Posts by Clint

    Tie ChWardy som mu tiez odporucil ale to je uz dost nad jeho cenovy limit, skoda. Ale nechapem preco ma kazda znacka skoro v tej cenovej relacii vypredane vsetky modely, vlemi tazke je uz kupit za tolko dobre potapky, budu mat nejake nove modely pre tento rok alebo preco prestanu s ich vyrobou?

    Caute :) kamarat by si chcel kupit potapky max do 400€. Mali by to byt Rolex submariner styl.

    Nejake ine znacky ak by ste mohli poradit. Nasiel si aj nejake Seika aj Orienty, ale uz sa nevyrabaju a nedaju sa zohnat.
    Mali by byt automaty so zafirom.
    Lug to Lug max 50mm , case 40 - 42mm (hlavne kriterium lebo Steiny by mu boli privelke inak by ani nerozmyslal nad inymi)

    Nieco taketo

    Dikes :)

    Velmi pekne :) pokukoval som po nich , ale uz boli nad moj limit. To dodatocne nanasanie AR vrstvy sa ako deje? ide na vonkajsiu stranu alebo sa rozoberaju hodinky? popripade ak mi mozes odporucit link kde to robia :)

    Tak dneska v noci zastali, rano som ich skusil otacat napriek tomu blbemu pocitu, na 17. potocenie sa sekundovka pohla takze malo by to byt v poriadku. teraz to uz ani necitit tak velmi neprirodzene..na 3-4 otocenie uz som citil v prstoch ze tam toci nejake koliesko. Dakujem za radu ;)

    "Matej" wrote:

    Neviem, či som správne pochopil Tvoj príspevok, o chvíľu Ti zrejme niekto odpovie kompetentnejšie ako ja, keďže nemám Seiko, ale iné automatiky. U mňa je pri náťahu tiež také čosi ako trenie, niečo podobné, ako keby si to vrtel v piesku, nie? To je v poriadku. Urob jednu vec. Odlož hodky a nechaj ich, nech úplne zastanú. A potom ich skús napriek tomu treniu natiahnuť (cca 20x), nemykaj s nimi, aby si neaktivoval automatický náťah. A zase ich odlož a pozoruj, ako dlho na to natiahnutie pôjdu, ak tu bude viac ako 24 h, tak je podľa mňa ich mechanické naťahovanie úplne ok. Inak všimni si jednu vec, keď nimi zatrasieš a priložíš ich k uchu, tak začuješ istý veľmi tichý špecifický zvuk. Skús ich priložiť k uchu i pri naťahovaní a začuješ ho (keď odznie ten "piesok") tiež. Ale asi je môj príspevok zbytočný a o čoskoro Ti dá jasnú odpoveď niekto, kto sa v tom úplne vyzná.

    Dik za odpoved! Hej hej presne je to prirovnanie na ten piesok..presne nieco take to je..jak keby som mlel zrnka piesku..este som snimi nikdy nepohol do tej strany, vzdy iba tie 2mm ked to zacalo to trenie som vzdy prestal lebo som sa bal ze nieco dnuka poskodim nejake male kolieska alebo nieco co dnuka stym otacam. odlozil som ich ked zastanu tak vyskusam, nieekdy zajtra cezden zastanu :) dik este raz

    Caute :)

    predtym som nevelmi skusal rucne natahovat tieto hodinky, no chcel som vyskusat a myslle som si ze sa natahuju normalne s krunkou v plne vtlacenej polohe , problem je ze ked to skusam potocit v smere hod. ruc. tak to preste nechce ist asi, pohnem stym asi 1mm pohne sa hladko jak keby nic a potom asi 2-3 mm ked pohnem zase tak to nepusta nejak, tocilo yb sa to akoze ked taky pocit z toho mam jak keby sa tam nieco trelo alebo neviem, je tma nejaky odpor jak skrabanie. Pisal som uz aj na watchuseek ci to natahujem spravne..malo byt to byt spravne, inak vsetko funguje spravne, nstavenie casu aj datumu..vsetko hladko sa toci..len toto ked je vtlacena korunka..do smeru natahovanie nejde to..a zase na druhy smer sa otaca normalne hladko ale tak vtedy nic nevykonava. vedeli by ste k tomu nieco napisat..ci to moze byt vada alebo neviem vobec :/

    Vcera vecer som bleskom z telefonu nasvecoval hodinky aby svietili a zbadal som taky velmi maly prach(?) alebo nieco take na ciferniku, myslel som si najprv ze to je na sklicku zvonka no nie je. Rozmyslal som ako sa to tam mohlo dostat, tak ma napadlo ze iba cez datumovku nejak zdola alebo neviem. hodinky neboli zatial rozoberane ani nic. Neviem ci to je bezne ci nie tak sa spytam radsej vas :) tu je link na fotku, oznacil som to cervenym kruzkom.
    https://dl.dropboxusercontent.com/u/56110444/201…%2010.00.04.jpg

    Dakujem :)

    021 som kukal tiez ale to su trosku drahsie a bolo to uz cez rozpocet. Zatial som este neskracoval tah tak radsej som to nechal na odbornika, skusim na nejakych starsich a do buducna budem to vediet.

    Inak zaujali am hodinky toho pana, boli velke s cervenym sklickom, nieco taketo ale nie toto presne

    "Alexion" wrote:

    vybral si si dobre. na tieto hodinky ti nikto nic zle nepovie. s velkostou je to aj trosku o individualnom pocite, ak by sa ti zdali male, tak seiko zacalo robit podobny vacsi model, mozno si to uz pozeral, tu je viac info http://www.hodinkomania.sk/viewtopic.php?f=32&t=1608

    tie sarby ma aj seiyajapan http://www.seiyajapan.com/collections/se…ducts/s-sarb033 alebo higuchi http://www.higuchi-inc.com/Spilitmecha.html

    dik za linky, objednavali ste uz odtial niekto? z tej seiyajapan

    "rozgon" wrote:

    clint ,,,
    kukam ze si z ke .. odporucam zabehni do Optima Košice
    http://www.mapaobchodov.sk/4158/wow/


    ak obchod este funguje .. urcite tam najdes znacky ako Tissot,Seiko,Citizen, atd ,,

    mozno za dobru cenu maju i tvoj model co si sa donho zahladela alebo ti ho budu moct objednat ..

    jasne zbehnem tam len presne tento obchod prerabali a bol zatvoreny 2 tyzdne asi ale tento tezden ho myslim mali otvorit. otazka je este ci cenou budu vediet konkurovat cenam co su na nete, aj ked kamenny obchod je kamenny

    Nasiel som tento obrazok a majitel pise ze ma 7,2" a vyzeraju v pohode podla mna :) tak velkost by mala byt ok. Pri objednavke z amazonu sa asi netreba obavat fejkov alebo hej? Tieto konkretne neposielaju kunam asi ale v US mam znameho a tak by som to poriesil.
    http://www.amazon.com/gp/product/B001AE9XRQ/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1D5MFMRYEAA21

    Na tom global.rakuten.com som ich nasiel aj lacnejsie ale neviem ako to tam funguje ci je to abo ebay a ako bezpecne to je.

    caute :) pisem zas po nejakom case. Tak budget sa mi trosku zmenil a tak vyberam hodinky do max 300€ ($400). Uz som viacmenej pevne rozhodnuty pre Seiko SARB033


    Ruka co je na fotke ma 6,25" , ja mam ruku presne 18cm (7") . Hodinky maju velkost 37mm bez korunky, nebudu tie hodinky male? nemam sice tiez hrubu ruku ale o cosi hrubsiu jak pan na fotke. Problem je ze tieto hodinky nazivo asi nemam sancu vyskusat a 37mm som zatial tiez neskusal, mozno buduci tyzden.
    Bral by som ich z amazonu pravdepodobne alebo som este kukal stranku global.rakuten.com , mohli by ste mi k nej nieco blizsie napisat alebo odporucit nieco ine kde su podoben ceny? :) popripade ak poznate ine hodinky podobneho stylu za taku cenu tak sem snimi :) ale mali by byt automaty. Dakujem

    Nasiel som u babky tieto mechanicke hodinky celkom v dobrom stave, zda sa ze funguju dobre po natiahnuti, aj presnost zatial celkom drzia :)
    Vedel by niekto povedat ako cenne su? nechcem ich predavat, len tak informacne co su to za hodinky :)

    presne takto vyzeraju
    http://www.dejavuantiquesandcollectables.com/collectables/Raketa%20watch.html

    nasiel som iny model a tu je aj cena, no neviem ci je realna alebo iba tak pripisana
    http://www.etsy.com/ca/listing/158…unisex-watch-16