Posts by Almi

    no áno Bondovky som predal 2x vlastne 3x lebo aj keramiky som mal. ale to bolo v case ked som mal väcsi budget no.

    netrvám samozrejme na swis strojovni lebo viem ze do 500 je tazke najst napr etu, takze aj Seiko strojky su v hre samozrejme ;)

    No zatial to vyzerá teda na návrat k pepsinám, tie ma fakt ohromne bavili.

    Ale som nahlodaný aj na tie Seiko Sumo ale tie mi vraj budú veľmi veľke.

    Ale toto je asi čisto osobný nazor každého jednotlivca a vkusu samozrejme.

    EDIT: a Stainy uz nechcem, aj ked som ich velmi chcel. Takze tuto znacku uz vylucujem.

    a dakujem za koment samozrejme ;)

    Ahojte,

    nadväzujem na svoje predajné vlákno, kde sa to zvrhlo na diskusiu :)

    Rád by som poprosil každého s Vás chalani, kto má chuť mi pomôcť respektíve vyjadriť svoj názor. Určite to pozná väčšina, keď Vás začne nahlodávať chronobundus a Vy zrazu neviete, že čo vlastne chcete a vtedy ste obmedzený iba na vlastný úsudok, ktorý je ale zahmlený touto vzácnou “úchilkou” zvanou chronobundus.

    Nie som zas tak úplný nováčik, som v tom až po uši cca 7 rokov a od tej doby sa mi na zápästí vystriedalo pár kúskov ako:

    Tag Heuer 2000 chrono biely cifer

    Longines HydroConquest čierne

    Omegy staršie bondovky 2x modré

    Breitling Colt II modré

    Omega Seamester PO chrono 38mm

    LumTec

    Omega Seamaster keramické

    Tak Heuer Link oblekovky

    Omega Speedmaster date biele

    Seiko SKX009 pepsi

    Vždy som mal iba jedny hodinky, neunosím naraz toho viac takže vždy zásadne iba jedny.

    Ruku mám 16,5cm a všetky mi boli v pohode, okrem LumTec tie som mal tyzden.

    Pri všetkých tých hodinkách som cítil tú príjemnú emóciu a mal som s nich úprimnú radosť, pri niektorých dlhšie a pri niektorých kratšie.

    A tu je kameň úrazu. Mám čerstvé Steinhart Ocean One black keramické, na ktoré som sa veľmi tešil a myslel si, že toto bude ono.

    Ale, nestalo sa.... absolútne žiadna emócia a vôbec nemám z nich radosť ako z predošlých kúskov a to som ich naozaj dlho obdivoval a nakoniec objednal.

    Asi najväčiu radosť mi urobili naposledy Seiko SKX Pepsi, hlavne ako som už písal v inom vlákne, svojim púzdrom a celkovým spracovaním na svoju cenu ale to som čítal o takmer všetkých potápkach od Seika, majú to proste vychytané. Aj som si myslel, že sa preorientujem na Seiko vlnu, dovtedy som bol zástancom iba swis made. Ale opäť zaúradoval chronobundus a chcel som opäť mať v hodinkách swis etu. Tak som prišiel k poslednému zmienenému kúsku Steinhart.

    Teraz už viem, že pôjdu žiaľ z domu, naozaj vôbec pri nich nič necítim, len dúfam, že to tak máte aj vy a nie som nejak postihnutý sám, že musím pri hodinkách cítit tú uspkojujúcu emóciu :)

    Čo by som chcel poradiť? no niečo na moju ruku 16,5.

    Preferujem štýl potápky na tahu

    Skôr modrý ciferník bez chrona

    Max strop 500 euro, aspoň teda momentálny.

    Nechcem už dávať za hodinky majland, predsa len som otec troch detí ;)

    Nejakú predstavu mám ale tá mi bola v inom vlákne vyhováraná, že mi budú veľké.

    Pôvodne som chcel Seiko Sumo a moje top by boli MM300 videl som ich naživo a bol som nadšený kvalitou spracovania ale to je ďaleko na tie teraz proste nemám.

    Poradte prosím chronmagorovi ktorý bojuje s pocitom, že zrazu nevie čo chce :/

    Ak ste to vydržali a dočítali až sem, veľmi ďakujem a budem naozaj rád, za každý jeden názor, ktorý ma možno priblíži k finálnemu rozhodnutiu.

    ďakujem

    hm, myslíme to isté? ?

    vložka lunety je lepená nie? či som zle pozeral?

    samotná luneta sa otáča, takže tá nemôže byť nalepená či?

    myslel som niečo ako vybratie celej lunety spolu s vložkou.

    edit: dakujem za link, ten som uz presiel včera ? to je ale návod na výmenu vložky lunety, mna naozaj zaujíma či je možná výmena celej lunety no

    Ahojte,

    prosím, má niekto skúsenosti, či je možnosť striedať lunety bez návštevy servisu?

    Vysvetlím, o čo mi ide ?

    Po dlhom zvažovaní som si nakoniec objednal s toptime.sk svoje “dúfam” nadlho vysnívané Steinhart ocean one GMT s keramickou lunetou.

    Na hodinky zatiaľ netrpezlivo čakám a tak mi v hlave lietajú už rôzne scenáre.

    Čiernu keramickú lunetu som zvolil kvôli väčšej univerzálnosti k rôznym príležitostiam

    nosenia.

    Avšak určite by som občas privítal zmenu v podobe výmeny lunety za PEPSI.

    Mal som seiko pepsiny a veľmi sa mi páči ten pepsi look ale zas to nie je na každú príležitosť.

    Myslíte, že je reálne si v domácich podmienkach prehadzovať lunety?

    Nerád by som ale išiel do výmeny samotnej vložky, to je isto pracnejšie a nie je to také easy len tak kedykoľvek si zmyslím.

    Najradšej by bolo ak by som mal obe “celé” lunety a len ich v prípade potreby prehodil, šlo by to myslíte?

    A ak áno, je možné niekde objednať celú lunetu?

    Keď mi prídu hodinky budem tam mať keramickú čiernu, tak by som už iba dokúpil celú pepsi (ak sa to niekde dá, ale nevidel som to zatiaľ nikde).

    Poradíte chalani? je to reálne alebo mám zabudúť na príležitostné pepsi chúťky?

    vopre veľmi pekne ďakujem

    super mysiak, dakujem za cenne info a aj ostatnym samozrejme. fakt mi to pomaha zo selekciou, ale...
    vintage red uz teda idu do uzadia ale co je najhorsie, nahradzaju ich v mojej dileme teraz pre zmenu GMT :( :) cize teraz je to o one black a GMT verzii.
    na GMT sa mi oproti klasickym black pacia aj tie cervene popisky ako som uz vyssie spominal. a vo verzii s lunetou black red vyzeraju uplne ze uzasne, ale daju sa objednat aj s keramickou lunetou, takze aj tu mam dilemu ci black red alebo iba keramiku, ak by som sa teda rozhodol pre GMT. Taktiez by ma zaujimal Vas nazor na porovnanie strojcekov co sa spolahlivosti a presnosti tyka.
    ETA 2824-2 poznam velmi dobre, uz som ju mal v kope hodiniek, samozejme asi vzdy inak otuningovanu, avsak viem, ze je to spolahlivy stroj kde sa aj presnostou da dostat na uroven certifikovanych strojcekov.
    Avsak ETA 2893-2 vobec nepoznam a nemam s nou zadne skusenosti. taktiez pozeram ze ma 21 kamenov, takze o 4 menaj ako ETA 2824-2 ta ma 25.
    Ale nerozumiem tomu takze neviem aky to ma vplyv na strojcek.
    cize hlavne sa obavam v tomto pripade spolahlivost a presnosti no. viete aj v tomto pls poradit? ze ci su oba strojky na rovnakej urovni alebo predsa je len jeden z nich lepsi? ak by som sa teda chcel rozhodovat nedzi one black a GMT verziou, urcite by mi pohla aj tato informacia. dakuje krasne naozaj.

    42mm je akurat a max pre mna, uz som mal zopar. A ano, za Davosu s tou istou etou ako je v Stainoch urcite nedam tolko.
    s tym odstranenim kyklopa to vazne takto na kolene zo zehlickou a nozom? :D auuu to by ma asi bolelo, robit toto hodinkam. A nemaju nahodou obojstranny antireflex? Neposkodi sa tym zasahom? Uz som o tom niekde tiez pocul ale gule na to nemam aby som to sam urobil. A este zistujem ze sa mi paci ak je tam na cifri aj nejake cervene pismo, co maju vintage ale aj napr GMT, tam zase neviem ci by som si zvykol na tu inu lunetu. Na tu rucku tiez neviem. Aj GMT sa daju objednat s tou lepsou lunetou, a ako citam nie je to keramicka ale zafirova. Jaj to som si zas dal :D ale zatial asi one black no.

    Tak Davosa velmi nie, dakujem.
    no, to s tymi oramovanymi indexami ma posuva k one black. Fakt som si to nevsimol a paci sa mi viac to oramovanie. To s lupou, akoze v pohode ide odstranit? Len neviem ci zrealizovatelne, nemam totiz chut velmi hodinky niekde posielat. GMT sa mi tiez celkom pacili ale asi by mi vadila ta dalsia rucicka no. A prosim, aky je rozdiel medzi klasickou lunetou a tou keramickou? Je akoze odolnejsia? Mne sa zda trochu menej citatelnejsia ale to iba z obrazkov, na zivo som to este nevidel. Tak zatial super postrehy chalani, kludne davajte dalej ak vas nieco napadne, fakt mi to pomoze ;) sranda, na zaciatku malo u mna male plus pred black skor vintage red, teraz sa to otocilo no ;)

    Ahojte,

    rad by som Vas poprosil o radu.
    Kedze som sa rozhodol skoncit s vyssim levelovanim, uz je to totiz neunosne :nono: hlavne financne ked sa clovek chce stale posuvat vyssie a vyssie a nerad by som oberal svoju rodinku o rozpocet. takze predavam teraz svoje a chcem ist nizsie a ostat uz pri nich. za tie roky rozneho striedania roznych znaciek som dospel k nazoru ze ideal je pre mna submariner look.
    takze s dostupnych znaciek, ktore tak nezatazia penazenku som si vybral Steinhart a potapkovy styl.

    takze rozhodujem sa medzi Steinhart Ocean One black alebo Steinhart Ocean One Vintage Red.
    obzeram si oba modely sprava zlava a neviem sa rozhodnut sakra.
    co myslite? Vintage red sa mi velmi pacia, ale aj one black, a to asi preto ze moja meta smerovala vzdy k Rolex submariner, ale tam sa uz nechcem dostat, proste sa tam nedostanem no :mrgreen:

    urcite nechcem riesit nejake fake, to odmietam, tak som si vybral medzi slusnou kvalitou a cenou akou Steinhart bezpochyby je.

    tak chlapi, a teraz prosim, poradte, pls.

    prikladam este foto pre ilustraciu ale predpokladam ze su notoricky zname oba modely.

    dakujem vopred velmi pekne za pomoc.