Posts by Spartan

    ETA je široký pojem, keby tam bol aj 2824, nemal by som problém, ja mám rád dobrý pomer ceny hodien k cene movementu, preto sa mi 685 zdá byť strašne vela, ale to jen môj skromný názor.
    Čo sa ale týka vzhladu, nemám výhrady.
    No a halve to ako si účtujú v oficiálnom Európskom obchode 65 eur navyše sa mi nepáči.

    Za 500€ by som tam radšej videl ETA 2824, alebo poprípade Sellitu SW200, či by to zachovalo cenu netuším. Nemám proti nim v podstate nič, ale je to cal. ktorý stojí menej ako poloviu z toho čo 2824, dáva sa do hodiniek za 150€, takže 500€ za hodinky s takým movementom od značky ktorú sa priznám, že nepoznám (možno je to moja chyba, neviem ako známa značka to je) mi príde dosť vela.

    //Oni za to v Európe v oficiálnom obchode pýtajú 685€ a ešte vysvetlujú prečo je cena o tolko vyššia ako v Kanade/USA... http://www.halioswatches.eu/web-store/200701--delfin.html tak to si ich môžu nechať.

    Tiež ich hodnotím velmi pozitívne, ciferník a ručičky sa mí páčia, je to jednoduché, luneta nie je príliš široká, ale zas až také lacné vzhladom na Miyotu a značku sa mi nezdajú byť, aj keď k dizajnu nemám výhrady.

    Tak čisto čo sa týka stojčeka, v tej cene napríklad Seiko 4R35/4R36 (day date) - tiež je to síce 3Hz, čo je ale v tej cene štandard, ale má hack, manuálne natáčanie aj self winding do obidvoch strán, tiež som čítal o celkom dobrej presnosti, osobne by som vaic ako Miyota veril aj Seiku 7S26 (tiež je to day date), to je tiež základnejší movement bez hacku a maunálneho naťahovania, ale má self winding obidvoch strán a je to velmi spolahlivý movemt, presnosť záleží trochu na šťastí. Ďalej zo Seika by si v teje cene mohol nájst aj 6R1x to je trochu vylepšený 7S26, bohužial tiež 3 Hz, Všetky tieto Seiko okrem 6R1x sú ale v lacenších hodinkách, takže by si aj ušetril.
    Keby si čosi priložil tak by bolo snáď aj na ETA 2824, poprípade SELLITA SW200. Miyoty bohužial až tak nepoznám, takže tam neviem. Sea gull má tiež schopné movmenty v tej cene, ale sú samozrejme čínske.
    Inač ale ani tá Miyota 8215 nie je žiadna tragédia, ako som písal keď sa ti páči ostatok hodiniek, kludne to môžeš skúsiť, sú síce aj lepšie movementy, ale v tej cene sa zase zázraky nedá čakať.
    (vychádzal som z toho, že tie deep blue stoja okolo 400 USD)

    Tak úplne najpresnejší movemnt to nie je, ale úplne najhoršie to tiež nie je, počul som o rôznych výsledkoch, väčšinou skôr horších, ale čítal som, že sa dajú nastaviť na cca. 8s odchylku, keby si to vedel spraviť, alebo na to niekoho našiel, nejaký technický skvost to tiež nie je, je to 3Hz, takže ručička nepôjde až tak superplynulo, sú self winding je len do jednej strany, nemajú ani hack funkciu... aspoň sa dajú aj manutálne "natočiť" a rezerva je slušná. Moja volba by to za tie peniaze určite nebola, čo sa týka čisto movementov sú za tie peniaze aj ďaleko lepšie volby, ale pokial sa ti páči ostatok hodín a nevadia ti úskalia spojené s movemntom tak prečo nie... zas úplná katastrofa to nie je.
    Ale z tých dvoch by som aj tak bral tie Deep blue, už len kvoli faktu, že sú automatické.

    Ako ktorá ETA, 2892 určite, ale že by niekto dával do tak drahých hodiniek 2824... možno do nejakých zlatých. Ten Soprod je robený ako náhrada 2892, teda 3,6mm hrubý, odvodený bude zrejme z jedného high-end Seiko movemetu (názov si nepamätám), ale čo som pozeral sú tam zmeny, je to relatívne nový movemt, v čom je lepší sa ťažko popisuje, ja som ho rozobratý nikdy nevidel, len som čítal, že hodinári proste tvrdia, že je dokonca kvalitnejšie spracovaný ako 2892, a teda je o triedu vyššie ako 2824.

    Rýchlo som si určite nevybral, ja nad tým rozmýšlam už asi 2 týždne, ale v podstate si ich aj ta plánujem kúpiť viac, akurát jedny som si chcel kúpiť ešte teraz, lebo chvílu budem potom odkladať na niečo vyššej triedy.

    Ale na obyčajnej ete nevidím nič zlé a za 1000 eur neviem či zoženieš niečo "vyššie".


    Lepšie movementy v hodinkách do 1 000€ som zatial našiel akurát len spomínané ETA 2892/A2 v nových Longines hydroconquest (L619) a teda ten Soprod A10 v Ocean Two Premium, ten sa mi zdá byť v hodinkách 600€ ako perfektná kúpa, nakolko taký Perrelet to používa modifikované (vyzdobené) v hodinkách za 3-7 000€. Čo som pozeral nákresy toho A10-2 vyzerá byť dosť premakaný http://www.soprod.ch/EN/SOP A10-2 et BV.htm a podla mňa aj velmi dobre vyzerá.

    No časom plánujem kúpiť aj nejaké ďalšie potápky, ale asi teda začnem týmito Ocean Two premium. Zajtra to teda objednám, ak ma do rána nenapadne nič iné, fotky nejaké určite pridám... aj keď v dohladonom čase to asi nebude podla toho, čo som čítal o dodacích dobách, ale našťastie som trpezlivý :)

    TIe Oris Aquis Date, nie sú zlé, ale tie už stoja cez 1 600€, čo mi príde za hodinky s SW 200-1 strašne vela. Potom sa mi ešte celkom páčia čeirne Rado D-star 200, tá tenká luneta podla mňa vyzerá dobre, ale odrádza ma ETA 2824, chcel by som niečo trošku pokročilejšie, nakolko ja som maniak hlavne na movementy. Potom ešte C. Ward C60 Pro, ale to sú tiež 2824.

    No nič, vyzerá to že vyskúšam tie Steinharty, asi zoberiem koženú/gumennú verziu a k nim doobnejdám za 55€ originál kovový ťah, nakolko tak v podstate vychádza originál guma/koža na 25€ aj so sponou, to sa myslím celkom oplatí. Ešte som rozmýšlal, ako by to vyzeralo so steinhart bielym reminkom s čiernym prešívaním http://www.steinhartwatches.de/en/Leather-rub…tching,867.html

    Zdravím.
    Toto fórum sledujem už dlhšiu dobu, teraz som sa rozhodol, že by som si chcel kúpiť nové automatické hodinky na bežné nosenie, keďže nosím štandardne rifle a tričko, najviac sa mi k tomu hodia nejake tie "potápky", teda zameral som sa hlavne na ne, zaujímali by ma aj nejaké vaše názory.

    Čo by to teda malo byť:
    Velkosť 42-45mm
    automatické
    s dátumom
    swiss made
    cena do nejakých 1 000+/- nemusia nutne stáť čo najbližšie k 1 000€.

    Pôvodne som už bol skoro rozhodnutý pre 2013 Longines Hydro conquest, ale odrádza ma, že sú trochu malé (som zvyknutý na 45mm), ciferník nie je úplne zlý, aj keď nie som úplne priaznivec kompletného číslovania arabskými číslicami a ani to písmo sa mi nie úplne páči, ručičky mi tiež prídu trochu divné, dobrnosť je potom ešte, že majú nepárnu šírku remienku a teda aftermarket remienky by sa znáňali ťažšie, ale zase majú ETA 2892/A2, spracovanie bude u Longines predpokladám vynikajúce a je to aj relatívne prestížna značka.

    Momentálne som ale najviac najklonený Steinhartom Ocean Two Premium s kovovým ťahom. Dizajnovo sa mi páčia viac, ciferník je originálny, sekundová ručička sa mi páči, vzorovanie a spracovanie a na boku lunety a na korunke sa mi velmi páči, majú priehladnú zadnú stranu a čo ma na nich láka najvaic je ten Soprod A10-2, čo je teda konkurencia 2892 a podla toho čo som sa dočítal a zistil je to vraj dokonca lepšie spracovaný movenet ako 2892 a tiež vynakjúco vyzerá, škoda zlatého rotoru. Ešte jedna vec, je že sú aj o nejakých 350€ lacnejšie, aj keď Steinhart nie je úplne naprestížnejšia značka, mne sú velmi sympatickí.

    Čo by ste teda povedali, zobrať jedny z nich, alebo niečo iné?
    Voperd ďakuejm za názory.