Posts by P.cia

    Čaute všetci,

    obzerám sa po hodinkách do saka i ku tričku.

    Zaujali ma hodinky JUNGHANS a to konkrétne:

    Erhard Junghans Tempus, či Erhard Junghans Creator.

    Obávam sa však vodotesnosti 30m.

    Vedeli by ste mi niečo povedať o ich srdci J830?

    Taktiež ma zaujali EPOS Emotion Ref. 3390 (2014 a 2015); UNION Noramis Date; Longines Saint-Imier Collection L2.763.4.52.3.

    Nejaký názor resp. odporúčanie iných?

    Caute vsetci. Tak to trosku vylepsim. Hladam sportovo-elegantne hodinky do saka aj mikiny. Proste "absolutny univerzal", aj ked budu viaceri asi namietat, ze to neexistuje a na kazdu prilezitost treba ine hodinky.
    Urcite by mali byt odolnejsie, cize napr. automaticky strojcek ETA aspon s INCABLOCom, resp. strojcek od inej znacky, ale lepsie chraneni.
    Pacia sa mi DIVER´S style hodinky (aspon 200m), ale kludne mozete dat aj ine navrhy a co ku ktorym hodinkam-znacke, nejaky ten komentar (kvalitu, prestiz znacky). Spodny priehlad je ako bonus, no nie podmienka. Na internete som pozeral znacky ako Alpina, Rado, Fortis, Glycine, Doxa, Oris, Davosa, Steinhart, Damasko, Dievas, Stowa... Ku IWC, Tag Hauer a inym som sa nedostal.

    Moj momentalny favorit "nove" Longines Hydroconquest. Maju ETA 2892-A2 stroj.

    1.) do 1.000 €
    2.) do 1.500 €
    3.) do 2.000 €

    Kolko stáli tie Aquis Date? Z grey marketu sa to dá zohnať o dosť lacnejšie.


    Nuz 1.500 € na kaucuku ... neviem, ci su hodne. Taktiez som si nie isty, ci z grey marketu by nasledne nebol nejaky problem s pripadnym servisom, alebo nebodaj by to neboli nejake fake hodinky. Mozno este Traser classic automatic master. Tie sa mi vidia tiez elegantno sportove. Mozno este Doxa in to the ocean. Je to poriadna motanica. Hladam aj nieco troska prestizne, co si myslim ze Longines HydroConquest splna ako aj Rado D-Star 200. Za peniaze hladam asi aj nieco viac ako uplne obycajnu 2824-2 (min. elabore). Nech to ma aspon vyssiu ochranu Incabloc, resp. A10-2 alebo 2892-A2. Steinhart splnuje vsetko okres toho viac elegantna a aj € moc nekostuju. Momentalne som si nie isty nemcami (Damasko, Dievas...) a svajciarmi (Davosa, Glycine...).

    Tak teda Longines Legend Diver su celkom ze mnam... ale aj ta cena :( Pomalicky dostavam chut na Longines Hydroconquest. Stara verzia sa mi vidi viac elegantna-neutralna, ale nova ma zasa ETA 2892-A2 (Incabloc). Dnes som bol kuknut Oris Aquis Date, krasne sedeli na ruke a blistali sa :)... len zasa uz cena :( Tiez sa mi velmo zapacili Rado D-Star 200, to su naozaj elegantne diversy, ale zasa cena:( Bud to budem musiet ist smerom Longines, alebo Steinhart, Damasko, Dievas, Davosa, Archimede, Glycine, Fortis, Alpina... No nic... budem musiet este pochodit obchody, dat si to vsetko pekne dokopy a rozhodnut... No mohli by ste trosku priliat do ohna, nech to nemam take lahke :)

    Takze radsej sa vyhybat novovzniknutym firmam (Steinhart, Damasko, Dievas, Archimede, Glycine...) a ist do osvedcenej klasiky (Davosa, Longines, Fortis, Oris...)? Musim sa priznat, ze ma lakaju prave Steinhart kvoli Soprodu A10-2, keramika, lumi, "priehlad" aj ked ten nieje podmienka. Maju zvucnejsie znacky specialne upravene a vyladene tie Ety 2842-2?

    Caute vsetci.
    Precital som pomaly cele FORUM a aj tak sa zatial neviem rozhodnut, ktore automatiky vybrat. Budem ich v podstate vyuzivat uplne na vsetky prilezitosti (od tricka cez svetrik-koselu az oblek), takze aby boli aj co to odolne.

    Podla mojich predstav by to mali byt diversky (aspon 200m), pretoze sa mi pacia hodinky s lunetou a kvalitnou viacvrstvovou superluminovou (paci sa mi BGW9). Cena -+ 1.000 €.

    Momentalny favorit Steinhart Ocean one blue premium (podla mna neskutocne sklbenie kvalitných komponentov - Soprod A10-2 vs. Eta 2842-2, lumi a ceny), avsak rad by som pocul nazory aj na ine.

    Taktiez sa mi pacia (po poradi) Damasko (aka je realna vodeodolnost 100m pri týchto?), Dievas Vortex alebo Focal, Fortis, Glycine, Archimede, Davosa (samozrejme vsetko diversky). Taktiez aj Ball ci Alpina.

    Rad by som pocul nejake rady, preco tie ktore (ako napr. Damasko - antimagnetic - Dievas - 6steel ...)

    Co vy na to? Alebo ine?