Posts by icmajlajf

    Ono sekundovka sa dá zastaviť tak, že keď je korunka vytiahnutá na maximum, tak treba na korunku vyvíjať jemný tlak dozadu (proti smeru hodinových ručičiek). Pokiaľ vyvíjame tlak, tak sekundovka bude dovtedy stáť. Niekedy, ked to človek robí prerušovane, alebo vyvinie väčší tlak dozadu, tak sekundovka sa niekedy vráti aj pár sekúnd nazad, ale to je asi ako kedy, proste náhoda.

    Ešte dodám, že v tej lepšej situácii by luneta mala urobiť 120 klikov a čítal som, že niekomu to robí iba 60 klikov. U mňa je to také divné. Mne to robí akoby 2 kliky naraz. :) Proste masovka. Seiko už asi viac nie. Ešte aj s tým značením 007k, 007j je to pekný chaos. Ževraj tie "j" vôbec nie sú robené v Japonsku, že to "made in Japan" je len taký o*eb. Kto sa má do toho vyznať? :)

    K tej platbe cez paypal. Platil som z karty, ale išlo to cez paypal, lebo na paypale som nemal žiadne peniaze. To som nevedel s tým platením v mene predajcu. Na ten balík som sa už vykašlal. Neviem, čo by som zmohol. Problém by asi bol, keby som to chcel poslať nazad, že ako by reagoval predajca, lebo tento predajca akceptuje aj vrátenie tovaru bez udania dôvodu, tuším do 7 dní. Takto ti iba narobia problémy. Keď budem za polroka hodinky predávať, tak s poškodenou krabicou, čo asi nebude pre záujemcu moc príjemné. Aspoň, že hodinky idú celkom presne. Za pol dňa urobili nejaké 4 sekundy dozadu...

    Zdravím. Nedávno som si z anglického eshopu Yorkshire Watches - https://hodinkomania.sk/www.yorkshirewatches.co.uk kúpil hodinky Seiko SKX007J, tak sa podelím o skúsenosť.

    1. S eshopom majú celkovo ľudia dobré skúsenosti, čo som čítal na zahraničných fórach aj na tunajších, preto som aj ja kupoval odtiaľ.

    2. Výhoda bola, že je to eshop z EÚ, takže som neplatil daň ani clo, ale zase cena bola o to vyššia.

    3. Pošta ma vyšla zhruba na 10 libier.

    4. Cena hodiniek, povedal by som o troštka vyššia, keď som to porovnal s uk ebayom. Celková cena + pošta, platené cez paypal = 231 euro.

    5. Komunikácia dobrá.

    6. Platba mi nefungovala normálne cez platobnú kartu, na stránke obchodu mi stále vypisovalo chybu - Použite druhú kartu. Popri tom všetko som mal ok, peňazí dostatok, limity žiadne. Musel som to nakoniec po nervovaní urobiť cez paypal, čo ma tým pádom vyšlo o čosi drahšie.

    7. Hodinky som objednal a zaplatil v utorok a na ďalší utorok tu boli.

    8. Problém bol s doručením na Slovensku, kde to doručovala spoločnosť GLS. Telefónne číslo som zadal do objednávky, ale v Anglicku vraj platí nejaký zákon o ochrane osobných údajov, takže GLS kuriér na Slovensku mal iba moju adresu a kedže som nebol o 9:00 doobedu doma a zásielka vyžadovala podpis, tak to chlapík predal susedovi.

    9. Balík bol dobre zabalený, ale aj napriek tomu prišiel s centimetrovou dierov cez niekoľko vrstiev. Zrejme to musel niekto hodiť o zem a ostrý roh krabice rozrazil obal a natiekla tam voda, lebo aj vo vnútri bolo vidieť, že je ten roh Seiko krabice rozmočený a natrhnutý, takže iba tá vnútorná krabica Seika bola ok. To ma dosť vyviedlo z miery.

    10. Balenie obsahovalo originál Seiko krabicu, manuál, potvrdenú kartičku od predajcu, záruku, faktúru, visačku, zrejme všetko, čo tam má byť.

    11. Hodinky prišli v poriadku, ale trochu ma rozladilo spracovanie lunety, ktorá presne nelícovala s indexami. Ale to je asi pri tejto cenovej kategórii klasika...

    Takže ťažko mi hodnotiť. Nebyť tej diery v balíku, tak by som dal aj 4/5, takto iba 3/5.

    Zdravím. Kúpil som si cez internet hodinky Seiko SKX007J a všimol som si, že sa mi nedarí nastaviť hlavný index lunety na 12 hodinu. Vždy ten hlavný index lunety cvaká medzi indexami na ciferníku. Nedá sa to nejako spraviť, lepšie nasadiť lunetu? Alebo je zle nalepená čierna páska s dielikmi a neurobím s tým nič. Na fotkách na nete sa nedá moc identifikovať, či je to bežná vec. Ja viem, že sú to lacné hodinky, ale predsa som dal za ne 230 euro s poštou po prepočte. V USA to majú za 125-150 euro, ale radšej som zvolil kúpu z VB, aby som neplatil daň a clo a zvolil som radšej tú japonskú verziu, ale to je asi jedno. Proste sú to Seiko z tých najlacnejších, tak čo asi čakať že? Ono s týmito lunetami mám veľmi zlé skúsenosti. Mal som podobné Casio a tam tiež bola luneta nasadená nanič, zažil som to aj na Omegách, ale nie až takto výrazne. Jedine Traser Super Sport, ktoré ma vyšli zhruba rovnako ako Seiko, tak tie mali najlepšiu lunetu. Pevná, silno cvakala a išla presne. V poslednej dobe je to z eshopov samý zlý kup až ma to frustruje. Pred polrokom som kúpil Gshocky a šikmooký mi ich zase poslal s defektom. Mali nakrivo ten rámček, kde je dátum. iPhone - trochu odstával predné sklo v spodnom rohu. Zrejme títo eshop predajcovia to budú asi vždy zneužívať a vedia, že to človek nepošle nazad alebo čo. Ale kde inde si môžem pozrieť Seiko naživo a kúpiť? Lebo fakt sa mi moc tie hodinky nechce posielať nazad do VB. No tak trochu som sa vyplakal. :) Vďaka

    Zdravím. Chcel by som poprosiť o radu, že čo znamená reset alebo resetovanie pri automatických hodinkách a ako sa to robí. Natrafil som na to na anglických fórach pri Seikách. Nie je to iba nejaký podobný výraz pre "set", "adjust", proste slovensky nastaviť presný čas?

    Tu je napríklad taký text, kde sa použije aj "set" aj "reset":

    "Set the watch two or three minutes fast at the beginning of the week, and wear it until it's a minute or two slow, then reset it. Keep doing this for a month or two and then have it regulated."

    Dík

    Zdravím. Páčia sa mi hodinky Seiko SKX007, ale neviem, či dokážu zniesť hrubú prácu, kedže je to automat a nie quartz. Mám na mysli manuálnu prácu rukami ako sekanie dreva, dvíhanie bremien, bycikel, proste práce, kde budú nejaké otrasy a máchanie rukami. Znesú to, prípadne či sa nebudú moc rozľadovať? Ešte nikdy som nemal automaty, iba quartz a tie dostávali pekne do tela a prežili to v pohode. Musím sa priznať, že tento dizajn SKX007 je môj vysnený, ale žiaľ Seiko už asi s quartzom nadobro skončilo. Mám ešte vo výhliadke Seiko SNE107P2, ale iba ako poslednú možnosť. Máte s tým nejaké skúsenosti a oplatí sa mi ich kúpiť? Vďaka