Posts by mmko

    hannes

    Vďaka za reakciu :) Tak si myslím že nejaký ten zákazník sa vždy nájde, ľudí je dosť. Možno by sa časom zo značky nový HIT... človek nikdy nevie a preto to chcem skúsiť :)

    Výberom značiek som sa snažil robiť kompromisy cena/zostava a z každého súdka niečo preto je tam aj divočina aj klasika aj vintage a tak.

    A čo sa týka servisu, no tak aby nevznikali zbytočné náklady na preravu (všetko je však o dohode, nevylučujem servis u výrobcu) tak som uvažoval, že by som sa dohodol s nejakým hodinárom u nás v meste čo by mi to robil, samozrejme pokiaľ by boli v záruke tie hodinky išlo by to na moje náklady :)

    hannes

    Ďakujem za reakciu :)

    áno to všetko viem, to všetko mám v hlave, nad tým všetkým som uvažoval, mám s tým neustále kolotoč aj preto som založil toto vlákno. Esqueleta som kontaktoval, bez toho by som si nedovolil založiť vlákno.

    Ako som spomínal práve riešim tých dodávateľov a snažím sa hľadať kompromisy aby som toho nemal veľa na sklade a vôbec aby som v tom nemal na začiatku 10 000ce.

    Pozdáva sa mi tvoja myšlienka mať dve silnejšie značky doplnené o Microbrand.

    Zdravím páni, :)

    ako už samotná hlavička napovedá, mám ideu resp. plán založiť e-shop s hodinkami. :) Všetko je ešte len v začiatkoch a ako pri každom podnikaní aj v tom prípade je potrebný prieskum alebo diskusia medzi ľuďmi, ktorý sa v danej oblasti pohybujú.

    Aká je moja predstava?

    -uvažujem nad dvoma rôznymi variantami

    1. Ponúkať napr. 5 - 6 rôznych MicroBrand hodiniek.

    Výhody? :)

    *Možnosť priniesť na trh niečo nové, možnosť podporiť nové, mladé značky, možnosť byť jedinečný. Možnosť venovať sa len vybraným značkám a nezapodievať sa ostatnými.

    Nevýhody? :/

    *Neskoršie predaje, nedôvera v značky atď.

    2. Ponúkať bežne dostupné hodinky (t. j . Casio, Seiko, Lorus...) a k tomu 5 Microbrand-ov

    Výhody? :)

    Možno skoršie dosiahnutie nejakých predajov nakoľko tam budú bežne dostupné značky.

    Nevýhody? :/

    Microbrandy budú medzi bežne dostupnými hodinkami mierne dehonestované a v nevýhode.
    E-shop môže zapadnúť medzi zbytok eshopov s rovnakým tovarom a bude sa odlišovať minimálne.

    Ja preferujem možnosť prvú, mám živú predstavu ako nato, nepočítam zo ziskom od prvého dňa, chcem to viesť popri zamestnaní takže na to budem mať dostatok času a možností.

    Zvyšné veci čo sa týka proma, reklamácii, fotiek atď. o tom mám tiež predstavu ale momentálne ma trápi vec spomínaná vyššie resp. ma trápi vhodný dodávateľ.

    _______________________________________________________________________________________

    Hodinkomaniaci preto mám pár otázok... :)

    1. Vo všeobecnosti či si myslíte, že sa oplatí do niečoho takého púšťať? (ja v to verím a túto otázku dávam len čisto z informačného hľadiska)

    2. Ktorú možnosť by ste preferovali a prečo?

    3. Koľko značiek by ste požadovali

    4. Rôzne nápady, návrhy, dohodenie značiek/výrobcov/dodávateľov...

    Microbrandy, ktoré mám prisľúbené a sme predbežne dohodnutí: :)

    1. Von Doren

    2. AquaTico watch

    3. NO- WATCH

    4. ?Nezumi Studios?

    5. ?Havaan Tuvali?

    Za všetky postrehy, názory, kritiku, príspevok, emotikon budem vďačný veľmi mi to pomôže, podporí ma to a možno mi aj niečo nové napadne, :) takže som vopred vďačný :)

    //Ak som na niečo z mojej strany zabudol budem priebežne doplnať

    Samozrejme je to každého osobná vec, ale ak ti môžem poradiť v tomto prípade čo sa týka cla sa nemáš čoho obávať. Tiež som sa toho obával ale v poslednom čase to zažívam pomerne často tak to nepovažujem už za problém.

    Pri cene 50 USD čo je možno nejakých 45 € ťa vyjde clo na necelých 10 € + správcovský poplatok 4 €.

    Postup je následovný:

    1. Zásielku ti zadrží colnica

    2. Hneď na druhý pracovný deň ti poštárka donesie list z colnice. V mojom prípade ak viem, že budem doma tak si ho dám na adresu domov ak budem v práci tak si ho dám do práce.

    V oboch prípadoch poštárka doručuje pred obedom.

    3. To znamená, že ešte v ten deň pošlem spätne email s potrebnými náležitosťami a súhlasom.

    4. Ak to stihneš v ten deň tuším do 14:00 tak ti zásielku doručia opäť na druhý deň, kde poštárke vyplatíš sumu a je to vybavené.

    Takže tento proces sa najrýchlejšie dá vybaviť za 1 deň, pokiaľ nestihneš termíny tak max. 3 dni. Nevidím na tom nič komplikované :)

    Uz dlho rozmyslam ze skusim rozobrat, zlozit a mozno upravit najake lacne vostoky... SKX by som asi zatial mojim gramblavym rukam nedaval. Asi si ma inspiroval :)

    Chcem sa spytat odkial mas naradie a ci si s nim spokojny?

    Ja som tam zabudol dodať že medzi tým ako mi prišlo sklíčko som trénoval na hodinkách z Aliexpresu resp. z bazošu za symbolickú sumu pretože neboli funkčné.

    Vyskúšal som si na nich všetko čo som potreboval :) :)

    Náradie je spomenuté vyššie v návode hneď v úvode. Náradie ma stálo cca 19 € a povedal by som, že cena zodpovedá kvalite. Ale mne to stačí. Jedna výmena sklíčka teraz a v budúcnosti možno výmena baterky v mojich quartz-kach alebo pomoc niekomu zo známych.

    Som rád, že som inšpiroval. Mňa zas inšpiroval mysiak a som rád, že si takto môžeme odovzdať skúsenosti. :)

    Vďaka za radu :) budem to riešiť asi až pri predaji ale to zatiaľ neplánujem :D aj to ak by to vyžadoval kupec... Ozaj to nie je vôbec vidieť pretože je to puknuté z vrchu kde to lícuje zo sklíčkom a ešte to pekne prekrýva luneta.

    Využijem toto vlákno aby som nezakladal nové... :) Tak po konzultáciách s mysiak - om za ktoré som nesmierne vďačný som sa pustil do obstarania náradia a následne sklíčka. Pôvodne som si chcel nechať výmenu na nejaký dlhý nudný zimný večer, ale nakoniec som ju uskutočnil v deň keď mi prišlo sklíčko :D

    Rozhodol som sa spísať resp. doplniť návod podľa ktorého som postupoval, doplniť svoje postrehy a podobne :)

    Takže popis plánu:

    1. Konzultácie s mysiak -om

    2. Obstaranie náradia u predajcu za priaznivú cenu http://ix.sk/imKun

    3. Obstaranie samotného sklíčka z http://crystaltimes.net/

    4. Počas čakania som si viackrát pozrel toto video podľa, ktorého som postupoval

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Prejdime k samotnému postupu:

    0.0 Pripravíme si stôl, určite bodne nejaká podložka, pripravíme nástroje aby sme nemuseli odbiehať, spravíme si pohodlie. Aby nám nepraskli nervy :D dáme si dobrú kávičku alebo jeden pohárik pre lepšiu koncentráciu.

    1. Prvý krok, ktorý som samozrejme vynechal je demontáž lunety. Ja som ju síce demontoval až keď som mal prázdne púzdro ale lepšie je ak ju demontujete asi hneď. Demontáž bola pomerne jednoduchá a demontujeme ju jednoducho podpáčením.

    K prvému kroku patrí samozrejme aj demontáž remienka.


    2. Krok č. 2 pozostáva z demontáže zadného veka. S nástrojom k tomu určeným to je hračka... Tu snáď nie je čo pokaziť.

    3. V tretom kroku prichádza na rad "citlivá robota". JE NUTNÉ ABY SME POZORNE DBALI na každý jeden krok, ktorý urobíme resp. chceme urobiť, pretože strojček už NIE JE CHRÁNENÝ VEKOM!

    Vo videu je dobre vidieť čo je potrebné zadržať pre hladké vytiahnutie korunky. // Tu upozorním na jeden detail. Korunka je samozrejme odšróbovaná a je v základnej pozícii. Nie vytiahnutá//



    4. Krok č. 4 vybratie strojčeka. Vo videu to ide pomerne jednoducho no v skutočnosti to také jednoduché nie je :D Priznám sa upadal som do zúfalstva nakoľko som nechcel trieskať po sklíčku aby vypadol. Po chvíľkovej špekulácii som ho opatrne podpáčil a sám vypadol.

    Následne som ho uzavrel do krabičky (ako vo videu) aby naň nesadal prach a nečistoty a aby bolo všetko chránené.

    5. Nasleduje pomerne jednoduchý krok.. Je treba zvoliť si správny nadstavec a vložiť hodinky do lisu zvládne každý svojou logikou... Najlepšie sa učí na chybách cudzích tak musím upozorniť na moju chybu :D SKLÍČKO IŠLO VON SAMOZREJME ŤAŽKO. ZAKRYL SOM HO HANDRIČKOU, ABY SOM NEPOŠKODIL NIEKTORÚ ČASŤ HODINIEK. SAMOZREJME SOM NIČ NEVIDEL, LIS ŠIEL MIERNE BOKOM A POŠKODIL SOM VNÚTORNÝ PRSTENEC SO STUPNICOU (resp. indexami). Škoda nie je našťastie veľká a po miernej úprave a znovu osadení to nie je vidieť :)

    6. V kroku 6 opatrne vyberieme nový kryštál z obalu, odporúčam mať rukavice, aby na ňom neostali odtlačky. V balíčku mi prišli aj " dva palce" ale volil som klasické rukavice z autolekárničky.

    Vezmeme indexový prsteň a vložíme do púzdra. Nakoľko je tam stupnica je dobré nejako si poznačiť aby bola rovno. Ja som si fixou spravil pod lunetou maličkú bodku na štvrťhodinových intervaloch. (15 - 30 - 45 - 60).

    Kryštál opatrne položíme na púzdro hodiniek a zrovnáme ho aby nebol na krivo. Mierne ho môžeme zatlačiť prstami aby sa nepohyboval. Opäť nájdeme vhodné násady na lis a začíname lisovať. Lisu sa báť netreba, zručnejšie typy ľudí budú hneď vedieť kam zatlačiť poprípade ako silno. Treba dbať akurát na to , aby sklíčko nebolo na krivo a aby sme nepoškodili nejaké tesnenie.

    7. Ja som v kroku siedmom volil test WR ako vo videu. Samozrejme je to amatérsky test, s hodinkami sa už neplánujem potápať ale je dobré vedieť ak vydržia bežné podmienky.

    Utiahol som zadné veko, nasadil koruknku a šup s nimi na hodinu do krabičky s vodou. Ak nepustia vzduch a ak nie je vnútro mokré, "testom" WR prešli úspešne :) :) V mojom prípade tomu bolo tak.

    8. Púzdro z vody von, osušíme, opäť rozoberieme a ideme späť osadiť strojček. Strojček vyberieme z krabičky, položíme na stôl a následne naň položíme púzdro. V tomto prípade sadne všetko pekne rovno, tu nie je čo pokaziť a ak áno tak vám nesadne korunka. Miesto na korunku považujte za oporný bod. Tento krok je dobre znázornený vo videu :)

    Rovnakým postupom ako sme korunku vytiahli ju aj osadíme späť, takže sa vrátime ku kroku č. 3 aby sme si pripomenuli ako korunku demontovať. :)

    9. Nasledujú finálne práce t. j. zatvorenie hodiniek a osadenie lunety. :) Pri osadzovaní veka DÁVAME VEĽKÝ POZOR NA TESNENIE!!! AK HO PRIŠKRTÍME STRÁCAME VODEODOLNOSŤ.

    Osadenie lunety je jednoduché, spočiatku nebude poslcúchať, je potrebné použiť hrubú silu a keď začujeme prvé "cvaknutie" potrebujeme zacvaknúť ešte miesto oproti čo pôjde jednoducho :)

    Výmeny som sa bál ale nakoniec som si povedal, že nemôže to byť až také ťažké a že hodinky neboli až také drahé, aby bolo čo pokaziť a nariekať. Samozrejme pokazil som ten prstenec s indexmi :/ ale nič sa nedeje, nič nie je vidieť a som aspoň hrdý na svoju dobre odvedenú prácu. :)

    Odporúčam každému, kto je trošku manuálne zručný a vezme takúto činnosť ako odreagovanie resp. chvíľkové vypadnutie z reality. :) Bol to relax :) celé to trvalo s upratovaním a s prípravou cca 2 hodinky.

    Ako tiež som sa do toho sám púšťať nechcel... ale založil som vlákno tam som dostal kontakt na mysiak - a s ním som debatil o všetkom a nezdalo sa mi to až také ťažké... tak som sa do toho pustil a vymenené som mal s kávičkou a uprataním za cca 2 hodinky :) :)

    Zhodou okolnosí som objednával ledky nedávano a musím povedať, že to je asi najdlhšie čo mi išlo... Ale bolo to len cca do 5 týždňov. Od predajcu som už kupoval v minulosti a vtedy prišli extrémne rýchlo cca 12 dní.

    Neviem na základe čoho to je takto