Posts by Matej

    Ak chceš spoľahlivosť, presnosť a bezúdržbový chod, veľmi dobrý výber. Mám aj quartzové certinky (Certina DS Podium Square Chrono C001.517.16.037.01) a som veľmi spokojný. Mám ich už roky, akurát som musel vymeniť už zošúchaný kožený remienok a pochopiteľne baterku, inak nemali dodnes najmenší problém. Podľa mňa sú certinky vďaka DS lepšie odolné aj voči nárazom, ale neviem to naisto. Presnosť výborná, odchýlku tak jednu–dve sekundy upravím vždy po pár mesiacoch, ale to je rovnaké aj pri manželkiných qaurtzových Tissotoch. Ak chceš presnosť, pri mechanikách by si musel ísť do ďaleko vyšších cien a aj tak by si sa k takejto presnosti len približoval. Ale ver mi, že časom zatúžiš aj po mechanikách.

    Nno, neviem, či tam nemajú dve blondínky. Dnes som tam tiež nakukol a bola tam popri chalanovi iná ako tá "moja", dnes taká vyššia a úplne štíhla (možno sa mýlim, sedela). Obe sú pekné. Tú prvú volám moja, lebo má prsty v tom, aké hodinky som si nakoniec vybral. Tie Visodate ma najskôr vôbec nezaujímali, no ukázala mi na ne, že sú krásne a sú vysnívané hodinky jej kolegu. Potom ma začala tlačiť, nech si ich vyskúšam, ja som odmietal, tak sa pýtala, či sa obávam, že sa do nich zamilujem. Odolal som, no dnes ich mám na ruke. Aj keď na jej škodu som si ich kúpil v autorizovanom obchode v zahraničí, čo ma vyšlo o kus lacnejšie. Ale pri tejto dievčine radosť nakupovať, až rozmýšľam, že si hodky kúpim práve tam iba vďaka tomu, že tam ona robí. :) Ale asi odbáčam od témy, tak už čuším.

    He, tak také zúfalstvo by som bral. Myslím, že toto je ten najkrajší okamih, keď vyberáš a potom čakáš a prvé chvíle. Je to podobné ako s babami, keď sa pozrieš spätne, tak asi najkrajšie boli tie momenty, keď si ju získaval, hoci v tej chvíli to chceš mať za sebou a už aby bola ruka v rukáve. :) Teraz viac k téme. Tie Tissot Visodate mám a som spokojný. Ale je fakt, že je to skôr pre pánov 30 plus. Podobné a spĺňajúce Tvoje podmienky sú Certina DS Caimano automatic. Inak jedna rada ohľadom obchodu. Neviem, či si z BA. Ak hej, Aupark je ok, ale pokiaľ ide o Tissot a Certina, najlepší výber, aký som u nás videl, je v Eurovea v obchode Cielo Venezia alebo Zielo Venezia (nie som si istý), je to asi dva obchody vedľa od Chrona. Tu majú iba Certina, Tissot a Longines a ešte možno jedna značka, takže tu môžeš dosť pokročiť, výber niekoľkonásobne väčší ako v Auparku.

    Aha, máš pravdu, to som si nevšimol.:) Spokojne som sa vytešoval, ako sa mi darí. Normálne som si bol istý, že mám zatiaľ plný počet, ak sa to teda dodatočne neopravilo. Ja som odpovedal Swatch Twice Again White SUSW402 a má byť black. Neviem, keď na to kukám, veľmi tam rozdiel nevidím, ale asi tam troška na milimetri vidno tú čiernu lunetu a ostatní ste to odhalili. Tak dík za vysvetlenie, Tissotky pod stromčem nebudú. Držím palce ostatným, aj atk je tá súťaž super.

    Hm, tak to je naozaj zaujímavé. Keď som to hodil do googlu, naozaj to majú mimo stredu. Inak nádherné hodinky, presne môj vkus, ale tamtá odlišnosť, ktorú som si vôbec nevšimol, ma ruší. Ale je možné, že im to marketingovo prospeje, nikdy som vo svojich zatiaľ veľmi skromných skúsenostiach nič také nevidel. Viem si predstaviť, ak ich niekto bude mať, že si tento detail budú všetci obzerať. Možno sa z toho časom stane požadovaný trend. Ešte pár rokov dozadu by nik nenosil naschvál topánky, ktoré už ako nové vyzerajú otrieskané a podobne. Ten zámer v tomto prípade by ma naozaj zaujímal, či za tým nie je nejaký príbeh. Zľahka inšpirované kresbou dieťaťa dizajnéra či čosi podobné.

    Nie je tam rozdiel v náťahu, sú to klasické automaty, teda sa naťahujú pri nosení. Je to klasický strojček ako ETA 2824, je to asi úplne to isté, jediný rozdiel je v tom, že tento strojček Ti okrem dátumu ukazuje aj deň v týždni. Na mojich to je dokonca tak, že si môžeš vybrať, či má byť pred dňom v týždni aj číslo ku dňu. Teda 1 pondelok plus dátum, 2 utorok plus dátum. Ale ja to nepoužívam, dal som si to bez tých čísel. Ale na týchto to zrejme nie je.

    Z tých troch ja osobne PRS 516.
    Ešte by Ťa možno mohli zaujať Tissot PRC 200 Automatic T014.430.16.057.00. Hoď si ich do googlu. Mne osobne sa však oveľa viac páčia v bielej verzii (vážne som uvažoval nad ich kúpou, kým som nenarazil na Tissot Visodate), ale pri bielom ciferníku nie sú také výrazné ručičky, čo je pre Teba zrejme dôležité. Pri týchto hodinkách si však pozeraj reálne fotky. Naživo vyzerajú oveľa lepšie ako na netových obrázkoch. Tie svetlé sú T0144301603700.

    [quote="forrester"]Tak som sa nakoniec neplánovane pred chvíľou aj ja bol pozrieť na výstave..s tým že si pozriem nejaké na denne nosenie.výstava celkom ušla.čakal som viac vystavovateľov.ale dneska už končia.tak asi preto :) stánok toptime hodnotím na jednotku.sklamanie zo steinhartov pilotiek naživo...vôbec mi nesadli. Tak som nakoniec odchádzal len s Vostokmi north pole :(

    Tiež som bol až dnes. Súhlasím, čakal som viac vystavovateľov, skrátka som si to predstavoval väčšie. Toptime super, lenže dopoludnia tam esqueletovi sedel veľmi dlho nejaký starší pán, asi uzatvárali obchod, tak som sa nemohol ani zoznámiť. Takže naživo som mohol prehodiť slovo iba s jedným „hodinkomaniakom“ a to bol Roby, ktorý tam tiež postával pri stánku a pochopil som, že obaja asi chodíme na túto stránku. Ja som však musel uháňať späť do práce. Škoda len, chcel som vidieť tie Steinhart Marine Chronometer II Roman naživo, no vo výklade neboli a už som nemohol čakať.

    Teraz niečo od témy. Až dnes som si všimol diskusiu o kupcovi, ktorý na stránke zverejňoval fotky fejkov. Hoci nie som vôbec žiadny znalec hodín, mám kamaráta, ktorý má priamo hodinárčinu v rodine. Mám na mysli až remeselnú hodinárčinu, teda človeka, čo mechanické hodiny opravuje, je vyučený v remesle atď, teda nie je „iba“ fanúšik, ale pri hodinkách pozná každý detail a nuansu. Kupcove argumenty sú nezmysel. Ak je to naozaj dobrý fejk, tak podľa fotky ho nerozoznáte, takže kupec tak nemohol nikoho skúšať. Napríklad špičkový fejk Rolex rozozná iba odborník a to naozaj niekedy až vtedy, keď ho otvorí a pozrie, ako je vypracovaná mechanika strojčeka. Môj názor je, že kupec bol človek, ktorý po takých hodinkách túžil a žil v sne, že ich má. Nevidím za tým zlý úmysel, zrejme mu to robilo dobre. Ale nepoznám ho, takže neviem. Hlavne, že s tým neobchodoval.

    Uuu, dosť dobré, pekná fotečka. Zajtra sa chystám aj ja, hádam mi to vyjde. Voľnú vstupenku už mám, len musím byť v práci. Ale je to v Petržalke, takže hádam sa mi aspoň na chvíľu podarí odbehnúť. Som aj celkom zvedavý na stánok, asi je to tu blbé povedať, ale štajny som napríklad v ruke ešte nemal.

    Už som tiež zakúpil, zatiaľ spokojnosť. Vďaka mapo za info, inak by som sa o tom ani nedozvedel. Mne sa tá „krabička“ páči, podľa mňa za 10 eur paráda. Na to, aby som bol ochotný dať za to 200 eur, by som musel mať onakvejší účet. Veď to je polovica slušných hodiniek, takže také peniaze by som odložil skôr na hodky. Mám tú 1x6, ešte rozmýšľam nad 3x2.

    Rustin, Tvoj výber sa mi veľmi páči, máme dosť podobný vkus. Inak podobné (aspoň pre mňa) ako tie Longines sú Steinhart Marine Chronometer. Sú však cenovo prijateľnejšie. Spoznal som ich iba vďaka tomuto fóru, ale naživo som ich ešte nevidel a ani s ich predajom a podobne nemám nič spoločné. Chalanov, čo sa tomu venujú, vôbec nepoznám. Ale tie hodinky sú fakt pekné, ja mám rád jednoduché a nepreplácané. Kukni priložené video, tu sú s rímskym ciferníkom, ale máš aj arabský. Normálne nad nimi uvažujem, ale v krátkom čase to nebude. V domácnosti okolo postaveného domu máme teraz iné priority (hehe, keby bolo iba na mne, už sú asi doma ::d ).

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Ak môžem povedať za seba, mne sa oveľa oveľa viac páčia tie Heritage 1954. Ale pokiaľ ide o nejaké odborné zhodnotenie, na to sa na tomto fóre necítim, sú tu povolanejší. Hovorím len čisto podľa vkusu. Nad Longines tiež uvažujem do budúcna, strašne sa mi páči klasika a presne to ponúkajú. Ale momentálne musím financovať dosť iných vecí, takže ešte nejaký čas budem snívať.

    Sú úplne parádne, nečudujem sa, že sa Ti páčia. Mne sa práve takéto páčia najviac, veľmi moderné ma akosi neberú. Inak dal som na rady členov fóra a už moju ruku zdobia tie Tissot Visodate automatic, som nadšený a ďakujem za rady, predtým som bol skôr naklonený tým Certinám (ale je možné, že by som bol hotový aj z tých Certín).