Posts by Ivanhoe34

    No idem porovnat blizsie, kedze sa tych par rokov som prakticky rozdiel nezbadal. Ale mozno len nemam ten spravny kvalitny original :)


    Aby som len nekecal do vetra, dokoncim moj prispevok na temu barety. Skusil som nafotit zopar pohladov, ale nemam dostatocne dobru techniku, tak improvizujem.
    Legenda:
    1 - kvalitna svajciarska bareta, dodavana napr. aj k novym hodinkam Damasko, tato je z tych mojich. 20mm dlzka, 1.78mm priemer, hrubka pinu 0.9mm. Da sa zohnat okolo 2e. Kvalita jej vypracovania je myslim zrejma...
    2 - bareta ktoru mi poslali z monkeyswag k nato strapu, predpokladam lacna cina. 20mm dlzka, 1.5mm priemer, hrubka pinu 0.8mm. Predpokladam ze ich predavaju skor na vahu ako na kusy...
    3 - bareta od ebay predajcu twente(o). Zrovna lacna nebola (cca 1e, ked zaratam aj postovne). 18mm dlzka, 1.78mm priemer, hrubka pinu 0.8mm.

    Kazdy si urobi svoj obraz. Uz len od pohladu mozno rozoznat materialove rozdiely.
    Moj zaver je taky, ze o ziadnej inej barete ako original na svoje vyse tisic eurove hodinky ani neuvazujem. Nepochybne aj ta cinska nieco vydrzi. Som vsak presvedceny ze existuju hranice, ktorym hodinky chtiac nechtiac pri kazdodennom pouzivani mozeme vystavit. Tam uz to moze byt s vydrzou otazne.

    Pokazila sa niekomu uz lacna cinska bareta? Mne asi jedna ci dve strelili (ale mohli byt aj original k hodinkam, netusim) po vybrati, ale nikdy nie na hodinkach. Ani ked som ich testoval a poriadne zatiahol. Ja len, ze aky je rozdiel medzi "nekvalitnou" cinskou a "kvalitnou" "svajciarskou" , okrem ceny :) Vhodny tool na vyberanie je dobry aby si si neposkodil remen alebo hodinky. Neverim, ze bareta vnima ci je zatlacena srobovakom, alebo cinskym toolom, alebo Bergeonom :)


    well, to cim bola bareta zatlacena je jedno do momentu ked sa ti plochy srobovak parkrat sklzne po tom vybrati (shoulder) a dod.bes to postupne.
    Kvalita barety ma niekolko aspektov:
    - material - bohvie co za ocel pouzivaju cinania na tie lacne m.dky.
    svajciarske su leskle, svetlejsie, uz na pohlad vidno rozdiel. Korozievzdornost bude asi tiez inde
    - tvar a hrubka pinov co zapadaju do dierky v nozicke - kvalitnejsie to maju na konci pinu mierne zaoblene, lowend su uplna hrana, mozu poskriabat nozicky
    - sila pruzenia - treba vyskusat, lepsie pruzia silnejsie
    - cinan nerobi napr. 0.9mm siroke piny ako potrebuje napr. Damasko. Ale len bezpecna 0.8mm sirka, ktora sice vojde vsade, ale sposobuje v 0.9mm dierkach neprijemne cvakanie pri tlaku zo strany

    Pozeram, ze to zapinanie je systemom: pichni, kam potrebujes :D


    Ano, ten jazycek na spone prestrcis stredom pasku pomedzi tie vlakna ako potrebujes. Jemne, presne, s citom, ide to v pohode. Mam ho prvy den, uvidim casom ako na tom bude to tkanie v miestach zapinania.
    No je to relativne pevny nylon, z ktoreho su jednotlive casti a nikto sa zatial na poskodenie normalnym pouzivanim nestazoval.

    Dik za info, som zvedavy na dlhodobejsie skusenosti. Inac cena bola aka? Na tej ich stranke som sa nedopatral :)


    http://www.yellys.ch/zub/zub-eulit.html
    Tu su aktualne dostupne modely aj ceny. 9 frankov stal jeden. Len postovne je 10, a to sakra predrazuje. Myslim ze ofiko stranka eulit ponuka len distributorom.
    Samozrejme, podelim sa so skusenostami ked nejake casom nazbieram :)

    Pockal by som co vymysli esqueleto, pozri vyssie, pisal ze ich coskoro zaradi do ponuky :)

    Nedeformuje sa na ruke? Vyzera dost jemny, asi nebude drzat tvar, ci? Ako sa to sprava vo vode? Roztiahne sa nejak extra? Ako dlho schne? :)


    Je tkany az z 12 pruzkov v rade a je praveze skor tvrdsi ako jemnejsi. Vobec sa nevytahava, samozrejme, hned som ich opral v teplej vode s praskom.
    Schne rychlo, tak do 2 hodin pri izbovej teplote.
    Casom urcite podam report po dlhsej dobe pouzivania, ale co som sa pytal majitelov, boli velmi spokojni.

    Perlon. U mna novinka, zohnal som EULIT (yellys.ch - hrozny eshop, ale email komunikacia no problem, po zaplateni okamzite odoslanie, ferovy chlapik).

    Na ruke sedi vyborne, je tensi a vzdusnejsi ako nato strap


    Takto im to svedci...

    A este par detailov struktury


    Akoze tie Orienty su za danu cenu super prehladne a funkcne potapky. Pohoda.
    Tah by som v danej kategorii neocakaval nejaky extra a ja by som ho urcite zlozil a nenosil...

    To otras logo by som este so zavretym lepsim a zazmurenym horsim okom vstrebal.
    No preboha naco je tam nad korunkou ta dalsia bradavica? Co to vobec robi? Ved Day/date sa da osefovat jednou korunkou jak to maju vsetky ostatne hodinky a tamten dalsi zbytocny vybezok mi este nikto nevysvetlil :)

    sakra zase som spravil tu chybu ze som objednaval mimo EU... 2 perlony zo svajcu prisli v utorok vecer na SK, od stredy rana visia na colnici a zatial sa neunuvali s tym nic urobit... blba listova obalka s 2 pasikmi a oni v nej este stale asi hladaju ilegalnych migrantov ci co... banda neschopnych darmozracov na ktoru aj ja stedro kazdy mesiac prispievam nemalymi danami...

    Pekny prehlad, nuda ti rozhodne nehrozi aj ked "len" s dvomi hodinkami :)

    Neviem byt kriticky. Mas to pekne zladene, jedine co farebne mozno trocha bije do oci su L na zelenom nato. Inak vsetko prudko nositelne kombinacie, od elegantnych s L na tahu az po dovolenkarske F na gumke ci handre :)