    Držím palec nech sa podarí

    Neberiem ti názor a štatistiky, je to docela možné zabudol som totiž na radu 1 tam je 6 valec skor výnimka, ten prepadák 2 tourer, tam ani neviem čo montuju to auto ma nezaujíma iba preto že je to predohrab a to už nema s bmw nič spoločné a rad 3 tam je to isto v prospech 4 valca , mna zaujímajú skôr 5er . Pozri takto polopate, Nebudem si kupovať auto podla štatistík, to je choré. To by sme sa tu všetci vozili na Golfoch a Toyotach. Možno je štatisticky najviac pekných žien blond ale ja takú nemám. Štatisticky bolo pred volbami jasné že vyhrá smer, no ja som ich nevolil. Štatisticky je aj SK ekonomický tiger Europy, myslím okolo 9% nezamestnaných, skutočnosť je trochu iná Toľko k štatistikam

    K výkonu, áno aj 4 valce majú cez 200PS to neberiem , s jedným či dvomi turbami ako v prípade toho Volva. Ja som za atmosféru bez turbíny, mne ten motor sedí a basta. Ako som bol spomínal vyššie ten motor je návykový, úžasný zvuk, ja nepotrebujem rádio. Každý máme svoje.

    Interiér - mne vyhovuje BMW je jednoduchý , žiadna ciganska kolotočarina . Kolega má jednu nemenovanú značku nie príliš lacného auta ( zámerne neuvediem značku aby som niekoho neurazil ), 2014 a ten interier je pre mna hrúza , lacný plast, monitor , navigácia, katastrofalne komplikovane menu, nepodarena činska kopia tamagoči. Nové je cenou porovnatelné s BMW 5er. Čo absolutne vylučujem u mňa doma sú francúzske auta. Pred xy rokmi som jedno mal a ďakujem, neprosím, ani zadarmo. A korejca, to si moja segra v rámci celoslovenského oblbu tzv.šrotovné kúpila Kiu Sportage ja sa v korejcoch moc nevyznam, ale tuším II. vycalovala skoro 27 litrov a čo tá mala patalii s tým autom to som nezažil.

    Netvrdím že BMW je top a naj, nemal som totižto Mercedes, ani nikomu túto značku nechcem nanútiť, iba som uviedol že ti dajú na výber, čo je +

    To sa teda nebudem hádať keď si v tom doma, kľúčové trhy ako si to pomenoval je pravdepodobne aj Nemecko. V Bavorsku som min. týždeň do mesiaca , som veľký fanúšik BMW už roky rokúce a ubezpečujem ťa že 6 valcových bavorov , myslím tým nových do povedzme 3-4 roky je minimálne polovica zo všetkých ktoré mám možnosť vidieť. Ak máš na mysli kľúčový trh čínu či iné vzdialené miesto tejto planety to je pre mna bezpredmetné, žijem chvala bohu v Europe. Takže štatistiky ja nepozerám pozerám reálne okolo seba.

    T<ým nechcem nijako dotknúť spomínaného Volva, je to bezpochyby skvelé auto a isto by som ho privítal doma v garáži , ibaže ak ho chceš reálne kúpiť nemáš na výber motorizácie, čo je za mňa obrovské -. Netvrdím že ten motor je zlý, no u Bavorskej konkurencie máš na výber. Ak sa uspokojíš so 4 valcom máš ho mať, chceš 6 je tvoj. U mňa je motor v aute jeden z rozhodujúcich faktorov prečo práve toto auto, či sú sedačky prešívané čiernou alebo oranžovou mi je šuma fuk. Ja chcem v aute kúrenie, klímu a motor. Už sa u nás doma ako aj v rodine vystriedalo tých áut požehnane a za mňa radový 6 valec je top.

    Ber to ako iba môj subjektívny názor, nechcem tým prilievať olej do ohňa . Mier:amen:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    18:20 , ja by som tomu vyčítal že tu neni 6-valec. To mizivé percento nieje až tak mizivé ako by si myslel, velice mizivé % majiteľov 6 a viac valcov prejde na 4 nech boh chraň na 3 hrnce, to je skor vylúčené

    V našich končinách málo známa vec , Joanna Connor - neskutočná táto osoba. Malá ukážka

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Tie nové Volva sú nádherné, dizajn za 1 bez pochyby. Mne sa hrozne páči V90, pozeral som nejaký test , vychválené do nebies, použité veľmi kvalitné materiály, interiér nádhera ,jedným slovom luxusné auto. Jediné mínus v tom teste ( a to sa pripájam ) je absencia 6-valca . Tomu autu by pristal, škoda . Tie ceny sú aké sú , s tým nenarobíme nič, za dvacku je tá krpatá papierová Vitara, či Duster ( ten tuším ešte za menej ) Tentokrát súhlasím že to Volvo je najkrajšie SUV

    to Spartan

    OS u Apple produktoch či už Iphone IOS oproti Android či Mac momentálne Siera vs.Win 7/10 je určite lepší, v tom sa nezhodneme. . Rýchly a stabilný.

    Foto neviem posúdiť nefotím s mobilom, keď tak velice výnimočne. Viem že OT ale nedalo mi. Presne ako som predpokladal sa to tu zvrhne

    E vozitka , tiež sa pohrávame doma s touto myšlienkou. Žena dochádza 15km do práce a zbytok jazdí mesto. Zamilovala sa do i3 . Zpočiatku som tomu nevedel prísť na chuť no čím ďalej tým viac sa mi páči. Kúsok máme showroom BMW a pokukávam po tom veru. Nesedel som v tom, takže nemôžem hodnotiť ale pár videorecenzií a testov ma láme . Nieje to otázka tohto a pravdepodobne ani budúceho roka ale...., :super:

    nemôžem si pomôcť , tie 3 - valce to je děs. Ja som za 6 Zylinder, mal som ho v predchádzajúcom dieslovom, mám ho teraz v benzíne a budem ho mať znova či už v takom či onakom. Je to silno návykové. Nechcem tým nikoho uraziť ani vyvolať žabomyšie spory. To sú večné spory napr. ako Apple a zbytok sveta. 100 ľudí 100 chutí. Argumenty typu sused povedal, či frajer od sestry videl sú bezpredmetné. Môže porovnať iba ten čo skúsil jedno aj druhé osobne a dlhodobo. Takže ešte raz za mňa 6 hrncov