Posts by watchesfan

    Kolegové, dovolte mi k tématu jedno zamyšlení. Každý tah je tak pevný, jako jeho nejslabší článek. A tím je jak vidím na obrázku stěžejka, jak říkáte bareta. Už jsem viděl vypadlej tah díky stěžejce na Omegách, takže můžu udělat tah jak pás od tanku, což je v tomhle případě výstižné přirovnání, ale musim domyslet i to, jak drží v hodinkách. A to se mi v tomhle případě, kdy je cena opravdu srovnatelná s renomovanými značkami, moc nezdá. Zrovna tak otázka mikroregulace spony, Misoo vám může vyprávět, co všechno si zažil se sponou na LHC, kde mikroregulace je.

    Je to jako nebe a dudy. Ty jedny z nich jsou alespoň elegantní a univerzální. Ty druhý sportovnější, ale celkově Ti hodně lidí zdrbne tu datumku. Nedívej se jen na design, je vidět, že s ním si nevíš rady, dej si práci a vyhledej si podrobnosti o strojcích a celkové konstrukci. Co se designu týká, LHC mě na ruce zaujaly, pouzdro krásně kopíruje její hřbet a hodinky jsou opravdu pěkný. Alpiny vůbec. Ale podle designu si musíš vybrat sám, to za Tebe nikdo neudělá. Když už bych se rozhodl pro Alpinu, byl by to jinej model a vůbec by mě nezajímalo, že je to kopírka IWC. Hlavně že bych měl jednoduchou datumku a super lunetu. Ale já bych se stejně rozhodl pro LHC. To nárazníkový pouzdro Alpin by mě bavilo tak první den. Ale to jsme zase u designu :)

    Alpina Extreme Sailing Limited Edition


    Altimeter - výškomer
    Wikipedia, Buzzle.com, Insider.com, Bellross.com

    Jednou z hodinárskych komplikácií, ktorú môžeme v hodinkách využiť, je altimeter - výškomer. Existuje vzťah medzi atmosférickým tlakom a nadmorskou výškou, čím vyššie nad morom ste, tým nižší je atmosférický tlak. S nárastom nadmorskej výšky teda klesá atmosferický tlak. To nie je nič iné, než na povrch pôsobiaca sila vyvolaná hmotnosťou vzduchu na jednotku plochy povrchu, kde výška zemskej atmosféry je konštanta, takmer 400km. http://cs.wikipedia.org/wiki/Barometri…v%C3%BD%C5%A1ky

    Princíp výškomera v hodinkách je založený na metóde merania výšky tlakovým - barometrickým - výškomerom. Ten sa okrem iného používa predovšetkým v leteckej doprave, ale v jeho prenosnej verzii ho používajú horolezci, ale aj potápači rôznych výprav. Nevýhodou tohto výškomera je závislosť na momentálnom tlaku vzduchu, teda na tom, aké máme aktuálne počasie. Výškomer je pre jeho správnu funkciu nutné nastaviť podľa aktuálnych podmienok. Tlakový výškomer je v skutočnosti barometer, ktorý na základe matematického modelu štandardnej atmosféry nameraný tlak prepočítava a zobrazuje v jednotkách výšky. Závislosť tlaku atmosféry na aktuálnom počasí sa odstraňuje tak, že sa na barometru nastaví referenčný tlak, nastaví sa teda taká hodnota, aby výsledná hodnota výšky súhlasila s aktuálnou nadmorskou výškou, kde sa nachádzame, známou napríklad z mapy. V hodinkách najčastejšie nájdeme digitálny displej číselne zobrazujúci výšku, ale aj zobrazenie pomocou mechanickej konštrukcie, kde nám výšku ukazuje ručička na príslušnej stupnici.

    Výškomery v hodinkách sú teda veľmi citlivé na sebemenší zmeny atmosférického tlaku. Ich zobrazené hodnoty budú veľmi nepresné a budú sa dokonca rozchádzať aj v prípade opakovaného merania na rovnakom mieste. Ako teda docieliť ich čo najväčšiu presnosť? Musíme hodinky často kalibrovať podľa známej nadmorskej výšky, ako sa to robí a ako často je to nutné je popísané v návode hodiniek, ktoré funkciou merania výšky disponujú.


    Úvodom zopár inzerátov:

    Predám psa. Zožral mi svokru. Zn .: Kupujte, kým má chuť!

    Hľadáme analfabeta na prácu s prísne tajnými dokumentmi.

    Hľadám ženu na domáce práce do bytu 6953,2 km². Zn .: Bezdomovec

    Vymením muža s dobrým postavením za muža s dobre postaveným.

    66-ročný, tučný, smradľavý, neúspešný, nevychovaný muž hľadá ženu opačných vlastností.

    Vymením 40ročnou ženu za dve 20 ročné.

    Vymením vysávač za demižón vína. Zn .: Prestal som vysávať, začal som nasávať.

    Predám biely pracovný odev, bez jedného rukávu. Zn .: Cirkulárky

    Hľadám telepatov. Ozvite sa. Zn .: Vy už viete kam.

    Zoznamka:

    Mladá žena, 25ročná z inteligentnej rodiny, absolventka dvoch vysokých škôl, sa chce zoznámiť s mladým mužom milujúcim umenie, ktorý sa vyzná vo filozofii Immanuela Kanta, nesúhlasí s vývojovou teóriou Charlesa Darwina a nachádza chyby aj v teórii relativity Alberta Einsteina.
    P.S. Odpovedz obratom! Jebala by som, až mi uši odstávajú!

    Záverom jeden fotografický: treba rozkliknúť


    BALL Watch Engineer II Magneto S Automatic
    http://www.ablogtowatch.com/ball-engineer-…-s-watch-hands/

    Značka Ball v rámci svojej snahy o neustálu inováciu a technickú dokonalosť svojich mechanických hodiniek predstavuje najnovší model Engineer II Magneto S s revolučnou patentovanou konštrukciou antimagnetického prevedenie A-PROOF®.
    Mnoho rokov sa značka Ball zameriava na výskum a stratégiu rozvoja zlepšenia antimagnetických vlastností slúžiacich k čo najlepšej ochrane hodiniek proti magnetickému poľu, ktoré ľahko ovplyvňuje chod a presnosť hodiniek. Podľa prijatých noriem sa hodinky považujú za antimagnetické, kedy sú schopné odolať sile magnetického poľa 4,800/m a zároveň nezmeniť svoju presnosť nad rámec tridsiatich sekúnd za deň.
    Novo vyvinutá, testovaná a patentovaná konštrukcia A-PROOF® Patented Anti-Magnetic System je revolučným prístupom k ochrane mechanického strojčeka proti vplyvu magnetického poľa. Na jeho ochranu sa používa materiál Mumetal a špeciálneho mechanizmu s clonou. Mumetal je zliatina niklu, železa, medi a molybdénu s veľmi vysokou magnetickou priepustnosťou a ktorá je schopná odchýliť statické alebo nízkofrekvenčné magnetické siločiary. Mumetal chráni mechanické hodinky proti magnetickému poľu až k ohromujúcej intenzite 80,000/m.
    Na boku puzdra si všimnite malého okienka, ktoré slúži ako indikátor použitej clony tienenia strojčeka zo spodnej strany hodiniek, bez nutnosti hodinky odnímať z ruky. Táto clona, podobná clone fotoaparátu, sa dá otvoriť alebo uzavrieť, v tejto polohe sú hodinky kompletne chránené proti magnetickému poľu.
    O ďalších konštrukčných prvkoch použitých na hodinkách sa rozpisovať nebudem, koho z vás konštrukčné prvky používané značkou Ball bližšie zaujali, ten nájde ich súhrn treba tu: BALL


    Cuervo y Sobrinos HISTORIADOR CRONÓGRAFO LANDERON
    http://www.masterhorologer.com/2015/02/cuervo…istoriador.html

    Značka Cuervo y Sobrino prináša v novom modeli HISTORIADOR CRONÓGRAFO Landeron odkaz inšpirovaný pôvodným dizajnom hodiniek tejto značky z päťdesiatych rokov minulého storočia.
    Elegantný chronohraf, dostatočne rafinovaný a luxusný, je ponúkaný najmä tej časti záujemcov, ktorá odoláva neustále sa meniacim trendom súčasnej módy. Puzdro hodiniek z 18-karátového ružového zlata má v priemere 41mm a jeho spodná časť má priehľad na strojček, ktorého sklíčko je zafírové, v minulosti sa používal hesalit. Na smaltovanom, bielom číselníku vidíme dva klasicky umiestnené sčítače chronografu a po jeho obvode tachymeter. Limitovaná edícia hodiniek je v počte 50 kusov.
    Najväčší lahôdkou tohto modelu je vlastný strojček Cys 4008, ktorého základom je originálny vintážní strojček Landeron 248, vyrobený okolo roku 1950, ktorý je perfektne časť po časti zreštaurovaný. Priemer strojčeka je 31.00 mm, výška 4.30 mm, má 14 kameňov, manuálna náťah a rezervu chodu 38 hodín.