Posts by Matej

    Janko a čo potom také Certiny, kde Ti na každom ciferníku svieti 1888, teda rovno dve hlavné nac. dvojčíslia 18 a 88. ;)
    Ale uznám, že keď to niekto vyrobí v dnešnej dobe, keď má 88 na seba nabalenú takú symboliku, tak to vyzerá čudne. Ja osobne by som hodinky so svietiacou 88 (tým samozrejme nemyslím historické značky z 19. storočia) určite nechcel, aj keď inak môžu byť pekné. Inak v Auparku som si ich nevšimol, výklad ale obzerám len zvonka, lebo tade idem vždy po deviatej večer, keď sa cestou z roboty stavím v mekáči. Raymond Weil tam má vo výklade celý regál, ale tieto 88 som si tuším medzi nimi nevidell. Ale je fakt, že tento regál iba prebehnem očami.

    Ahoj, ak nechceš hodinkami nejako extra žiť, tak sa neboj ani baterkáčov. Sú lacnejšie, presnejšie a fakticky s nimi nemáš vôbec žiadne starosti. Ak ich hodíš do šuplíka, tak aj po týždni idú a presne. Ak sa Ti však hodinky zapáčia a začneš sa o ne zaujímať, časom si aj tak kúpiš mechanické, je to najmä o pocite, majú dušu. A navyše Tvoje mechaniky, ak si zadovážiš dobré, môžu zdediť aj Tvoje deti.
    Ak chceš kúpiť dobré hodinky na baterky, jedna jednoduchá praktická rada. Hľadaj také,ktoré majú zafírové sklíčko. To sa väčšinou do kvalitatívne horších hodiniek nedáva. Nepoškriabe sa a aj po rokoch vyzerá ako nové. Pri cene 150 eur už zoženieš aj oveľa lepšie značky ako tá Tvoja, okrem spomínaných Seiko už i Tissotky (v tejto cene však iba na baterky a musíš zháňať na nete, pokojne aj nové, ale v kamenných obchodoch sú dosť drahšie).
    Pre porovnanie. Ak máš stupnicu tvrdosti 1-10, tak diamant je 10. Bežné sklo okolo 4. A zafír je 9. Tak si vieš predstaviť, že sa naozaj len tak nepoškriabu.

    Rozgoň, tak Casio nikto nespochybňuje, pokiaľ ide o presnosť a spoľahlivosť, niet im čo vytknúť. Druhá vec je, ak niekto nechce došetriť (ako navrhuješ), lebo za 150 e môžeš mať naozaj iba úplne najzákladnejšie quartzové Tissoty a keď chceš už ísť do niečoho komplikovanejšieho alebo mechaník, tak potrebuješ niekoľkonásobok. Takže ak chce niekto mať na hodinkách viac funkcií, ostal by som za tie peniaze pri Casiách.

    Edy, Falošný chron. na Casio Edifice? Tak to som prekvapený, to by mi pri Casio nenapadlo, aj keď ich až tak nepoznám. Môj otec jedny Edifice má, ale normálka to funguje. Veľká sekundovka ale ideklasicky ako sekundovka hodín a malý ciferník stopuje čas...

    Hm, tak to sa obávam, že môjho zamestnávateľa dátum môjho nástupu veľmi netrápi. Inak ako pozerám na Tvoje smerovanie, mal si si kúpiť v Lidli rovno dve krabičky.

    Rozgoň, kde to Ty bývaš (nechcem presnú adresu, neboj)? Už som zaregistroval, že si niekde od Košíc, ale často sa v pozadí zjavuje okolie Tvojho domova, tak ma to zaujalo, že aký presne región. Inak si pekným príkladom toho, že láska k hodinkám je v prvom rade otázka srdca. To mám na tomto fóre rád, na českom sa popri fajn ľuďoch vyskytujú aj arogantní burani, čo ponižujú každého, kto má iný vkus či možnosti. Tu sa cítim dobre. Keď si pozriem diskusie na českom, do 10 minút ma zvykne niekto nasrať.

    Po prečítaní myšiakovho príspevku som si uvedomil, že naozaj tí, čo svoje hodinky nepredávajú, kupujú radi nové (ja som všetky kúpil nové). Ten pocit úplnej novoty, vôňa, absolútne nedotknuté puzdro, sťahuješ tú fóliu... Tiež už mám vysnívané ďalšie o pár levelov vyššie. Sú to IWC Portofino, ale rátam, že kým budem mať toľko peňazí, ešte viackrát zmením názor. No uvedomil som si, že keby mi niekto za moje automaty Tissoty ponúkol na výmenu Longines, asi by som nemenil, hoci je to zjavne chyba. Ale tak som sa na ne tešil, dlho ich vyberal, sporil, obzeral ich a vysvetľoval manželke, že je to naozaj nevyhnutné :mrgreen: , že by som sa ich len tak nevzdal. Je to asi chyba, ale s tou ponukou aj tak nik nepríde :D . Druhá vec, keby niekto došiel, že mi za ne dá takemr nové Vacheronky, no to by som sa asi dokázal rozlúčiť. :pleur4: :grr:

    Kubo, úplne sa s Tebou stotožňujem, pokiaľ ide o predaj hodiniek. Nie som zďaleka až taký hodinkomaniak ako mnohí na fóre, teraz mám svoje prvé automaty, plus dokopy mám pár ďalších hodín (ešte zo dve mechaniky, z toho jedny Omegy po dedkovi (len musím dať opraviť puknuté sklíčko plus remeň), quartzove certinky), nie je medzi nimi žiadny extra drahý kúsok. Ani jedných by som sa však nikdy nevzdal, ku každým mám vybudovaný vzťah. Neviem pochopiť, že niekto sa najprv z hodiniek teší ako malé dieťa a o pár mesiacov ich predá, ale každý z nás je iný.

    Chcel by som sa opýtať jednu vec. Pozrel som si odpovede chalanov, ktoré boli vyhodnotené ako nesprávne. Lenže je tu malý problém. Sú tu odpovede tissot pr100 t049.210.22.037.00 ako nesprávna a tissot pr100 t049.410.22.037.00 ako správna. Číslo, ktorým sa líšia, teda 2 a 4 označuje v kóde Tissotu iba rozdiel veľkosti. 2 sú dámske okrúhle a 4 sú pánske okrúhle. Lenže z priloženého obrázka to chalani nemohli zistiť, takže to bola iba otázka šťastia, nie?

    Waw, tie hnedé 31-ročné Primky som dostal ako prvák (dnes mám 39 rokov) ako svoje prvé hodinky. Presne hentie, do detailu! Minule som na ne myslel, že čo je s nimi, vôbec netuším, sú to roky. Ale šlapali super a nepamätám, prečo ich už nemám. Dík za obrázok, normálne nostalgia. Hehe, vtedy boli mechanické hodinky samozrejmosť, dostalo ich hociktoré decko. Potom došli digitálky (také tri roky nato) a porušili sa školy, kde sa vychovávali budúci hodinári. Všetci si mysleli, že s príchodom digitáliek mechaniky skončia, pomaly ich skoro nik nevie robiť, a tak sú drahé. Ešte raz dík za tú fotku. Skúsim pohľadať u rodičov, či niekde nie sú...