Posts by Matej

    no, myslím že sú aj príjemnejšie miesta na exkurziu :D ja tam už pojdem len raz a to na skúšku :D

    Aj to by mi stačilo. Moja mama tuším na tej skúške dostala ako otázku mozog. Normálne ho krájala a vysvetľovala, ale to bolo v 60-tych rokoch 20. storočia, neviem, ako sa anatómia robí dnes.

    No neviem, nedala by sa takto rozobrať väčšina nových modelov akýchkoľvek hodiniek? Ťažko nájsť niečo, čo už v nejakej forme niekde nebolo... Ak značka nemá nejaký svoj historický ikonický model, ako napríklad šuby od R., asi je na to dosť odsúdená.

    Nie sme prehnane prísni? Niekedy mi to príde, že Steinhartu sa neodpustí nič. :) O fašizme by som určite nehovoril, orlica je nemeckým znakom po stáročia dodnes. Pokiaľ mám hovoriť za seba, mne sa celkom páčia, aj nablýskané púzdro, UNITAS paráda, korunka tiež a ani s urezanými indexami nemám problém, akurát veľkosť je úplne mimo môj záber. Nápis Military nemusím ani ja, to je fakt. U mňa jedny z tých krajších štajnov, aj keď zostanem s týmto názorom asi osamotený. :)

    Asi ako väčšina, keď som teraz skúsil, tak mi medzi ťah a ruku vojde prst (palec už veľmi nie, musím ho natlačiť). Teda na voľno, ale bez pretáčania. Že by sa mi menil rozmer obvodu ruky počas dňa, to som nespozoroval. Watchesfan, a s prstami problém nemáš? Pri takej obrúčke by mohol byť aj milimeter problém.

    Vacsinou sa snazim nic nepisat ked sa mi hodinky nepacia, ale toto je..wau. Nadnesene patria do kategoria "ani zadarmo". Inac by som ich samozrejme zadarmo bral, zafinancovali by niekolko peknych a pouzitelnych chronografov a este by mozno zostalo na dake zradlo pre zraloky.

    Strojovnu neriesim, ta je urcite perfektna.

    A prečo? U mňa nie ideálna farebnosť, mám radšej nenápadnejší dizajn a zlato nemusím, ale inak sú pekné, určite nie z kategórie ani za nič. :) Tí žraloci na ciferníku, dobrý nápad oproti ich tradičným vlnkám, ktoré sú inak tiež pekné.

    Absolútne nie, je to ako kombinácia dvoch či troch úplne rozdielnych hodiniek. Open heart mi prekáža, hoci v minulosti sa mi to veľmi páčilo. Ale naozaj to teraz aj vo mne evokuje lacné fejk hodinky. A tie žiarivé farby do elegantného ciferníka už vôbec nie. Epos má krásne elegantné modely a potom aj kusy, ktoré pripomínajú nejakú ázijskú produkciu, ktorá priťahuje oči. Ale možno na týchto trhoch sú tieto modely úspešné. A aj tá korunka bokom, ale to by som si ešte vedel zvyknúť.

    Asi obchodne premyslené. Keď to uvedú na trh ako nový model, tak stúpne viac aj predaj, má to svoje rácio. A ešte ak to uvedú ako hodinky pre poľovníkov, tak môžu získať aj úplne nových zákazníkov. Tomuto sa dá urobiť promo, nová farba sekundovky je len na pár riadkovú zmienku a zakliknutie pri výbere hodiniek. :)

    Tak u mňa je to jednoznačné, nechal by som si GS. Nejde o to, že sa mi oveľa viac páčia, to dôležité nie je, je to vec vkusu, ale sú použiteľné aj na bežné nosenie, aj na výnimočné oblekové príležitosti.

    Viem, ze ide hlavne o osobne preferencie a zvyk, ale ani nie 38mm na dnesnu dobu a neoblekovky je podla mna malo. Vacsinou ten pocit zachranuje aspon vyska hodiniek, ale pri 7.3mm by som mal dojem, ze mam na ruke vytlaceny obrazok :)

    Tetovačka. :mrgreen: A tak možno naživo by to bolo fajn, treba vyskúšať. Ja mám na ruke 39mm a vôbec mi neprídu malé, zvyk plus asi je nevyhnutné posúdiť konkrétny kus. Tak zase mám aj štíhlu ruku.